YENİ FUTBOL SAHALARININ YAPIMINA BAŞLANDI

Spor 22.04.2022 - 21:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3121+ kez okundu.
 

YENİ FUTBOL SAHALARININ YAPIMINA BAŞLANDI

Özellikle görme engelliler futbol müsabakaları için özel olarak B1 ( Hiç görmeyen sporcular) şartlarına uygun ampute futbol maçlarının oynanabileceği 22 metre genişliğinde 45 metre uzunluğunda yapılacak olup, özel sporculara uygun halde tasarlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu'ya yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imzalanmasının ardından Ordu Valiliği himayelerinden Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılmıştı. Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı 21 Nisan 2022 tarihinde start aldı. Yapılacak işin 120 gün içerisinde bitmesi bekleniyor.  Yapılması planlanan diğer sentetik çim yüzeyli antrenman sahaları ise 20 metre genişlik 40 metre uzunluğunda halı saha ve 50 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda sentetik çim yüzeyli antrenman sahası ile birlikte 3 futbol sahası Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine eklenmiş olacak. Yer teslimi sonrası konuşan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “İlimiz Amatör Futbol Takımlarımızın bir ihtiyacı daha giderilmiş oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisinde bulunan alana 50’ye 70 Futbol Sahası, görme engelli futbol takımlarının antrenmanlarını ve maçlarını yapabileceği 22’ye 45 b1 sahası, gençlerimizin kullanımına yönelik futbol oynayabilecekleri 20’ye 40 halı sahamız olmak üzere 3 futbol sahasının yapım işleri bugün itibariyle başladı. İnşallah 120 gün içerisinde sahalar tamamlanacak ve gençlerimizin hizmetine sunulmuş olacak. Bu futbol sahaları spor kompleksimiz içinde bir ihtiyaçtı. Özellikle alt yaş gruplarının, ampute futbol takımımızın ve görme engelliler futbol takımımızın maçlarını oynayabileceği sahalara ihtiyacımız vardı. Bunlar bu proje ile birlikte tamamlanmış oluyor. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve il başkanlarımıza gençlerimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah tesislerimizde gençlerimiz mutlu bir şekilde sportif faaliyetlerini yaparlar. İnşallah futbolda güzel bir noktaya gelirler. Gençlerimiz böylelikle hayallerine kavuşmuş olurlar.” dedi.    
Özellikle görme engelliler futbol müsabakaları için özel olarak B1 ( Hiç görmeyen sporcular) şartlarına uygun ampute futbol maçlarının oynanabileceği 22 metre genişliğinde 45 metre uzunluğunda yapılacak olup, özel sporculara uygun halde tasarlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu'ya yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imzalanmasının ardından Ordu Valiliği himayelerinden Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatılmıştı.
Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı 21 Nisan 2022 tarihinde start aldı. Yapılacak işin 120 gün içerisinde bitmesi bekleniyor.
 Yapılması planlanan diğer sentetik çim yüzeyli antrenman sahaları ise 20 metre genişlik 40 metre uzunluğunda halı saha ve 50 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda sentetik çim yüzeyli antrenman sahası ile birlikte 3 futbol sahası Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine eklenmiş olacak.
Yer teslimi sonrası konuşan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “İlimiz Amatör Futbol Takımlarımızın bir ihtiyacı daha giderilmiş oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisinde bulunan alana 50’ye 70 Futbol Sahası, görme engelli futbol takımlarının antrenmanlarını ve maçlarını yapabileceği 22’ye 45 b1 sahası, gençlerimizin kullanımına yönelik futbol oynayabilecekleri 20’ye 40 halı sahamız olmak üzere 3 futbol sahasının yapım işleri bugün itibariyle başladı. İnşallah 120 gün içerisinde sahalar tamamlanacak ve gençlerimizin hizmetine sunulmuş olacak. Bu futbol sahaları spor kompleksimiz içinde bir ihtiyaçtı. Özellikle alt yaş gruplarının, ampute futbol takımımızın ve görme engelliler futbol takımımızın maçlarını oynayabileceği sahalara ihtiyacımız vardı. Bunlar bu proje ile birlikte tamamlanmış oluyor. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve il başkanlarımıza gençlerimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah tesislerimizde gençlerimiz mutlu bir şekilde sportif faaliyetlerini yaparlar. İnşallah futbolda güzel bir noktaya gelirler. Gençlerimiz böylelikle hayallerine kavuşmuş olurlar.” dedi.
 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.