YENİ FUTBOL SAHALARI YAPILIYOR

Spor 22.03.2022 - 01:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3244+ kez okundu.
 

YENİ FUTBOL SAHALARI YAPILIYOR

Ordu’da bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi yeni futbol sahalarına kavuşuyor.

Ordu’da bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi yeni futbol sahalarına kavuşuyor.  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu'ya yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imzalanmasının ardından Ordu Valiliği himayelerinden Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı. Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı için geri sayım başladı. Özellikle görme engelliler futbol müsabakaları için özel olarak B1 ( Hiç görmeyen sporcular) şartlarına uygun ampute futbol maçlarının oynanabileceği 22 metre genişliğinde 45 metre uzunluğunda yapılacak olup, özel sporculara uygun halde tasarlanacak. Yapılması planlanan diğer sentetik çim yüzeyli antrenman sahaları ise 20 metre genişlik 40 metre uzunluğunda halı saha ve 50 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda sentetik çim yüzeyli antrenman sahası ile birlikte 3 futbol sahası Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine eklenmiş olacak.  Futbolcularımız için müjde diyen Gençlik Ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç,” Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi mizde bulunan boş alana ampute futbol maçlarının oynanabileceği, alt yaş gruplarının maçlarının oynanabileceği, görme engelliler hiç görmeyenlerin oynayabileceği B1 sahası, gençlerimizin boş vakitlerinde halı sahada maç yapmak için kullanabilecekleri 3 tane sahanın ihalesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Saha ölçülerimiz 50’ye 70, b1 sahamız 22 ye 45 ve gençlerimiz için halı sahamızda 20 ye 40 olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Ordu ziyaretinde Ordulu gençlerimize söz vermişti, bugün de Sayın Bakanımızın sözünü yerine getirmiş olduk. İhalesi yapıldı ve 120 gün içerisinde teslim edilecek. Bu tesislerimiz özellikle dezavantajlı gruplar, ampute futbol takımlarımıza ve görme engelliler futbol takımlarımıza çok önemli. Bunun yanı sıra 50 ye 70 futbol sahası da bilindiği üzere Uefa standartlarında 2 adet futbol sahamız vardı. Maç trafiği fazla olduğu için takımlarımız maç arasında ısınmalarını bu sahalarda gerçekleştirecek. Yine ilimizde alt yapı futbol takımlarının gelişmesi için onlara ait bir sahaları olacak ve sürekli maçlarını orda oynayabilecekler. Bu sahaların yapılması için Sayın Bakanımız başta olmak üzere Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ederim. Onların destekleri ile gençlerimiz böylelikle hayallerine kavuşmuş olacaklar. Spor Toto Altınordu Spor Kompleksimizin eksiklikleri de tamamlanmış olacak.”dedi.     
Ordu’da bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi yeni futbol sahalarına kavuşuyor.

Ordu’da bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi yeni futbol sahalarına kavuşuyor.
 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ordu'ya yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imzalanmasının ardından Ordu Valiliği himayelerinden Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı.
Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı için geri sayım başladı.
Özellikle görme engelliler futbol müsabakaları için özel olarak B1 ( Hiç görmeyen sporcular) şartlarına uygun ampute futbol maçlarının oynanabileceği 22 metre genişliğinde 45 metre uzunluğunda yapılacak olup, özel sporculara uygun halde tasarlanacak.
Yapılması planlanan diğer sentetik çim yüzeyli antrenman sahaları ise 20 metre genişlik 40 metre uzunluğunda halı saha ve 50 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda sentetik çim yüzeyli antrenman sahası ile birlikte 3 futbol sahası Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine eklenmiş olacak.
 Futbolcularımız için müjde diyen Gençlik Ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç,” Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi mizde bulunan boş alana ampute futbol maçlarının oynanabileceği, alt yaş gruplarının maçlarının oynanabileceği, görme engelliler hiç görmeyenlerin oynayabileceği B1 sahası, gençlerimizin boş vakitlerinde halı sahada maç yapmak için kullanabilecekleri 3 tane sahanın ihalesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından yapıldı.
Saha ölçülerimiz 50’ye 70, b1 sahamız 22 ye 45 ve gençlerimiz için halı sahamızda 20 ye 40 olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Ordu ziyaretinde Ordulu gençlerimize söz vermişti, bugün de Sayın Bakanımızın sözünü yerine getirmiş olduk. İhalesi yapıldı ve 120 gün içerisinde teslim edilecek. Bu tesislerimiz özellikle dezavantajlı gruplar, ampute futbol takımlarımıza ve görme engelliler futbol takımlarımıza çok önemli. Bunun yanı sıra 50 ye 70 futbol sahası da bilindiği üzere Uefa standartlarında 2 adet futbol sahamız vardı. Maç trafiği fazla olduğu için takımlarımız maç arasında ısınmalarını bu sahalarda gerçekleştirecek. Yine ilimizde alt yapı futbol takımlarının gelişmesi için onlara ait bir sahaları olacak ve sürekli maçlarını orda oynayabilecekler. Bu sahaların yapılması için Sayın Bakanımız başta olmak üzere Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ederim. Onların destekleri ile gençlerimiz böylelikle hayallerine kavuşmuş olacaklar. Spor Toto Altınordu Spor Kompleksimizin eksiklikleri de tamamlanmış olacak.”dedi.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.