SEMİNER DÜZENLENDİ

Gündem 26.05.2018 - 12:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3361+ kez okundu.
 

SEMİNER DÜZENLENDİ

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Meteorolojik Veri Bilgi Satış ve Sunum Sistemi (MEVBİS) konulu seminer gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  Ziraat Fakültesinde Meteorolojik Veri Bilgi Satış ve Sunum Sistemi (MEVBİS) konulu seminer gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz ve Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarının katılım sağladığı seminerde, yürütülen bilimsel çalışmaların değerlendirilmesinde ve Ordu ilinde bitkisel-hayvansal üretimle ilgili yapılan değerlendirmelerde meteorolojik verilere sürekli ihtiyaç duyulduğundan bahsedildi.  Bugüne kadar ihtiyaç duyulan meteorolojik verilerin Meteoroloji Ordu İl Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile yapılan resmi yazışmalar sonucu öğretim elemanlarının hizmetine sunulduğu bilgisi aktarıldı. Son zamanlarda yapılan değerlendirmeler sonucunda meteorolojik verilerin kurumsal abonelik ile temin edilebildiği, Üniversitelerde ya da kamu kurumlarında görevli olan kişilerin kurumsal e-posta adresi ile kayıt olarak sistemden veri elde etmesinin yasal olarak mümkün olduğu ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün MEVBİS sistemi ile interaktif olarak veri teminini sağladığı konularında katılımcılar bilgilendirildi. Konu ile ilgili olarak Ordu Meteoroloji İl Müdürü Öner Çakmak tarafından “Meteoroloji Genel Müdürlüğü MEVBİS Uygulamasından Meteorolojik Verilerin Alınması ve MEVBİS Sistemine Üyelik İşlemleri” ve Ziraat Mühendisi Muzaffer Sonkaya tarafından “Zirai Meteorolojinin Önemi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Hazırlanan Zirai Meteoroloji Uygulamaları” konulu sunumlar gerçekleştirildi.  
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Meteorolojik Veri Bilgi Satış ve Sunum Sistemi (MEVBİS) konulu seminer gerçekleştirildi.
Ordu Üniversitesi  Ziraat Fakültesinde Meteorolojik Veri Bilgi Satış ve Sunum Sistemi (MEVBİS) konulu seminer gerçekleştirildi.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz ve Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarının katılım sağladığı seminerde, yürütülen bilimsel çalışmaların değerlendirilmesinde ve Ordu ilinde bitkisel-hayvansal üretimle ilgili yapılan değerlendirmelerde meteorolojik verilere sürekli ihtiyaç duyulduğundan bahsedildi.  Bugüne kadar ihtiyaç duyulan meteorolojik verilerin Meteoroloji Ordu İl Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile yapılan resmi yazışmalar sonucu öğretim elemanlarının hizmetine sunulduğu bilgisi aktarıldı. Son zamanlarda yapılan değerlendirmeler sonucunda meteorolojik verilerin kurumsal abonelik ile temin edilebildiği, Üniversitelerde ya da kamu kurumlarında görevli olan kişilerin kurumsal e-posta adresi ile kayıt olarak sistemden veri elde etmesinin yasal olarak mümkün olduğu ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün MEVBİS sistemi ile interaktif olarak veri teminini sağladığı konularında katılımcılar bilgilendirildi.
Konu ile ilgili olarak Ordu Meteoroloji İl Müdürü Öner Çakmak tarafından “Meteoroloji Genel Müdürlüğü MEVBİS Uygulamasından Meteorolojik Verilerin Alınması ve MEVBİS Sistemine Üyelik İşlemleri” ve Ziraat Mühendisi Muzaffer Sonkaya tarafından “Zirai Meteorolojinin Önemi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Hazırlanan Zirai Meteoroloji Uygulamaları” konulu sunumlar gerçekleştirildi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.