VALİ YARDIMCISINA 15 YIL HAPİS İSTEMİ

Asayiş 07.02.2017 - 18:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3773+ kez okundu.
 

VALİ YARDIMCISINA 15 YIL HAPİS İSTEMİ

Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan istihbaratçı ve kamu görevlilerini koruduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç hakkında 15 yıla kadar hapis talep ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, başsavcıvekili olduğu dönemde Mülkiye Başmüfettişi, hem de Devlet Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yaptığı dönemlerde 2 ayrı soruşturma yürüten Mehmet Ali Özkılıç hakkında Hrant Dink soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım ettiği' iddiasıyla iddianame düzenlemişti. Halen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bulunan iddianamede Mehmet Ali Özkılıç hakkında özellikle istihbaratçı kamu görevlilerinin Hrant Dink cinayetinde "kusurları bulunmadığı" şeklinde raporlar hazırlayarak, soruşturmanın seyrini değiştirdiği iddia edildi. Konuyla ilgili hazırlanan iddianamede, Mehmet Ali Özkılıç'ın Mülkiye Başmüfettişiyken düzenlediği raporlarda "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettiği, kastının ise örgüt yöneticisi ve üyelerini korumaya yönelik olduğu" belirtildi. İddianamede, Mehmet Ali Özkılıç'ın Mülkiye Başmüfettişi görevini sürdürdüğü sırada Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri ile ilgili hazırladığı 13 farklı raporda, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Hrant Dink'in Yasin Hayal tarafından her ne pahasına olursa olsun mutlak suretle öldürüleceğine' ilişkin bilgiyi içeren 17 Şubat 2006 tarihli F3 buluşma ve F4 haber raporunu kasıtlı olarak kullanmadığına dikkat çekildi. Mehmet Ali Özkılıç'ın bu bilgiyi saklayarak dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Daire Başkanlığı C-Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'i koruduğu öne sürüldü. Efirli Cezaevinde tutuklu olan Ordu Vali Yardımcısı eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç’ın, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor. MUSTAFA KIRLAK
Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olan istihbaratçı ve kamu görevlilerini koruduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç hakkında 15 yıla kadar hapis talep ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, başsavcıvekili olduğu dönemde Mülkiye Başmüfettişi, hem de Devlet Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yaptığı dönemlerde 2 ayrı soruşturma yürüten Mehmet Ali Özkılıç hakkında Hrant Dink soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım ettiği' iddiasıyla iddianame düzenlemişti. Halen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bulunan iddianamede Mehmet Ali Özkılıç hakkında özellikle istihbaratçı kamu görevlilerinin Hrant Dink cinayetinde "kusurları bulunmadığı" şeklinde raporlar hazırlayarak, soruşturmanın seyrini değiştirdiği iddia edildi. Konuyla ilgili hazırlanan iddianamede, Mehmet Ali Özkılıç'ın Mülkiye Başmüfettişiyken düzenlediği raporlarda "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettiği, kastının ise örgüt yöneticisi ve üyelerini korumaya yönelik olduğu" belirtildi.

İddianamede, Mehmet Ali Özkılıç'ın Mülkiye Başmüfettişi görevini sürdürdüğü sırada Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri ile ilgili hazırladığı 13 farklı raporda, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Hrant Dink'in Yasin Hayal tarafından her ne pahasına olursa olsun mutlak suretle öldürüleceğine' ilişkin bilgiyi içeren 17 Şubat 2006 tarihli F3 buluşma ve F4 haber raporunu kasıtlı olarak kullanmadığına dikkat çekildi. Mehmet Ali Özkılıç'ın bu bilgiyi saklayarak dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Daire Başkanlığı C-Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'i koruduğu öne sürüldü.

Efirli Cezaevinde tutuklu olan Ordu Vali Yardımcısı eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç’ın, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

MUSTAFA KIRLAK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.