DOKUNULMAZLIKLARI KALKIYOR

Siyaset 05.03.2016 - 11:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4151+ kez okundu.
 

DOKUNULMAZLIKLARI KALKIYOR

HDP’li 5 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için en önemli adım atıldı. 26 Aralık’ta ‘özyönetim’ çağrısı yapan Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkcü ile ilgili hazırlanarak Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezleke, Meclis’e sunulmak üzere Başbakanlık’a sunuldu.

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkcü hakkında 'dokunulmazlıkların kaldırılması' istemiyle hazırlananfezlekeyi, TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlık'a sundu.DİYARBAKIR BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTIKayapınar Spor Salonu'nda iki gün süren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nda terör örgütü PKK/KCK'nın sözde 'özyönetim' ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkcü hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na ulaştırılan fezleke, Bakanlıkça TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlık'a sunuldu. 'ÖZYÖNETİM' SORUŞTURMASIDiyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Aralık 2015'teki sözkonusu genel kurul toplantısındaki 'özyönetim' ilanına ilişkin konuşmaları nedeniyle Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkcü hakkında soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 5 milletvekili hakkında fezleke hazırlamış, şüphelilerin, üzerlerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, 'dokunulmazlıklarının kaldırılması' talebinde bulunmuştu. Fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.
HDP’li 5 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için en önemli adım atıldı. 26 Aralık’ta ‘özyönetim’ çağrısı yapan Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkcü ile ilgili hazırlanarak Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezleke, Meclis’e sunulmak üzere Başbakanlık’a sunuldu.

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkcü hakkında 'dokunulmazlıkların kaldırılması' istemiyle hazırlanan
fezlekeyi, TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlık'a sundu.

DİYARBAKIR BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Kayapınar Spor Salonu'nda iki gün süren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nda terör örgütü PKK/KCK'nın sözde 'özyönetim' ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkcü hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na ulaştırılan fezleke, Bakanlıkça TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlık'a sunuldu.

'ÖZYÖNETİM' SORUŞTURMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Aralık 2015'teki sözkonusu genel kurul toplantısındaki 'özyönetim' ilanına ilişkin konuşmaları nedeniyle Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkcü hakkında soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 5 milletvekili hakkında fezleke hazırlamış, şüphelilerin, üzerlerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, 'dokunulmazlıklarının kaldırılması' talebinde bulunmuştu. Fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.