DÜNYANIN EN İYİ OKÇULARI ORDU’YA GELİYOR

Spor 06.08.2018 - 14:17, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3198+ kez okundu.
 

DÜNYANIN EN İYİ OKÇULARI ORDU’YA GELİYOR

Malazgirt Zaferi İkinci Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması kapsamında Dünya’nın en iyi okçuları Ordu’da buluşacak.

Malazgirt Zaferi İkinci Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması kapsamında Dünya’nın en iyi okçuları Ordu’da buluşacak. 14-16 Ağustos tarihleri arasında Tayfun Gürsoy Parkında düzenlenecek olan yarışmalara son olarak Bulgaristan'da sona eren Avrupa Grand Prix müsabakaları klasik yay erkeklerde altın madalyanın sahibi olarak Avrupa şampiyonu olan ve kariyerinde Dünya Şampiyonluğu da bulunan Milli Okçu Mete Gazoz ’la birlikte yaklaşık iki yüz sporcu katılım gösterecek.  Ordu’da ilk kez böylesine büyük bir okçuluk turnuvasının olacağına dikkat çeken Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı açıklamada: “14-16 Ağustos tarihleri arasında Tayfun Gürsoy Parkında yapılacak Malazgirt Zaferi ikinci Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması okçuluk yarışmasına dünyanın en iyi okçuları katılım gösterecek. Başta Dünya Şampiyonu Mete Gazoz olmak üzere Azerbaycan’dan, Gürcistan’dan ve birçok ülkeden en iyi okçular ülkemize gelecekler. Bu anlamda da toplam iki yüze yakın sporcu ilimizde yapılacak bu turnuvada birinci olmak için mücadele edecekler. İlimizde yapılacak bu yarışma okçuluk alanında ilk turnuva olacak. Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığıyla birlikte organize ettiğimiz bu yarışmaya gerçekten üst düzey sporcular gelecek. Bu turnuva gerek ilimizin tanıtımı gerekse Ordu’muzda ki sporun gelişimi anlamında bize çok önemli bir faydası olacaktır” açıklamasını yaptı. Turnuva Ordu’da ki okçuluk sporuna da katkı sağlayacak Ordu’da okçuluk branşının giderek yaygınlaştığını ifade eden İl Müdürü Mustafa Genç: “Ordu’da üç dört ilçemizde okçuluk branşı var ve bizde burada ata sporumuz olan okçuluğu geliştirmek istiyoruz. Bu yarışmayla inşallah ilimizde okçuluk daha da iyi bir ivme kazanacak ve çok iyi yerlere gelecektir. Ben bütün Orduluları okçuluk yarışmasında okçularımıza destek vermek için Tayfun Gürsoy Parkına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.  
Malazgirt Zaferi İkinci Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması kapsamında Dünya’nın en iyi okçuları Ordu’da buluşacak.
Malazgirt Zaferi İkinci Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması kapsamında Dünya’nın en iyi okçuları Ordu’da buluşacak.
14-16 Ağustos tarihleri arasında Tayfun Gürsoy Parkında düzenlenecek olan yarışmalara son olarak Bulgaristan'da sona eren Avrupa Grand Prix müsabakaları klasik yay erkeklerde altın madalyanın sahibi olarak Avrupa şampiyonu olan ve kariyerinde Dünya Şampiyonluğu da bulunan Milli Okçu Mete Gazoz ’la birlikte yaklaşık iki yüz sporcu katılım gösterecek. 
Ordu’da ilk kez böylesine büyük bir okçuluk turnuvasının olacağına dikkat çeken Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı açıklamada: “14-16 Ağustos tarihleri arasında Tayfun Gürsoy Parkında yapılacak Malazgirt Zaferi ikinci Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması okçuluk yarışmasına dünyanın en iyi okçuları katılım gösterecek. Başta Dünya Şampiyonu Mete Gazoz olmak üzere Azerbaycan’dan, Gürcistan’dan ve birçok ülkeden en iyi okçular ülkemize gelecekler. Bu anlamda da toplam iki yüze yakın sporcu ilimizde yapılacak bu turnuvada birinci olmak için mücadele edecekler. İlimizde yapılacak bu yarışma okçuluk alanında ilk turnuva olacak. Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığıyla birlikte organize ettiğimiz bu yarışmaya gerçekten üst düzey sporcular gelecek. Bu turnuva gerek ilimizin tanıtımı gerekse Ordu’muzda ki sporun gelişimi anlamında bize çok önemli bir faydası olacaktır” açıklamasını yaptı.
Turnuva Ordu’da ki okçuluk sporuna da katkı sağlayacak
Ordu’da okçuluk branşının giderek yaygınlaştığını ifade eden İl Müdürü Mustafa Genç: “Ordu’da üç dört ilçemizde okçuluk branşı var ve bizde burada ata sporumuz olan okçuluğu geliştirmek istiyoruz. Bu yarışmayla inşallah ilimizde okçuluk daha da iyi bir ivme kazanacak ve çok iyi yerlere gelecektir. Ben bütün Orduluları okçuluk yarışmasında okçularımıza destek vermek için Tayfun Gürsoy Parkına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.