VALİ SONEL, KİVİ HASADINDA BULUNDU

Gündem 05.11.2021 - 01:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2133+ kez okundu.
 

VALİ SONEL, KİVİ HASADINDA BULUNDU

Kendine has aroması, depolama dayanıklılığı ile coğrafi işaret tescili alan ‘Ordu Kivisi’nin hasadına başlandı.

Kendine has aroması, depolama dayanıklılığı ile coğrafi işaret tescili alan ‘Ordu Kivisi’nin hasadına başlandı. ‘Ordu Kivisi’nin hasat dönemimin başlaması nedeniyle Vali Tuncay Sonel de kivi hasadında bulunarak, kivi üreticilerinin hasat sevincine ortak oldu. Altınordu ilçemizin Kökenli mahallesindeki Temel Öztürk isimli üreticinin 3,5 dönümlük kivi bahçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Perşembe Ziraat Odası Başkanı TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile birlikte kivi hasadında bulunan Vali Tuncay Sonel, bahçe sahibine ve yöredeki üreticilere kivi hasadının hayırlı ve bereketli olması dileğinde bulundu.  Kivi’nin, Ordu’nun önemli tarım ürünlerinden birisi olduğunu belirten Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muzun önemli bir gelir kaynağı da kivi’dir. Yılda 8500 ton kivi üretiliyor şehrimizde. Ülkemizde kivi üretiminde ilk üçteyiz. 3500 dekar kivi üretim alanımız varken, yine Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve DOKAP Başkanlığımızın kaynakları kullanılarak bu yıl 200 dekar daha yaptık. Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün personellerinin gayretli çalışmaları ve kıymetli çiftçilerimizin emekleriyle bu yıl kivi’nin çok daha bereketli olacağına inanıyoruz. Kivi bahçelerinin bakımları çok iyi. Kivi hasadının şehrimize ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını, çiftçilerimize de bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Biz, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odalarımız, Valiliğimiz, Büyükşehrimizle birlikte yöremiz çiftçilerine desteğe devam edeceğiz.” dedi.  
Kendine has aroması, depolama dayanıklılığı ile coğrafi işaret tescili alan ‘Ordu Kivisi’nin hasadına başlandı.

Kendine has aroması, depolama dayanıklılığı ile coğrafi işaret tescili alan ‘Ordu Kivisi’nin hasadına başlandı.
‘Ordu Kivisi’nin hasat dönemimin başlaması nedeniyle Vali Tuncay Sonel de kivi hasadında bulunarak, kivi üreticilerinin hasat sevincine ortak oldu.
Altınordu ilçemizin Kökenli mahallesindeki Temel Öztürk isimli üreticinin 3,5 dönümlük kivi bahçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Perşembe Ziraat Odası Başkanı TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile birlikte kivi hasadında bulunan Vali Tuncay Sonel, bahçe sahibine ve yöredeki üreticilere kivi hasadının hayırlı ve bereketli olması dileğinde bulundu. 
Kivi’nin, Ordu’nun önemli tarım ürünlerinden birisi olduğunu belirten Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muzun önemli bir gelir kaynağı da kivi’dir. Yılda 8500 ton kivi üretiliyor şehrimizde. Ülkemizde kivi üretiminde ilk üçteyiz. 3500 dekar kivi üretim alanımız varken, yine Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve DOKAP Başkanlığımızın kaynakları kullanılarak bu yıl 200 dekar daha yaptık. Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün personellerinin gayretli çalışmaları ve kıymetli çiftçilerimizin emekleriyle bu yıl kivi’nin çok daha bereketli olacağına inanıyoruz. Kivi bahçelerinin bakımları çok iyi. Kivi hasadının şehrimize ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını, çiftçilerimize de bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum. Biz, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odalarımız, Valiliğimiz, Büyükşehrimizle birlikte yöremiz çiftçilerine desteğe devam edeceğiz.” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.