KONTENJANLAR BELLi OLDU

Eğitim 07.07.2018 - 07:35, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4066+ kez okundu.
 

KONTENJANLAR BELLi OLDU

Ordu Üniversitesi 2018 yılı YKS sonuçlarına göre öğrenci alacak programları ve kontenjanları belli oldu.

Ordu Üniversitesi 2018 yılı YKS sonuçlarına göre öğrenci alacak programları ve kontenjanları belli oldu. 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzuna göre 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Üniversitemize toplam 4 bin 390 kontenjan verildi. 54 ön lisans programına toplamda 2 bin 180, 44 lisans bölümüne bin 960 öğrenci alınacak. Bununla birlikte Üniversitemizin özel yetenek sınavı ile öğrenci alacağı bölümlerine 250 kontenjan verildi. Yükseköğretim Kurulu tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için Üniversitemize verilen 4 bin 390 kontenjana yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı, dikey geçiş kontenjanı ile enstitülere alınacak yüksek lisans ve doktora öğrenci kontenjanları dahil olmamakla birlikte yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları ile lisansüstü öğrenci kontenjanları dahil edildiğinde yeni dönemde Üniversitemize alınacak olan öğrenci sayısının 5 binin üzerinde olması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan ülkemizde, yükseköğretim kurumlarına olan talep her geçen yıl artmakta; bu gelişmeyle birlikte Ordu Üniversitesi olarak bizler her eğitim döneminde daha fazla yeni öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. 2006’dan bu yana kurulan yeni nesil üniversiteler arasında gerek akademik alanda gerekse fiziki yapılanmasıyla ciddi bir büyüme gerçekleştirerek başarı çıtasını yukarıya taşıyan kurumumuz, asli görevi olan bilimsel araştırma faaliyetlerinde de derinleşmenin ve yüksek kaliteli bir eğitim seviyesine ulaşmanın gerekliliklerini tam olarak sağlamış bulunmaktadır. Üniversitemiz yine bu çalışmalara ek olarak her geçen yıl yeni programlar ve artan öğrenci sayısıyla hızlı gelişim ve değişim sürecini çağa uygun şekilde gerçekleştirmekte, süreçle ilgili teknik altyapı çalışmalarını da tamamlamış bulunmaktadır. Bu bağlamda 2018-2019 eğitim öğretim yılında 4 bin 390 yeni öğrenci Üniversitemiz bünyesine dâhil olurken bu sayının yeni dönemde yabancı uyruklu, dikey geçiş, lisansüstü ve doktora öğrencileri ile 5 binin üzerinde olması beklenmektedir. Bilimsel veriler ışığında yürüttüğü toplum odaklı çalışmalarıyla bölgesinde söz sahibi olan kurumumuz, yeni öğrencilerin de katılımıyla bilgi üretmeye, üniversite-şehir bütünlüğünü oluşturmaya, ülke kalkınmasında pay sahibi olan bütün paydaş kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek bu sürece katkı sağlamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.  
Ordu Üniversitesi 2018 yılı YKS sonuçlarına göre öğrenci alacak programları ve kontenjanları belli oldu.

Ordu Üniversitesi 2018 yılı YKS sonuçlarına göre öğrenci alacak programları ve kontenjanları belli oldu.
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzuna göre 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Üniversitemize toplam 4 bin 390 kontenjan verildi. 54 ön lisans programına toplamda 2 bin 180, 44 lisans bölümüne bin 960 öğrenci alınacak. Bununla birlikte Üniversitemizin özel yetenek sınavı ile öğrenci alacağı bölümlerine 250 kontenjan verildi.
Yükseköğretim Kurulu tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için Üniversitemize verilen 4 bin 390 kontenjana yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı, dikey geçiş kontenjanı ile enstitülere alınacak yüksek lisans ve doktora öğrenci kontenjanları dahil olmamakla birlikte yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları ile lisansüstü öğrenci kontenjanları dahil edildiğinde yeni dönemde Üniversitemize alınacak olan öğrenci sayısının 5 binin üzerinde olması bekleniyor.
Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan ülkemizde, yükseköğretim kurumlarına olan talep her geçen yıl artmakta; bu gelişmeyle birlikte Ordu Üniversitesi olarak bizler her eğitim döneminde daha fazla yeni öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. 2006’dan bu yana kurulan yeni nesil üniversiteler arasında gerek akademik alanda gerekse fiziki yapılanmasıyla ciddi bir büyüme gerçekleştirerek başarı çıtasını yukarıya taşıyan kurumumuz, asli görevi olan bilimsel araştırma faaliyetlerinde de derinleşmenin ve yüksek kaliteli bir eğitim seviyesine ulaşmanın gerekliliklerini tam olarak sağlamış bulunmaktadır. Üniversitemiz yine bu çalışmalara ek olarak her geçen yıl yeni programlar ve artan öğrenci sayısıyla hızlı gelişim ve değişim sürecini çağa uygun şekilde gerçekleştirmekte, süreçle ilgili teknik altyapı çalışmalarını da tamamlamış bulunmaktadır. Bu bağlamda 2018-2019 eğitim öğretim yılında 4 bin 390 yeni öğrenci Üniversitemiz bünyesine dâhil olurken bu sayının yeni dönemde yabancı uyruklu, dikey geçiş, lisansüstü ve doktora öğrencileri ile 5 binin üzerinde olması beklenmektedir. Bilimsel veriler ışığında yürüttüğü toplum odaklı çalışmalarıyla bölgesinde söz sahibi olan kurumumuz, yeni öğrencilerin de katılımıyla bilgi üretmeye, üniversite-şehir bütünlüğünü oluşturmaya, ülke kalkınmasında pay sahibi olan bütün paydaş kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek bu sürece katkı sağlamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.