Fındık Alım Fiyatı Belirlendi

Ekonomi 03.08.2024 - 09:21, Güncelleme: 03.08.2024 - 09:21 5134+ kez okundu.
 

Fındık Alım Fiyatı Belirlendi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024/2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatları belirlendi.

Fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması, pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla 2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları belirlendi. Bu kapsamda %50 sağlam iç fındık esasına göre belirlenen fiyatlar şu şekildedir: Levant Kalite Fındık: 130 TL/Kg Giresun Kalite Fındık: 132 TL/Kg Bakanlığın üreticilere vereceği alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte değerlendirildiğinde ise ortalama fiyatlar: Levant Kalite Fındık: 133 TL/Kg Giresun Kalite Fındık: 135 TL/Kg olarak belirlenmiştir. Ayrıca, yüksek randımanlı fındığa (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) 1,30 TL/Kg ilave fiyat verilecektir. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alımları konusunda tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamış durumda. Üreticiler, 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri, www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevularını alabilecekler. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak ve alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu sistemle gerçekleştirilecektir.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024/2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatları belirlendi.

Fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması, pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesi amacıyla 2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları belirlendi. Bu kapsamda %50 sağlam iç fındık esasına göre belirlenen fiyatlar şu şekildedir:

Levant Kalite Fındık: 130 TL/Kg

Giresun Kalite Fındık: 132 TL/Kg

Bakanlığın üreticilere vereceği alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte değerlendirildiğinde ise ortalama fiyatlar:

Levant Kalite Fındık: 133 TL/Kg

Giresun Kalite Fındık: 135 TL/Kg olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, yüksek randımanlı fındığa (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) 1,30 TL/Kg ilave fiyat verilecektir.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alımları konusunda tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamış durumda. Üreticiler, 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri, www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevularını alabilecekler.

Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak ve alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu sistemle gerçekleştirilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.