“YUNUS EMRE’Yİ ANMA KONSERİ”

Gündem 26.01.2022 - 16:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4025+ kez okundu.
 

“YUNUS EMRE’Yİ ANMA KONSERİ”

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği İcra Topluluğu tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde “Yunus Emre’yi Anma Konseri” gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği İcra Topluluğu tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde “Yunus Emre’yi Anma Konseri” gerçekleştirildi. Programa Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı. Konserde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği İcra Topluluğu; sözleri Yunus Emre’ye ait olan “Bir Kararda Durmayalım, Şol Cennetin Irmakları, Aşkın Aldı Beni, Ben Yürürüm Yane Yane, Ah Bir Mekanım Bu Cihanda, Bir Garipsin Şu Dünyada, Dağlar ile Taşlar ile Çağırayım Mevlam Seni, Ah Nice Bir Uyursun Uyanmaz mısın, Benim Adım Dertli Dolap, Gelin Ey Aşıklar Gelin, Dünya Umuruna Meylini Verme, Yar Yüreğim Yar, Bilmem Nideyim Aşkın Elinden” eserleri icra edildi. Konser sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin başta Sabri Hocam olmak üzere öğretim elemanları ve öğrencilerine bu güzel topluluğu oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Topluluğumuz daha önce Üniversitemizde bu programı gerçekleştirmişti, Ordulu hemşerilerimizle de bu salonda bir araya gelmek istediler. Sabri Hocamız Ordumuzun bir kıymeti. Amacımız Üniversitemizin varlığını her alanda; sağlıkta, bilimde, teknikte, fende, sosyal bilimlerde, müzikte, sportif faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde Ordu’ya hizmet etmektir, bu ülkeye hizmet etmektir. Bu milletin evlatlarına bu millete olumlu güzel katkı sağlamaktır, Üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaktır. Sizlere de buraya gelip bizleri yalnız bırakmadığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Program, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın Prof. Sabri Yener’e çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.  
Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği İcra Topluluğu tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde “Yunus Emre’yi Anma Konseri” gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği İcra Topluluğu tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde “Yunus Emre’yi Anma Konseri” gerçekleştirildi.
Programa Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.
Konserde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği İcra Topluluğu; sözleri Yunus Emre’ye ait olan “Bir Kararda Durmayalım, Şol Cennetin Irmakları, Aşkın Aldı Beni, Ben Yürürüm Yane Yane, Ah Bir Mekanım Bu Cihanda, Bir Garipsin Şu Dünyada, Dağlar ile Taşlar ile Çağırayım Mevlam Seni, Ah Nice Bir Uyursun Uyanmaz mısın, Benim Adım Dertli Dolap, Gelin Ey Aşıklar Gelin, Dünya Umuruna Meylini Verme, Yar Yüreğim Yar, Bilmem Nideyim Aşkın Elinden” eserleri icra edildi.
Konser sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin başta Sabri Hocam olmak üzere öğretim elemanları ve öğrencilerine bu güzel topluluğu oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Topluluğumuz daha önce Üniversitemizde bu programı gerçekleştirmişti, Ordulu hemşerilerimizle de bu salonda bir araya gelmek istediler. Sabri Hocamız Ordumuzun bir kıymeti. Amacımız Üniversitemizin varlığını her alanda; sağlıkta, bilimde, teknikte, fende, sosyal bilimlerde, müzikte, sportif faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde Ordu’ya hizmet etmektir, bu ülkeye hizmet etmektir. Bu milletin evlatlarına bu millete olumlu güzel katkı sağlamaktır, Üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaktır. Sizlere de buraya gelip bizleri yalnız bırakmadığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Program, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın Prof. Sabri Yener’e çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.