ÇİFTİÇİLERE DESTEK VERİLECEK

Gündem 10.05.2018 - 11:39, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4483+ kez okundu.
 

ÇİFTİÇİLERE DESTEK VERİLECEK

Başvuruların 02.04.2018 ile 30.04.2018 tarihleri arasında alındığı Genç Çiftçi Projesine ilimizden 1.370 kişi başvurmuş ve belgelerini tamamlayan 1.086 genç çiftçimizin başvurusu kabul edildi.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen 2018/12 sayılı "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" 24 Mart 2018 Tarihli ve 30370 Sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Başvuruların 02.04.2018 ile 30.04.2018 tarihleri arasında alındığı Genç Çiftçi Projesine ilimizden 1.370 kişi başvurmuş ve belgelerini tamamlayan 1.086 genç çiftçimizin başvurusu kabul edildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız kontrolünde yürütülen Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında ilimize ayrılan kaynakla 241 projenin destekleneceğini bu projelerden 193 ünün hayvancılık projelerine geriye kalan 48'inin ise bitkisel üretim projelerinden oluştuğunu belirtmiştir.  2016 yılında 216 işletmenin, 2017 yılında 232 işletmenin desteklerden faydalandığını belirten İl Müdürü  Kemal Yılmaz, 2018 yılında da toplam 241projeye Bakanlığımız tarafından ödenek ayrıldığı ve ilk defa bu yıl İlimiz manda üreticileri için projeye manda yetiştiriciliği projesinin ve ilimiz arıcıları için ana arı üretim projelerinin eklendiğini belirterek bu projelerin de ilimize hayırlı olmasını dile getirdi. Genç Çiftçi Projesi kapsamında İlçelerimizin nüfus, sosyo ekonomik durumu, tarımsal potansiyeli ve başvuru sayıları dikkate alınarak her bir ilçenin kontenjanı belirlenecektir. Daha sonra Değerlendirme Komisyonunun yapacağı değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan üreticilerimizden başlamak suretiyle desteklemeye hak kazanan projeler belirlenecektir. Genç Çiftçi Projesi kapsamında işletme başına 30 Bin TL destek verilecek olup 2018 yılında proje kapsamında desteklemeye hak kazanan çiftçilerimize toplam 7 Milyon 230 Bin TL destek verilecektir. Bu projeler neticesinde ilimiz hayvancılığı ciddi anlamda ivme kazanacak uygulanacak bitkisel projeler ile de ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik katkılar sağlanacaktır.  Genç Çiftçi Projesinde yatırımlara sözleşme imzalandıktan sonra başlanılacak olup, projenin tamamlanmasından sonra ise proje sahipleri hibe desteklemesinden yararlanacaktır. Yapılan desteklemenin Ordu tarımına ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Başvuruların 02.04.2018 ile 30.04.2018 tarihleri arasında alındığı Genç Çiftçi Projesine ilimizden 1.370 kişi başvurmuş ve belgelerini tamamlayan 1.086 genç çiftçimizin başvurusu kabul edildi.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen 2018/12 sayılı "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" 24 Mart 2018 Tarihli ve 30370 Sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Başvuruların 02.04.2018 ile 30.04.2018 tarihleri arasında alındığı Genç Çiftçi Projesine ilimizden 1.370 kişi başvurmuş ve belgelerini tamamlayan 1.086 genç çiftçimizin başvurusu kabul edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü  Kemal Yılmaz "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız kontrolünde yürütülen Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında ilimize ayrılan kaynakla 241 projenin destekleneceğini bu projelerden 193 ünün hayvancılık projelerine geriye kalan 48'inin ise bitkisel üretim projelerinden oluştuğunu belirtmiştir. 

2016 yılında 216 işletmenin, 2017 yılında 232 işletmenin desteklerden faydalandığını belirten İl Müdürü  Kemal Yılmaz, 2018 yılında da toplam 241projeye Bakanlığımız tarafından ödenek ayrıldığı ve ilk defa bu yıl İlimiz manda üreticileri için projeye manda yetiştiriciliği projesinin ve ilimiz arıcıları için ana arı üretim projelerinin eklendiğini belirterek bu projelerin de ilimize hayırlı olmasını dile getirdi.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında İlçelerimizin nüfus, sosyo ekonomik durumu, tarımsal potansiyeli ve başvuru sayıları dikkate alınarak her bir ilçenin kontenjanı belirlenecektir. Daha sonra Değerlendirme Komisyonunun yapacağı değerlendirme sonucunda en yüksek puan alan üreticilerimizden başlamak suretiyle desteklemeye hak kazanan projeler belirlenecektir. Genç Çiftçi Projesi kapsamında işletme başına 30 Bin TL destek verilecek olup 2018 yılında proje kapsamında desteklemeye hak kazanan çiftçilerimize toplam 7 Milyon 230 Bin TL destek verilecektir. Bu projeler neticesinde ilimiz hayvancılığı ciddi anlamda ivme kazanacak uygulanacak bitkisel projeler ile de ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik katkılar sağlanacaktır. 

Genç Çiftçi Projesinde yatırımlara sözleşme imzalandıktan sonra başlanılacak olup, projenin tamamlanmasından sonra ise proje sahipleri hibe desteklemesinden yararlanacaktır. Yapılan desteklemenin Ordu tarımına ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.