FOTOĞRAF VE ENVANTER SERGİSİ AÇILDI

Gündem 04.04.2018 - 11:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3676+ kez okundu.
 

FOTOĞRAF VE ENVANTER SERGİSİ AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi” açıldı. Başkan Yılmaz, sergi ile Çanakkale’nin manevi ortamını gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi” açıldı. Başkan Yılmaz, sergi ile Çanakkale’nin manevi ortamını gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi Serginin açılışına Başkan Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz’la birlikte Genel Sekreter Bülent Civelek, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, protokol üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. ÇANAKKALE’NİN MANEVİ ORTAMINI SUNMAK İSTİYORUZ Serginin açılışında bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl Çanakkale ile ilgili bir sergi düzenliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ilimize gelişi nedeniyle bu sene biraz erteleme olmuştu. Bugün açtığımız ve bir ay boyunca devam edecek olan sergimizle bütün öğrencilerimize ve Ordulu hemşehrilerimize o günün manevi ortamını ve o günlerde yaşananların belgesi mahiyetindeki fotoğraflar, askeri ve kişisel eşyalar ile birlikte sunmak istiyoruz” dedi. ŞEHİTLİK ANITIYLA İLGİLİ İHALE SÜRECİ BAŞLADI Altınordu ilçesinde yapılacak şehitlik anıtının ihale sürecini başlattıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Milli Savunma Bakanlığımızdan aldığımız bilgilere göre 1877 yılında başlayan Osmanlı-Rus Savaşı’ndan itibaren Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni, 1. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Harekâtı, terörle mücadele başta olmak üzere günümüze kadar kayda alınan 1.537 Ordulu şehidimiz var. Bu şehitlerimize manevi saygımızı göstermek için bir şehitlik yapacağımızı beyan etmiştik. Altınordu ilçesinde deniz kenarındaki Atatürk anıtının karşısında yapacağımız şehitlik anıtımızın projesini hazırlayıp ihalesine çıktık. Şehitler anıtının ön kısmında kahraman Mehmetçiğimizi tasvir eden heykelleri,  arka tarafında ise 1.537 şehidimizin tamamının isimleri yazılı olacak” şeklinde konuştu. 03-30 NİSAN 2018 TARİHLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK 03-30 Nisan 2018 tarihleri arasında açık olacak “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi”nde Çanakkale Zaferi’nden günümüze bizi biz yapan Çanakkale ruhunu anlatan gerçek savaş malzemeleri ve fotoğraflar ile şanlı ordumuzun ve milletimizin bugünkü gücünü simgeleyen fotoğraflar yer alıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi” açıldı. Başkan Yılmaz, sergi ile Çanakkale’nin manevi ortamını gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi” açıldı. Başkan Yılmaz, sergi ile Çanakkale’nin manevi ortamını gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi

Serginin açılışına Başkan Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz’la birlikte Genel Sekreter Bülent Civelek, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, protokol üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇANAKKALE’NİN MANEVİ ORTAMINI SUNMAK İSTİYORUZ

Serginin açılışında bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl Çanakkale ile ilgili bir sergi düzenliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ilimize gelişi nedeniyle bu sene biraz erteleme olmuştu. Bugün açtığımız ve bir ay boyunca devam edecek olan sergimizle bütün öğrencilerimize ve Ordulu hemşehrilerimize o günün manevi ortamını ve o günlerde yaşananların belgesi mahiyetindeki fotoğraflar, askeri ve kişisel eşyalar ile birlikte sunmak istiyoruz” dedi.

ŞEHİTLİK ANITIYLA İLGİLİ İHALE SÜRECİ BAŞLADI

Altınordu ilçesinde yapılacak şehitlik anıtının ihale sürecini başlattıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Milli Savunma Bakanlığımızdan aldığımız bilgilere göre 1877 yılında başlayan Osmanlı-Rus Savaşı’ndan itibaren Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni, 1. Dünya Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Harekâtı, terörle mücadele başta olmak üzere günümüze kadar kayda alınan 1.537 Ordulu şehidimiz var. Bu şehitlerimize manevi saygımızı göstermek için bir şehitlik yapacağımızı beyan etmiştik. Altınordu ilçesinde deniz kenarındaki Atatürk anıtının karşısında yapacağımız şehitlik anıtımızın projesini hazırlayıp ihalesine çıktık. Şehitler anıtının ön kısmında kahraman Mehmetçiğimizi tasvir eden heykelleri,  arka tarafında ise 1.537 şehidimizin tamamının isimleri yazılı olacak” şeklinde konuştu.

03-30 NİSAN 2018 TARİHLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK

03-30 Nisan 2018 tarihleri arasında açık olacak “Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu Fotoğraf ve Envanter Sergisi”nde Çanakkale Zaferi’nden günümüze bizi biz yapan Çanakkale ruhunu anlatan gerçek savaş malzemeleri ve fotoğraflar ile şanlı ordumuzun ve milletimizin bugünkü gücünü simgeleyen fotoğraflar yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.