OSKİ DENETİMDE

Gündem 09.02.2018 - 12:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3802+ kez okundu.
 

OSKİ DENETİMDE

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), daha sağlıklı bir çevre için evsel ve endüstriyel atık su oluşturan işletmeler ile fabrikaların denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), daha sağlıklı bir çevre için evsel ve endüstriyel atık su oluşturan işletmeler ile fabrikaların denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 1.049 DENETİM VE KONTROL GERÇEKLEŞTİRİLDİ OSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, kanalizasyon hatlarının tıkanmasının önüne geçilmesi ve atık su arıtma tesislerinin daha verimli çalışabilmesi amacıyla oto ve halı yıkama işletmeleri, lokanta, kafe ve toplu yemek yapan işletmeler ile organize sanayi bölgelerinin ve fabrikaların oluşturmuş olduğu kanalizasyon ve atık suları, sürekli denetim altında tutarak 1.049 kez kontrol gerçekleştirdi. OTO VE HALI YIKAMA ATIK SULARI ARITILMADAN DENİZE GİDİYORDU Çalışma kapsamında, akaryakıt istasyonları ile oto ve halı yıkama firmalarınca yağmur suyu hatlarına arıtılmadan gönderilen atık suların denize deşarj edilmesinin önüne geçiliyor. OSKİ’nin denetim ekipleri, 250 adet firmayı Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı (DKKR) kapsamında belirli standartlarda ön arıtma işlemine tabi tuttu. Atık suların kanalizasyon hatlarına bağlanarak dünya standartlarında arıtım işlevi gören atık su arıtma tesisine ulaşması sağlandı. Böylece denize bırakılan atık sular, engellenerek doğanın kirlenmesinin önüne geçildi. KANALİZASYON HATLARI VERİMLİ ÇALIŞAMIYORDU Lokanta, kafe ve restoranların yoğun olduğu bölgelerde kanalizasyon hatlarında atık yağlardan kaynaklı tıkanıklıklar meydana geliyordu. Bazı bölgelere vidanjör ekipleri, haftada iki sefer gitmek zorunda kalıyordu. Yapılan denetimler neticesinde, atık yağların kanalizasyon hattına gitmesini önlemek adına yaklaşık 239 adet firmaya yağ seperatörü taktırıldı. Ayrıca atık yağların lisanslı firmalarca bertaraf edilmesi sağlanarak geri dönüşüme katkıda bulunuldu. FABRİKALARIN ATIK SULARI RUTİN OLARAK DENETLENİYOR Organize sanayi bölgelerinin ve fabrikaların atık suları, Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği kapsamında debilerine göre periyodik olarak sürekli denetime tabi tutuluyor ve denetimlerde alınan numunelerin analizleri ise Durugöl Atık Su Arıtma Tesisi Laboratuvarında yapılıyor. Yapılan tüm denetim ve kontrollerin ardından deniz, dere, toprak ve çevrenin korunması sağlanarak daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye katkı sunuluyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), daha sağlıklı bir çevre için evsel ve endüstriyel atık su oluşturan işletmeler ile fabrikaların denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), daha sağlıklı bir çevre için evsel ve endüstriyel atık su oluşturan işletmeler ile fabrikaların denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

1.049 DENETİM VE KONTROL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

OSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, kanalizasyon hatlarının tıkanmasının önüne geçilmesi ve atık su arıtma tesislerinin daha verimli çalışabilmesi amacıyla oto ve halı yıkama işletmeleri, lokanta, kafe ve toplu yemek yapan işletmeler ile organize sanayi bölgelerinin ve fabrikaların oluşturmuş olduğu kanalizasyon ve atık suları, sürekli denetim altında tutarak 1.049 kez kontrol gerçekleştirdi.

OTO VE HALI YIKAMA ATIK SULARI ARITILMADAN DENİZE GİDİYORDU

Çalışma kapsamında, akaryakıt istasyonları ile oto ve halı yıkama firmalarınca yağmur suyu hatlarına arıtılmadan gönderilen atık suların denize deşarj edilmesinin önüne geçiliyor. OSKİ’nin denetim ekipleri, 250 adet firmayı Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı (DKKR) kapsamında belirli standartlarda ön arıtma işlemine tabi tuttu. Atık suların kanalizasyon hatlarına bağlanarak dünya standartlarında arıtım işlevi gören atık su arıtma tesisine ulaşması sağlandı. Böylece denize bırakılan atık sular, engellenerek doğanın kirlenmesinin önüne geçildi.

KANALİZASYON HATLARI VERİMLİ ÇALIŞAMIYORDU

Lokanta, kafe ve restoranların yoğun olduğu bölgelerde kanalizasyon hatlarında atık yağlardan kaynaklı tıkanıklıklar meydana geliyordu. Bazı bölgelere vidanjör ekipleri, haftada iki sefer gitmek zorunda kalıyordu. Yapılan denetimler neticesinde, atık yağların kanalizasyon hattına gitmesini önlemek adına yaklaşık 239 adet firmaya yağ seperatörü taktırıldı. Ayrıca atık yağların lisanslı firmalarca bertaraf edilmesi sağlanarak geri dönüşüme katkıda bulunuldu.

FABRİKALARIN ATIK SULARI RUTİN OLARAK DENETLENİYOR

Organize sanayi bölgelerinin ve fabrikaların atık suları, Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği kapsamında debilerine göre periyodik olarak sürekli denetime tabi tutuluyor ve denetimlerde alınan numunelerin analizleri ise Durugöl Atık Su Arıtma Tesisi Laboratuvarında yapılıyor. Yapılan tüm denetim ve kontrollerin ardından deniz, dere, toprak ve çevrenin korunması sağlanarak daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye katkı sunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.