MALAZGİRT ZAFERİ 947. KEZ ORDU’DA KUTLANACAK

Spor 20.06.2018 - 11:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3128+ kez okundu.
 

MALAZGİRT ZAFERİ 947. KEZ ORDU’DA KUTLANACAK

Malazgirt Zaferinin 947. yıl dönümü kutlama etkinlikleri ve spor, kültür festivali Ordu Altınordu’da kutlanacak.

Malazgirt Zaferinin 947. yıl dönümü kutlama etkinlikleri ve spor, kültür festivali Ordu Altınordu’da kutlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle bu sene Altınordu sahilinde kutlanacak olan festival kapsamında ödüllü okçuluk yarışması ve Malazgirt Meydan Muhaberesi Zaferi’nin kutlama etkinlikleri yer alacak. Kutlamalar bu kez Altınordu’da… Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu bir projenin daha kabul edildiğini söyleyen Spor İl Müdürü Mustafa Genç: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğümüz tarafından bir projemiz daha kabul edildi. Geride bıraktığımız yıl bu kutlamaları Aybastı Perşembe Yaylamızda gerçekleştirmiştik ancak Malazgirt Zaferinin 947’inci yıl dönümü kutlamaları etkinliklerini bu yıl Altınordu’muzda sahilde gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı. Kutlamalar Kurban Bayramında önce yapılacak… Bakanlığa sunmuş oldukları iki projenin de onayladığını açıklayan Genç: “etkinlikler kapsamda iki proje hazırlamıştık Malazgirt Zaferi Ödüllü Okçuluk Yarışması ve Malazgirt Zaferinin kutlama etkinlikleri çerçevesinde. Sunmuş olduğumuz bu iki projemizde kabul edildi. İnşallah Kurban Bayramından önce Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerdeki olimpiyatlarda yarışan sporcular, milli sporcular, ünlü en iyi okçular Ordumuza gelecekler. Altınordu sahilde iki gün süren okçuluk yarışması düzenleyeceğiz. Bu proje aynı zamanda ilimizin tanıtımına bir katkı sunduğu gibi gençlerimizin de 1071 tarihinde Malazgirt’te milletimizin başlatmış olduğu şahlanışını bire bir yaşamasını da sağlayacak. Ben projemizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğümüze Ordumuz adına ve özellikle gençlerimiz adına teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.  
Malazgirt Zaferinin 947. yıl dönümü kutlama etkinlikleri ve spor, kültür festivali Ordu Altınordu’da kutlanacak.

Malazgirt Zaferinin 947. yıl dönümü kutlama etkinlikleri ve spor, kültür festivali Ordu Altınordu’da kutlanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle bu sene Altınordu sahilinde kutlanacak olan festival kapsamında ödüllü okçuluk yarışması ve Malazgirt Meydan Muhaberesi Zaferi’nin kutlama etkinlikleri yer alacak.
Kutlamalar bu kez Altınordu’da…
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu bir projenin daha kabul edildiğini söyleyen Spor İl Müdürü Mustafa Genç: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğümüz tarafından bir projemiz daha kabul edildi. Geride bıraktığımız yıl bu kutlamaları Aybastı Perşembe Yaylamızda gerçekleştirmiştik ancak Malazgirt Zaferinin 947’inci yıl dönümü kutlamaları etkinliklerini bu yıl Altınordu’muzda sahilde gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.
Kutlamalar Kurban Bayramında önce yapılacak…
Bakanlığa sunmuş oldukları iki projenin de onayladığını açıklayan Genç: “etkinlikler kapsamda iki proje hazırlamıştık Malazgirt Zaferi Ödüllü Okçuluk Yarışması ve Malazgirt Zaferinin kutlama etkinlikleri çerçevesinde. Sunmuş olduğumuz bu iki projemizde kabul edildi. İnşallah Kurban Bayramından önce Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerdeki olimpiyatlarda yarışan sporcular, milli sporcular, ünlü en iyi okçular Ordumuza gelecekler. Altınordu sahilde iki gün süren okçuluk yarışması düzenleyeceğiz. Bu proje aynı zamanda ilimizin tanıtımına bir katkı sunduğu gibi gençlerimizin de 1071 tarihinde Malazgirt’te milletimizin başlatmış olduğu şahlanışını bire bir yaşamasını da sağlayacak. Ben projemizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğümüze Ordumuz adına ve özellikle gençlerimiz adına teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.