BÖLGE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİDİR

Gündem 10.07.2023 - 11:32, Güncelleme: 10.07.2023 - 11:32 4915+ kez okundu.
 

BÖLGE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİDİR

CHP Ordu Milletvekili Ordu’da yaşanan sel nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu.

CHP Ordu Milletvekili Ordu’da yaşanan sel nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu. Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları söyledi:   Altınordu şehir merkezinde Bülbül Deresi taştı. Aziziye ve Zafer'i Milli derelerinin de zaten dere yatağına yol ve imar yapılması nedeniyle mevcut yatakları kapalıydı. Bu dereler de kendi yataklarını açarak 3 koldan Altınordu şehir merkezini su ile istila etti.   Kesin sayı belli olmamakla birlikte 200'ün üzerinde iş yerinin selden etkilendiği tahmin ediliyor.   Bülbül Deresi yatağının beton ile yükseltilmesi, yeterli ıslah çalışması yapılmaması, üzerine kurulan köprülerin yeterli açıklığının bulunmaması yani alçak olması ve en önemlisi de önceki Büyükşehir Belediyesi tarafından bu derenin üstünü kapatılarak meydan yapılması suyun yataktan taşmasına neden oldu. Su yatağını bulamayınca bütün dükkanları ve evleri su bastı.   Gülyalı, Perşembe ve Ünye ilçelerinde de su taşkınları, toprak kayması haberleri geliyor. Sevindirici yanı şu ana kadar bildirilen bir can kaybı yok. Ancak buradaki tablo gerçekten çok kötü ve bölge acilen afet bölgesi ilan edilmeli.
CHP Ordu Milletvekili Ordu’da yaşanan sel nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu.

CHP Ordu Milletvekili Ordu’da yaşanan sel nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu. Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Altınordu şehir merkezinde Bülbül Deresi taştı. Aziziye ve Zafer'i Milli derelerinin de zaten dere yatağına yol ve imar yapılması nedeniyle mevcut yatakları kapalıydı. Bu dereler de kendi yataklarını açarak 3 koldan Altınordu şehir merkezini su ile istila etti.

 

Kesin sayı belli olmamakla birlikte 200'ün üzerinde iş yerinin selden etkilendiği tahmin ediliyor.

 

Bülbül Deresi yatağının beton ile yükseltilmesi, yeterli ıslah çalışması yapılmaması, üzerine kurulan köprülerin yeterli açıklığının bulunmaması yani alçak olması ve en önemlisi de önceki Büyükşehir Belediyesi tarafından bu derenin üstünü kapatılarak meydan yapılması suyun yataktan taşmasına neden oldu. Su yatağını bulamayınca bütün dükkanları ve evleri su bastı.

 

Gülyalı, Perşembe ve Ünye ilçelerinde de su taşkınları, toprak kayması haberleri geliyor.

Sevindirici yanı şu ana kadar bildirilen bir can kaybı yok. Ancak buradaki tablo gerçekten çok kötü ve bölge acilen afet bölgesi ilan edilmeli.

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.