ÇOCUK DİLENCİLİĞİ İLE MÜCADELE

Gündem 20.08.2020 - 22:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3317+ kez okundu.
 

ÇOCUK DİLENCİLİĞİ İLE MÜCADELE

Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik olarak tespit, önleme ve tedbirleri içeren çalışmalara devam ediliyor.

Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik olarak tespit, önleme ve tedbirleri içeren çalışmalara devam ediliyor.  Bu kapsamda Ordu’da işlek caddeler, trafik ışıkları alanlarında dilenen çocuklara yönelik çalışmalar İl Müdürlüğü , Zabıta, Emniyet ve paydaş kurumların temsilcilerinden oluşan ekipler tarafından Ordu Valiliğimizin talimatları ile sokakta çocuk işçiliğini ve dilenmeyi önleme odaklı olarak yürütülmektedir.  Tespit edilen çocuklar ve aileler kayıt altına alınarak takip ve izleme sistemine dâhil ediliyor. Yapılan çalışmalara ilişkin olarakOrdu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık  sokakta çalışan ve dilenen çocuklar ile mücadelenin devlet ve toplum birlikteliği ile çözümlenebileceğini Vatandaşlarımızın sokakta dilenen çocuklara yaptıkları yardımların çocukları sokakta tutan veya sokağa iten etkenlerden olduğunu; çocukların sokakta dilenmelerini önlemek için vatandaşlarımızın yapılabilecekleri tek yardımın polis veya zabıtaya bilgi vermek olduğunu belirterek vatandaşlarımızın bu konuda farkındalığının olması gerektiğini, ekonomik sorunları olan ailelerin devletimizin çeşitli yardım kaynaklarından yararlanabildiğine dikkat çekti.  
Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik olarak tespit, önleme ve tedbirleri içeren çalışmalara devam ediliyor.
Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik olarak tespit, önleme ve tedbirleri içeren çalışmalara devam ediliyor. 
Bu kapsamda Ordu’da işlek caddeler, trafik ışıkları alanlarında dilenen çocuklara yönelik çalışmalar İl Müdürlüğü , Zabıta, Emniyet ve paydaş kurumların temsilcilerinden oluşan ekipler tarafından Ordu Valiliğimizin talimatları ile sokakta çocuk işçiliğini ve dilenmeyi önleme odaklı olarak yürütülmektedir.  Tespit edilen çocuklar ve aileler kayıt altına alınarak takip ve izleme sistemine dâhil ediliyor.
Yapılan çalışmalara ilişkin olarakOrdu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık  sokakta çalışan ve dilenen çocuklar ile mücadelenin devlet ve toplum birlikteliği ile çözümlenebileceğini Vatandaşlarımızın sokakta dilenen çocuklara yaptıkları yardımların çocukları sokakta tutan veya sokağa iten etkenlerden olduğunu; çocukların sokakta dilenmelerini önlemek için vatandaşlarımızın yapılabilecekleri tek yardımın polis veya zabıtaya bilgi vermek olduğunu belirterek vatandaşlarımızın bu konuda farkındalığının olması gerektiğini, ekonomik sorunları olan ailelerin devletimizin çeşitli yardım kaynaklarından yararlanabildiğine dikkat çekti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.