KREŞ ÖĞRENCİLERİNİN İTFAİYE ZİYARETİ

Yaşam 01.12.2015 - 20:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2905+ kez okundu.
 

KREŞ ÖĞRENCİLERİNİN İTFAİYE ZİYARETİ

İlimizdeki anaokulu ve kreşlerde eğitim gören öğrenciler, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etmeye devam ediyorlar. Öğretmenleri gözetiminde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na gelen öğrenciler, itfaiyenin nasıl çalıştığını ve toplumsal olaylara nasıl müdahale ettiğini uygulamalı olarak görüyorlar.

İtfaiye eğitmenleri, ziyaretlerine gelen minik itfaiye gönüllülerine 110 yangın ihbar hattını tanıtırken, insanların yangın ve benzeri durumla karşılaşmaları halinde 110 yangın ihbar hattına çağrıda bulunmalarını, bu yüzden hem ihbar hattını gereksiz meşgul etmemek hem de ihbar verirken kolaylık olması için herkesin kendi ev adreslerini bilmesi gerektiğini miniklere anlattılar. Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye eğitmenleri, itfaiye teşkilatının 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak her zaman göreve hazır olduklarını belirtirken anaokulu öğrencilerine yangından korunma yöntemleri, itfaiyenin önemi ve görevlerini anlattılar. İtfaiye eğitim salonunda miniklere itfaiye hakkında çizgi film ve renkli görsellerden oluşan sunumlar izletildi. İtfaiyenin yangına müdahale ederken kullandıkları yöntemlerin bir bir gösterildiği öğrenciler, temsili olarak yangın aracının sepetine bindirildiler. Bunun yanı sıra öğrencilere yangın tüpünün doğru kullanılması ve yangından korunma ekipmanları anlatıldı. MİNİK ÖĞRENCİLER EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRDİLER Minik öğrencilerin ziyaretlerinde toplumun yangın ve risklerinden korunmasının en önemli yolunun yangınla mücadele edebilmesi ve bu mücadele için gerekli yöntemlerin iyi bilmesinden geçtiği vurgulanırken, bunun da en etkili yönteminin insanların küçük yaşlarda alacağı eğitimlerden geçtiği belirtildi. Yetkililer; “Minik arkadaşlarımızın bu tür ziyaretlerini onlar için eğlenceli bir zaman dilimine dönüştürerek, hafızalarına ise yangına ve risklerine karşı bilinç aşılamayı hedefliyoruz. Bilinçli ve bilgili bir nesil parolasıyla çıktığımız bu yolda minik arkadaşlarımız bizim umut ışığımız oluyor” dediler.
İlimizdeki anaokulu ve kreşlerde eğitim gören öğrenciler, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etmeye devam ediyorlar. Öğretmenleri gözetiminde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na gelen öğrenciler, itfaiyenin nasıl çalıştığını ve toplumsal olaylara nasıl müdahale ettiğini uygulamalı olarak görüyorlar.

İtfaiye eğitmenleri, ziyaretlerine gelen minik itfaiye gönüllülerine 110 yangın ihbar hattını tanıtırken, insanların yangın ve benzeri durumla karşılaşmaları halinde 110 yangın ihbar hattına çağrıda bulunmalarını, bu yüzden hem ihbar hattını gereksiz meşgul etmemek hem de ihbar verirken kolaylık olması için herkesin kendi ev adreslerini bilmesi gerektiğini miniklere anlattılar.

Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye eğitmenleri, itfaiye teşkilatının 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak her zaman göreve hazır olduklarını belirtirken anaokulu öğrencilerine yangından korunma yöntemleri, itfaiyenin önemi ve görevlerini anlattılar. İtfaiye eğitim salonunda miniklere itfaiye hakkında çizgi film ve renkli görsellerden oluşan sunumlar izletildi. İtfaiyenin yangına müdahale ederken kullandıkları yöntemlerin bir bir gösterildiği öğrenciler, temsili olarak yangın aracının sepetine bindirildiler. Bunun yanı sıra öğrencilere yangın tüpünün doğru kullanılması ve yangından korunma ekipmanları anlatıldı.

MİNİK ÖĞRENCİLER EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRDİLER

Minik öğrencilerin ziyaretlerinde toplumun yangın ve risklerinden korunmasının en önemli yolunun yangınla mücadele edebilmesi ve bu mücadele için gerekli yöntemlerin iyi bilmesinden geçtiği vurgulanırken, bunun da en etkili yönteminin insanların küçük yaşlarda alacağı eğitimlerden geçtiği belirtildi. Yetkililer; “Minik arkadaşlarımızın bu tür ziyaretlerini onlar için eğlenceli bir zaman dilimine dönüştürerek, hafızalarına ise yangına ve risklerine karşı bilinç aşılamayı hedefliyoruz. Bilinçli ve bilgili bir nesil parolasıyla çıktığımız bu yolda minik arkadaşlarımız bizim umut ışığımız oluyor” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.