VALİ SONEL'DEN KURBAN BAYRAMINDA KORONAVİRÜS UYARISI

30.07.2020 - 22:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3718+ kez okundu.
 

VALİ SONEL'DEN KURBAN BAYRAMINDA KORONAVİRÜS UYARISI

Vali Tuncay Sonel, vatandaşların Kurban Bayramı boyunca Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere uymalarını istedi.

Vali Tuncay Sonel, vatandaşların Kurban Bayramı boyunca Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere uymalarını istedi. Koronavirüs (Covid-19) salgınının tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde ve ilimizde de artış gösterdiğine dikkat çeken Vali Sonel, vatandaşlara çağrıda bulunarak, belirlenen kurallara ve alınan tedbirlere uymalarını istedi. Özellikle Kurban Bayramı boyunca toplu bayramlaşma, öpme ve sarılma gibi geleneklerden uzak durulması gerektiğine önemle değinen Vali Sonel, selamlaşmanın mesafeli yapılması gerektiğine vurgu yaptı. “Toplu Bayramlaşma Yapmayalım. Sarılmayalım. El Öpmeyelim." Vali Sonel, “Kurban Bayramı geliyor. Bu vesileyle tüm Ordulu hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin mübarek bayramını tebrik ediyorum. Bu bayram lütfen dikkat edelim. Toplu olarak bayramlaşmayalım, sarılmayalım, el öpmeyelim selamlaşmayı mesafeli yapalım. Hayatımızı buna göre ayarlayacağız. Lütfen dikkat edelim” diye konuştu. Konuşmasının devamında kamu kurumlarında kolonya dışında ikramların da kaldırıldığını söyleyen Vali Tuncay Sonel, vatandaşların yeni normale alışmaları gerektiğini ifade etti. “Zorunlu Olmadıkça Düğünlere, Cenazelere Katılmayalım” Vali Sonel sözlerini şöyle tamamladı: “Bahçelerde, parklarda, çarşıda lütfen Allah rızası için tekrar tekrar söylüyorum, bu hayata alışalım. Maskemizi takalım, sosyal mesafemize dikkat edelim, temizliğimize dikkat edelim. Tüm vatandaşlarımıza hassaten rica ediyoruz. Düğünlerde gelin ve damada hediyelerimizi gönderelim ama zorunlu olmadıkça düğünlere katılmayalım. Cenazelere de yine zorunlu olmadıkça katılmayalım. Toplu yemeklerde bulunmayalım. Bu süreci birlikte beraberce yürüteceğiz ve Allah nasip ederse hem milletimiz, hem devletimiz el birliği ile bu koronavirüsü yeneceğiz.”  “Hayatımıza Çeki Düzen Verelim” Konuşmasının devamında Koronavirüs salgını nedeniyle Ordu’da vakalarda artış gözlemlendiğini hatırlatan Vali Tuncay Sonel, “Artık bundan sonra hayatımıza çeki düzen verelim. Bu salgınla ilgili alınan tedbirleri titizlikle uygulayalım. Bizler, ekip arkadaşlarımız, sağlık camiamız, doktorlarımız, hemşerilerimiz, kurumlardaki arkadaşlarımız hakikaten fedakârca emek veriyorlar, uğraşıyorlar. Bizler de istiyoruz ki, artık kendimize dikkat edelim, çevremize dikkat edelim. Çevremize, insan sağlığına saygı gösterelim, bunları yaptığımız takdirde biz bu işin üstesinden geleceğiz. Tedbirlerimizi ciddi bir şekilde uyguluyoruz. Yöre insanımızdan da ricamız dikkat etsinler. Bizim istediğimiz budur” diye konuştu.
Vali Tuncay Sonel, vatandaşların Kurban Bayramı boyunca Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere uymalarını istedi.

Vali Tuncay Sonel, vatandaşların Kurban Bayramı boyunca Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere uymalarını istedi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde ve ilimizde de artış gösterdiğine dikkat çeken Vali Sonel, vatandaşlara çağrıda bulunarak, belirlenen kurallara ve alınan tedbirlere uymalarını istedi.

Özellikle Kurban Bayramı boyunca toplu bayramlaşma, öpme ve sarılma gibi geleneklerden uzak durulması gerektiğine önemle değinen Vali Sonel, selamlaşmanın mesafeli yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

“Toplu Bayramlaşma Yapmayalım. Sarılmayalım. El Öpmeyelim."

Vali Sonel, “Kurban Bayramı geliyor. Bu vesileyle tüm Ordulu hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin mübarek bayramını tebrik ediyorum. Bu bayram lütfen dikkat edelim. Toplu olarak bayramlaşmayalım, sarılmayalım, el öpmeyelim selamlaşmayı mesafeli yapalım. Hayatımızı buna göre ayarlayacağız. Lütfen dikkat edelim” diye konuştu.

Konuşmasının devamında kamu kurumlarında kolonya dışında ikramların da kaldırıldığını söyleyen Vali Tuncay Sonel, vatandaşların yeni normale alışmaları gerektiğini ifade etti.

“Zorunlu Olmadıkça Düğünlere, Cenazelere Katılmayalım”

Vali Sonel sözlerini şöyle tamamladı: “Bahçelerde, parklarda, çarşıda lütfen Allah rızası için tekrar tekrar söylüyorum, bu hayata alışalım. Maskemizi takalım, sosyal mesafemize dikkat edelim, temizliğimize dikkat edelim. Tüm vatandaşlarımıza hassaten rica ediyoruz. Düğünlerde gelin ve damada hediyelerimizi gönderelim ama zorunlu olmadıkça düğünlere katılmayalım. Cenazelere de yine zorunlu olmadıkça katılmayalım. Toplu yemeklerde bulunmayalım. Bu süreci birlikte beraberce yürüteceğiz ve Allah nasip ederse hem milletimiz, hem devletimiz el birliği ile bu koronavirüsü yeneceğiz.” 

“Hayatımıza Çeki Düzen Verelim”

Konuşmasının devamında Koronavirüs salgını nedeniyle Ordu’da vakalarda artış gözlemlendiğini hatırlatan Vali Tuncay Sonel, “Artık bundan sonra hayatımıza çeki düzen verelim. Bu salgınla ilgili alınan tedbirleri titizlikle uygulayalım. Bizler, ekip arkadaşlarımız, sağlık camiamız, doktorlarımız, hemşerilerimiz, kurumlardaki arkadaşlarımız hakikaten fedakârca emek veriyorlar, uğraşıyorlar. Bizler de istiyoruz ki, artık kendimize dikkat edelim, çevremize dikkat edelim. Çevremize, insan sağlığına saygı gösterelim, bunları yaptığımız takdirde biz bu işin üstesinden geleceğiz. Tedbirlerimizi ciddi bir şekilde uyguluyoruz. Yöre insanımızdan da ricamız dikkat etsinler. Bizim istediğimiz budur” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.