HES GERİLİMİ TIRMANIYOR

Gündem 12.08.2020 - 00:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4117+ kez okundu.
 

HES GERİLİMİ TIRMANIYOR

Korgan’da HES gerilimi tırmanıyor.

Korgan’da HES gerilimi tırmanıyor. İlçenin Çiftlik Mahallesi’ne kurulmak istenen santralin engellenmesi için mücadele eden yöre halkı, bir kez daha jandarma ile karşı karşıya geldi. 1 kişinin gözaltına alındığı gerginlikte, iş makineleri halkın tepkisi üzerine dere yatağından çıkartıldı. Korgan ilçesinde yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı çıkan Çiftlik halkı, geçtiğimiz cumartesi günü şirketin iş makinelerini yeniden getirmesi üzerine yolu kapatmıştı. Jandarma müdahale etse de halkın dağılmaması üzerine jandarma ve iş makineleri bölgeden çekilmişti. Jandarma ekipleri dün sabah erken saatlerde yine mahalleye giderek, şirketin şantiye kurabilmesi için güvenlik önlemi aldı. Mahalle içinde ve Çatalpınar ilçesinden mahalleye giriş yolunu da kesti. Bunun üzerine halk jandarmanın engellemelerine karşın, bahçelerden geçerek şirketin çalışmasını engellemeye çalıştı. Halkın direnişi üzerine makineler bir kez daha dere yatağından çıkarıldı. 1 kişi gözaltına alındı Öte yandan yaşanan olaylar sırasında Mehmet Tali isimli bir kişinin gözaltına alındı. Tali, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Vali olay yerine gitti Öte yandan gerginliğin tırmanması üzerine Ordu Valisi Tuncay Sonel’in olay yerine gittiği ve incelemelerde bulunduğu öğrenildi.  
Korgan’da HES gerilimi tırmanıyor.

Korgan’da HES gerilimi tırmanıyor. İlçenin Çiftlik Mahallesi’ne kurulmak istenen santralin engellenmesi için mücadele eden yöre halkı, bir kez daha jandarma ile karşı karşıya geldi. 1 kişinin gözaltına alındığı gerginlikte, iş makineleri halkın tepkisi üzerine dere yatağından çıkartıldı.

Korgan ilçesinde yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı çıkan Çiftlik halkı, geçtiğimiz cumartesi günü şirketin iş makinelerini yeniden getirmesi üzerine yolu kapatmıştı. Jandarma müdahale etse de halkın dağılmaması üzerine jandarma ve iş makineleri bölgeden çekilmişti. Jandarma ekipleri dün sabah erken saatlerde yine mahalleye giderek, şirketin şantiye kurabilmesi için güvenlik önlemi aldı. Mahalle içinde ve Çatalpınar ilçesinden mahalleye giriş yolunu da kesti. Bunun üzerine halk jandarmanın engellemelerine karşın, bahçelerden geçerek şirketin çalışmasını engellemeye çalıştı. Halkın direnişi üzerine makineler bir kez daha dere yatağından çıkarıldı.

1 kişi gözaltına alındı

Öte yandan yaşanan olaylar sırasında Mehmet Tali isimli bir kişinin gözaltına alındı. Tali, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Vali olay yerine gitti

Öte yandan gerginliğin tırmanması üzerine Ordu Valisi Tuncay Sonel’in olay yerine gittiği ve incelemelerde bulunduğu öğrenildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.