ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

Gündem 26.07.2018 - 12:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3599+ kez okundu.
 

ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

Fatsa Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime, Ünye Devlet Hastanesi, Fatsa Devlet Hastanesi, Özel Medi- Tech Hastanesi Kadın Doğum- Doğum Salonu ve Yeni doğan Yoğun Bakım Servislerinde görevli sağlık personeli katıldı.

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılması, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim düzenlendi. Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Arzu Sürmeli  tarafından düzenlenen eğitimde; anne sütü yararları, emzirmenin özendirilmesi, süt sağma teknikleri, saklama koşulları, ten tene temas, kanguru bakımı, gebelere ve emziren annelere danışmanlık becerileri konularında eğitim verildi. Eğitimlere katılan sağlık personeline eğitim sonunda katılım belgeleri de verildi. Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi ile ilgi açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın şu açıklamalarda bulundu: “Eğitimlerimizin amacı gebeler ve anneler olmak üzere tüm halkımızı bu konuda bilinçlendirip, emzirmeyi yaygınlaştırmaktı. Emzirme, bebeklerimize yaşam için en iyi başlangıcı sağlar. Ayrıca anne sağlığının korunmasında da rol oynar. Bilimsel alanda yapılan birçok çalışma anne sütüyle beslenen çocukların daha az hastalandığını ortaya koymaktadır. Doğumdan sonra gelen ilk süt; savunmasız olan bebekleri hastalıklara karşı koruyan kalkan gibidir. İlk sütün içindeki koruyucu faktörler bebeği hastalıklara karşı korur. Besin içeriği mükemmeldir. Bebeğin ihtiyacı olan besinler uygun miktarda, uygun ısıda ve mikropsuz olarak sadece anne sütünde bulunmaktadır. Anne adaylarına yaptığımız eğitim çalışmalarında özellikle doğumdan hemen sonra ilk yarım saat – bir saat içinde emzirmeye başlamalarını anlatmaktayız. Anne sütü ile emzirme anne bebek arasındaki sevgi bağını güçlendirip bebeğin kişilik gelişimini olumlu etkileyecektir. Bebek Dostu Hastaneler, gebeliğin başlamasından itibaren anne adaylarına anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme eğitimleri düzenleyen, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmelerini sağlaması hususunda yardımcı olan hastanelerdir. Ordu ili olarak anne sütüne yönelik yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz. İlk Olarak 2005 yılında  BEBEK DOSTU İL unvanını almış bulunmaktayız. 2011 yılında ise Ordu Sağlık Müdürlüğü olarak ALTIN BEBEK DOSTU İL olmak amacıyla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Aile hekimlerimizin, özel ve kamu  hastanelerimizin, iş yerlerinin bebek dostu unvanı alması amacıyla anne sütüne yönelik girişimlerde bulunduk. Anne sütünün önemini vurgulayan eğitimlerle, broşür ve afişlerle, kurulan stantlarla Ordu ilinde konuyla ilgili farkındalık  yaratmayı planlıyoruz. Bu bağlamda gönülden eğitimlere katılan ve destek veren personellerimize teşekkür eder, başarıların devamını dilerim.”  
Fatsa Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime, Ünye Devlet Hastanesi, Fatsa Devlet Hastanesi, Özel Medi- Tech Hastanesi Kadın Doğum- Doğum Salonu ve Yeni doğan Yoğun Bakım Servislerinde görevli sağlık personeli katıldı.
Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılması, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim düzenlendi.
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Arzu Sürmeli  tarafından düzenlenen eğitimde; anne sütü yararları, emzirmenin özendirilmesi, süt sağma teknikleri, saklama koşulları, ten tene temas, kanguru bakımı, gebelere ve emziren annelere danışmanlık becerileri konularında eğitim verildi. Eğitimlere katılan sağlık personeline eğitim sonunda katılım belgeleri de verildi.
Anne sütü ve emzirme danışmanlığı eğitimi ile ilgi açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Fatih Aydın şu açıklamalarda bulundu:
“Eğitimlerimizin amacı gebeler ve anneler olmak üzere tüm halkımızı bu konuda bilinçlendirip, emzirmeyi yaygınlaştırmaktı. Emzirme, bebeklerimize yaşam için en iyi başlangıcı sağlar. Ayrıca anne sağlığının korunmasında da rol oynar. Bilimsel alanda yapılan birçok çalışma anne sütüyle beslenen çocukların daha az hastalandığını ortaya koymaktadır. Doğumdan sonra gelen ilk süt; savunmasız olan bebekleri hastalıklara karşı koruyan kalkan gibidir. İlk sütün içindeki koruyucu faktörler bebeği hastalıklara karşı korur. Besin içeriği mükemmeldir. Bebeğin ihtiyacı olan besinler uygun miktarda, uygun ısıda ve mikropsuz olarak sadece anne sütünde bulunmaktadır. Anne adaylarına yaptığımız eğitim çalışmalarında özellikle doğumdan hemen sonra ilk yarım saat – bir saat içinde emzirmeye başlamalarını anlatmaktayız. Anne sütü ile emzirme anne bebek arasındaki sevgi bağını güçlendirip bebeğin kişilik gelişimini olumlu etkileyecektir.
Bebek Dostu Hastaneler, gebeliğin başlamasından itibaren anne adaylarına anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme eğitimleri düzenleyen, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmelerini sağlaması hususunda yardımcı olan hastanelerdir.
Ordu ili olarak anne sütüne yönelik yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz. İlk Olarak 2005 yılında  BEBEK DOSTU İL unvanını almış bulunmaktayız. 2011 yılında ise Ordu Sağlık Müdürlüğü olarak ALTIN BEBEK DOSTU İL olmak amacıyla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Aile hekimlerimizin, özel ve kamu  hastanelerimizin, iş yerlerinin bebek dostu unvanı alması amacıyla anne sütüne yönelik girişimlerde bulunduk. Anne sütünün önemini vurgulayan eğitimlerle, broşür ve afişlerle, kurulan stantlarla Ordu ilinde konuyla ilgili farkındalık  yaratmayı planlıyoruz. Bu bağlamda gönülden eğitimlere katılan ve destek veren personellerimize teşekkür eder, başarıların devamını dilerim.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.