ESKRİM KURSLARI BAŞLADI

Spor 31.10.2022 - 16:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2679+ kez okundu.
 

ESKRİM KURSLARI BAŞLADI

Antrenmanlar Yeni Ordu Stadyumu’nda bulunan antrenman salonunda gerçekleştiriliyor ve ücretsiz bir şekilde hizmet veriliyor.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, antrenör Nesrin Topal eşliğinde çalışmalar başladı.  Çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla açılan Eskrim kursu öğrencileri hem spor alanında geliştiriyor hem de öğrenciler eğlenceli dakikalar geçiriyorlar. Antrenmanlara 7 yaşından itibaren 16 yaşına kadar tüm öğrenci ve gençler katılabilir. Eskrim, kılıçla yapılan bir spordur ve üç tür silahla yapılır; Flöre, epe ve kılıç. Flöre olarak adlandırılan silah, 1,1 metre uzunluğunda, ucunda küçük bir düğme ve kabza adı verilen koruyucusu bulunan ince bir silahtır. Epe, flöreden daha keskin ve ağır bir silahtır. Kılıç ise hem dürtme, hem de vurma silahı olarak kullanılır. Eskrim antrenman programı ise şöyle; Hafta içi her gün 17.00 – 20.00 saatleri arasında Ordu Yeni Stadyumu’nda bulunan antrenman salonun da yapılmaktadır.  
Antrenmanlar Yeni Ordu Stadyumu’nda bulunan antrenman salonunda gerçekleştiriliyor ve ücretsiz bir şekilde hizmet veriliyor.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, antrenör Nesrin Topal eşliğinde çalışmalar başladı. 
Çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla açılan Eskrim kursu öğrencileri hem spor alanında geliştiriyor hem de öğrenciler eğlenceli dakikalar geçiriyorlar. Antrenmanlara 7 yaşından itibaren 16 yaşına kadar tüm öğrenci ve gençler katılabilir.
Eskrim, kılıçla yapılan bir spordur ve üç tür silahla yapılır; Flöre, epe ve kılıç. Flöre olarak adlandırılan silah, 1,1 metre uzunluğunda, ucunda küçük bir düğme ve kabza adı verilen koruyucusu bulunan ince bir silahtır. Epe, flöreden daha keskin ve ağır bir silahtır. Kılıç ise hem dürtme, hem de vurma silahı olarak kullanılır.
Eskrim antrenman programı ise şöyle; Hafta içi her gün 17.00 – 20.00 saatleri arasında Ordu Yeni Stadyumu’nda bulunan antrenman salonun da yapılmaktadır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.