Çevre Yürüyüşü Yapıldı

Gündem 07.06.2024 - 08:48, Güncelleme: 07.06.2024 - 08:48 3160 kez okundu.
 

Çevre Yürüyüşü Yapıldı

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından "Çevre Yürüyüşü Etkinliği" düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından "Çevre Yürüyüşü Etkinliği" düzenlendi.   Altınordu sahilde bulunan Rüsumat No:4 Gemisi Meydanı’nda başlayan ve Rıhtımda sona eren "Çevre Yürüyüşü Etkinliği"ne, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Kurtulmuş, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.    Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde sahil bandında yapılan yürüyüş sırasında denizden Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait bot denizden rıhtım mevkiine kadar takip etti.   Öğrenciler ise ellerinde "Çevre Haftamız Kutlu Olsun,Sıfır Atık," Yazılı pankartlarla yürüyüşe eşlik etti.    Daha sonra, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı dalgıç ekipleri, rıhtım mevkiinde denize girerek dip temizliği yaptı. Dip temizliği sonucunda dalgıçlar tarafından denize atılmış çok sayıda çöp ve atık materyaller karaya çıkarıldı.   Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediğimiz farkındalık etkinlikleri kapsamında denizde dip temizliği yapıldığını söyleyerek,  önceki senelere göre çıkartılan çöp miktarının az olduğunu ancak hiç olmaması gerektiğine dikkat çekti.    Öztürk, "Geçmiş yıllarda yaptığımız dip temizliği faaliyetlerinde sıfır atık kapsamında oluşturduğumuz çalışmalar sonuç vermeye başladı” dedi.  
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından "Çevre Yürüyüşü Etkinliği" düzenlendi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından "Çevre Yürüyüşü Etkinliği" düzenlendi.
 
Altınordu sahilde bulunan Rüsumat No:4 Gemisi Meydanı’nda başlayan ve Rıhtımda sona eren "Çevre Yürüyüşü Etkinliği"ne, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Kurtulmuş, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde sahil bandında yapılan yürüyüş sırasında denizden Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait bot denizden rıhtım mevkiine kadar takip etti.
 
Öğrenciler ise ellerinde "Çevre Haftamız Kutlu Olsun,Sıfır Atık," Yazılı pankartlarla yürüyüşe eşlik etti. 
 
Daha sonra, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı dalgıç ekipleri, rıhtım mevkiinde denize girerek dip temizliği yaptı. Dip temizliği sonucunda dalgıçlar tarafından denize atılmış çok sayıda çöp ve atık materyaller karaya çıkarıldı.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediğimiz farkındalık etkinlikleri kapsamında denizde dip temizliği yapıldığını söyleyerek,  önceki senelere göre çıkartılan çöp miktarının az olduğunu ancak hiç olmaması gerektiğine dikkat çekti. 
 
Öztürk, "Geçmiş yıllarda yaptığımız dip temizliği faaliyetlerinde sıfır atık kapsamında oluşturduğumuz çalışmalar sonuç vermeye başladı” dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.