ORDU SMMM CUMHURİYETİN 98. YILINI KUTLADI

Gündem 29.10.2021 - 01:21, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1871+ kez okundu.
 

ORDU SMMM CUMHURİYETİN 98. YILINI KUTLADI

Ordu Serbest Muhasebeci ve Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş 98. Yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyeti kutladı.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş 98. Yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyeti kutladı. “Bağımsızlığın, eşitliğin, çağdaşlığın, özgürlüğün teminatı olan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’imizin 98. yılını biz kez daha büyük bir coşku ile kutluyoruz” ifadelerinde bulunan Başkan Bahadır Baş sözlerine şöyle devam etti;   “Cumhuriyetimiz, ulusal onurumuzun simgesi, özgürlüğümüzün ve birliğimizin güvencesi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin ve gelişimin simgesidir. Destansı bir mücadele sonunda elde edilen Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Ey yükselen yeni nesil, İstikbal sizsiniz.  Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek bize emanet etti.  Ulusal egemenliğin sağlandığı, bağımsız bir ülke ancak Cumhuriyet rejimi ile gerçekleştirilir.  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bunu gerçekleştirenlere minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Türk ulusu özlemlerine, kültürel ve toplumsal değerlerine cumhuriyetle sahip çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı'yla düşmandan, Cumhuriyetle çağdışılıktan ve geri kalmışlıktan kurtulmuştur. Bir yaşam biçimi olan Cumhuriyet, kültürdür, çağdaşlaşmadır, bağımsızlıktır, karanlıktan aydınlığa giden yoldur, cehalete başkaldırıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister”. Biz de Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyetimizi yaşatmaya, çağdaş yaşamı sürdürmeye sonuna kadar devam edeceğiz.”  Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.  
Ordu Serbest Muhasebeci ve Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş 98. Yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyeti kutladı.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş 98. Yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyeti kutladı.
“Bağımsızlığın, eşitliğin, çağdaşlığın, özgürlüğün teminatı olan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’imizin 98. yılını biz kez daha büyük bir coşku ile kutluyoruz” ifadelerinde bulunan Başkan Bahadır Baş sözlerine şöyle devam etti;  
“Cumhuriyetimiz, ulusal onurumuzun simgesi, özgürlüğümüzün ve birliğimizin güvencesi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin ve gelişimin simgesidir.
Destansı bir mücadele sonunda elde edilen Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Ey yükselen yeni nesil, İstikbal sizsiniz.  Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek bize emanet etti. 
Ulusal egemenliğin sağlandığı, bağımsız bir ülke ancak Cumhuriyet rejimi ile gerçekleştirilir.  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bunu gerçekleştirenlere minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
Türk ulusu özlemlerine, kültürel ve toplumsal değerlerine cumhuriyetle sahip çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir.
Türkiye, Kurtuluş Savaşı'yla düşmandan, Cumhuriyetle çağdışılıktan ve geri kalmışlıktan kurtulmuştur. Bir yaşam biçimi olan Cumhuriyet, kültürdür, çağdaşlaşmadır, bağımsızlıktır, karanlıktan aydınlığa giden yoldur, cehalete başkaldırıdır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister”. Biz de Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyetimizi yaşatmaya, çağdaş yaşamı sürdürmeye sonuna kadar devam edeceğiz.”
 Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.