Vali BALKANLIOĞLU, "Aynı Göğün Ezgileri" Adlı Koro Projesi çalışmalarını izledi

Gündem 04.03.2015 - 09:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3703+ kez okundu.
 

Vali BALKANLIOĞLU, "Aynı Göğün Ezgileri" Adlı Koro Projesi çalışmalarını izledi

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Perşembe İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi” kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali BALKANLIOĞLU, beraberinde Ordu Cumhuriyet Başsavcısı  Metin USLU, Perşembe Kaymakamı Ahmet ARIK, Perşembe Belediye  Başkanı Kemal BAHTİYAR ile birlikte Perşembe İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nda “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi”  kapsamında yapılan koro çalışmasını izledi.  “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi” kapsamında müzik çalışmalarının yapıldığı bir sınıfa geçen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Kazak Türkçesi, Ermeni, Alevi, Çerkez, Gürcüce, Zazaca ve Kürtçe  dillerinde hazırlanan,  Müzik Öğretmeni Turgut TEKDEMİR yönetiminde öğrenciler tarafından seslendirilen parçaları dinledi.  Anadolu’daki etnik ve kültürel yapılara ait müziklerin, bu etnik yapıların dillerinde öğrenciler tarafından seslendirildiği şarkılar, Vali BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri tarafından ilgiyle izlendi. Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi”  kapsamında  Anadolu’daki etnik ve kültürel yapılara ait müziklere yer verilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, öğretmen ve öğrencileri kutladı. 5. ve 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan koro, repertuarı içinde Türkçe, Lazca, Gürcüce, Arapça, Boşnakça, Romence, Çerkezce, Zazaca, Kürtçe, Kırgızca ve Ermenice dillerde yar alan eserleri çok sesli olarak seslendirecek.
Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Perşembe İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi” kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali BALKANLIOĞLU, beraberinde Ordu Cumhuriyet Başsavcısı  Metin USLU, Perşembe Kaymakamı Ahmet ARIK, Perşembe Belediye  Başkanı Kemal BAHTİYAR ile birlikte Perşembe İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nda “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi”  kapsamında yapılan koro çalışmasını izledi.

 “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi” kapsamında müzik çalışmalarının yapıldığı bir sınıfa geçen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Kazak Türkçesi, Ermeni, Alevi, Çerkez, Gürcüce, Zazaca ve Kürtçe  dillerinde hazırlanan,  Müzik Öğretmeni Turgut TEKDEMİR yönetiminde öğrenciler tarafından seslendirilen parçaları dinledi.

 Anadolu’daki etnik ve kültürel yapılara ait müziklerin, bu etnik yapıların dillerinde öğrenciler tarafından seslendirildiği şarkılar, Vali BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri tarafından ilgiyle izlendi.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Aynı Göğün Ezgileri Koro Projesi”  kapsamında  Anadolu’daki etnik ve kültürel yapılara ait müziklere yer verilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

5. ve 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan koro, repertuarı içinde Türkçe, Lazca, Gürcüce, Arapça, Boşnakça, Romence, Çerkezce, Zazaca, Kürtçe, Kırgızca ve Ermenice dillerde yar alan eserleri çok sesli olarak seslendirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.