KENTSEL TASARIM REHBERİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Gündem 25.06.2018 - 10:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3107+ kez okundu.
 

KENTSEL TASARIM REHBERİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’yu birlikte düşünmek, şehrin kimlik ve karakterini yansıtan kentsel ürünleri oluşturmak amacıyla “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’yu birlikte düşünmek, şehrin kimlik ve karakterini yansıtan kentsel ürünleri oluşturmak amacıyla “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan çalıştay, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğü, Serbest Mimarlar, Ordu Üniversitesi ile sivil toplum örgütlerinden çeşitli kurumların katılımı ile gerçekleştirildi. ORTAK BİR DİL OLUŞTURULACAK “Ordu’yu birlikte düşünmek ve şehre karakter ve kimlik kazandırmak” başlığı ile düzenlenen çalıştayda kentin tasarımı için hazırlanan projelerin kamusal alanlarda fonksiyon, estetik ve konfor ihtiyacını karşılayan, toplum, çevre ve zaman ile uyumlu yerel kimliği destekleyen kent mobilyalarının üretilmesi ve böylece kente bir bütünlük kazandırılarak ortak bir dilin oluşması hedeflendi. KENT MOBİLYALARI ŞEHRİN KARAKTERİNİ YANSITACAK Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı kapsamında şehirde bulunan çeşme, taksi durağı, büfe, saat kulesi, WC, trafo binaları, muhtar evi, ATM cihazlarının toplulaştırılması, boş sağır duvarların tasarımı ve boyanması, bina cephelerinde ve zeminde uygulanacak olan çiçek ve çiçeklikler, heykel ve plastik öğeler, oturma elemanları, oyun ve spor performans elemanları, deniz içerisinde su ve ışık oyunları tasarımı ve projelendirilmesi, otobüs durağı, işaret levhası, reklam panosu ve billboardlar, mazgal ve bakım kapakları, bayrak ve flama direkleri, çöp kutuları, alan ve yol aydınlatıcıları, trafik lambaları, korkuluklar, aydınlatmalı trafik kolonları, telefon kabinleri, mısır-kestane-fındık satışı için seyyar arabalar, kiosklar, parkmetreler, bilet otomatları, geçici inşaat alanı seperatörleri, sokak takları, bisiklet durakları ve şehir giriş taklarının tasarımı bulunuyor. Tasarlanan kentsel mobilyalarının ise Ordu’ya özgü üretilmesi ve şehrin karakterini yansıtması amaçlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’yu birlikte düşünmek, şehrin kimlik ve karakterini yansıtan kentsel ürünleri oluşturmak amacıyla “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu’yu birlikte düşünmek, şehrin kimlik ve karakterini yansıtan kentsel ürünleri oluşturmak amacıyla “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan çalıştay, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğü, Serbest Mimarlar, Ordu Üniversitesi ile sivil toplum örgütlerinden çeşitli kurumların katılımı ile gerçekleştirildi.

ORTAK BİR DİL OLUŞTURULACAK

“Ordu’yu birlikte düşünmek ve şehre karakter ve kimlik kazandırmak” başlığı ile düzenlenen çalıştayda kentin tasarımı için hazırlanan projelerin kamusal alanlarda fonksiyon, estetik ve konfor ihtiyacını karşılayan, toplum, çevre ve zaman ile uyumlu yerel kimliği destekleyen kent mobilyalarının üretilmesi ve böylece kente bir bütünlük kazandırılarak ortak bir dilin oluşması hedeflendi.

KENT MOBİLYALARI ŞEHRİN KARAKTERİNİ YANSITACAK

Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı kapsamında şehirde bulunan çeşme, taksi durağı, büfe, saat kulesi, WC, trafo binaları, muhtar evi, ATM cihazlarının toplulaştırılması, boş sağır duvarların tasarımı ve boyanması, bina cephelerinde ve zeminde uygulanacak olan çiçek ve çiçeklikler, heykel ve plastik öğeler, oturma elemanları, oyun ve spor performans elemanları, deniz içerisinde su ve ışık oyunları tasarımı ve projelendirilmesi, otobüs durağı, işaret levhası, reklam panosu ve billboardlar, mazgal ve bakım kapakları, bayrak ve flama direkleri, çöp kutuları, alan ve yol aydınlatıcıları, trafik lambaları, korkuluklar, aydınlatmalı trafik kolonları, telefon kabinleri, mısır-kestane-fındık satışı için seyyar arabalar, kiosklar, parkmetreler, bilet otomatları, geçici inşaat alanı seperatörleri, sokak takları, bisiklet durakları ve şehir giriş taklarının tasarımı bulunuyor. Tasarlanan kentsel mobilyalarının ise Ordu’ya özgü üretilmesi ve şehrin karakterini yansıtması amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.