BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ HAVA ALANINDA SORULARI YANITLADI

Gündem 07.10.2016 - 08:48, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2315+ kez okundu.
 

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ HAVA ALANINDA SORULARI YANITLADI

Bir dizi temaslarda bulunmak için iki günlüğüne Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atme çadır kentine yapılan bombalı saldırı sonrasında, “Mülteci kampına yapılan bir saldırıysa bu gerçekten insanlık dışı bir saldırıdır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir dizi temas, inceleme ve açılışlara katılmak için Ordu’ya geldi. Ordu-Giresun Havalimanı’nda Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol mensupları tarafından karşılanan Kurtulmuş, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye-Suriye sınırında bulunan Atme Çadır Kentine yapılan bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, “Mülteci kampına yapılan bir saldırıysa bu gerçekten insanlık dışı bir saldırıdır. Oradaki insanlar zaten evlerinden barklarından, normal hayatlarından uzaklaştırılmış insanlardır. Geleceği çalınmış insanlardır. Oraya bir saldırı düzenlemiş ya da herhangi bir şekilde oraya bir bombalama olmuşsa bunu yapanlar insanlık dışı bir suç işlemişlerdir ve insanlığa karşı suç işlemişlerdir.” Kurtulmuş ayrıca Irak Meclisi’nin Başika’da bulunan Türk askerlerinin işgalci olduğu şeklindeki kararı üzerine Türkiye’nin orada işgalci olmadığının altını çizerek, “Türkiye'nin Başika'daki varlığı orayı işgal etmek nedeniyle ortaya konulan bir varlık değildir. Irak yönetimi Irak yetkilileri eğer bir tepki ortaya koymaları gerekiyorsa bir günde Musul DAEŞ tarafından işgal edildiğinde, Rakka bir günde DAEŞ tarafından işgal edildiğinde neredeydiler?  
Bir dizi temaslarda bulunmak için iki günlüğüne Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atme çadır kentine yapılan bombalı saldırı sonrasında, “Mülteci kampına yapılan bir saldırıysa bu gerçekten insanlık dışı bir saldırıdır.” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir dizi temas, inceleme ve açılışlara katılmak için Ordu’ya geldi. Ordu-Giresun Havalimanı’nda Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol mensupları tarafından karşılanan Kurtulmuş, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye-Suriye sınırında bulunan Atme Çadır Kentine yapılan bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, “Mülteci kampına yapılan bir saldırıysa bu gerçekten insanlık dışı bir saldırıdır. Oradaki insanlar zaten evlerinden barklarından, normal hayatlarından uzaklaştırılmış insanlardır. Geleceği çalınmış insanlardır. Oraya bir saldırı düzenlemiş ya da herhangi bir şekilde oraya bir bombalama olmuşsa bunu yapanlar insanlık dışı bir suç işlemişlerdir ve insanlığa karşı suç işlemişlerdir.”

Kurtulmuş ayrıca Irak Meclisi’nin Başika’da bulunan Türk askerlerinin işgalci olduğu şeklindeki kararı üzerine Türkiye’nin orada işgalci olmadığının altını çizerek, “Türkiye'nin Başika'daki varlığı orayı işgal etmek nedeniyle ortaya konulan bir varlık değildir. Irak yönetimi Irak yetkilileri eğer bir tepki ortaya koymaları gerekiyorsa bir günde Musul DAEŞ tarafından işgal edildiğinde, Rakka bir günde DAEŞ tarafından işgal edildiğinde neredeydiler?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.