ÜNYE BELEDİYESİ DİJİTAL ORTAMA GEÇİYOR

Teknoloji 19.10.2016 - 00:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2889+ kez okundu.
 

ÜNYE BELEDİYESİ DİJİTAL ORTAMA GEÇİYOR

Ünye Belediyesi arşiv çalışmalarından bölgede yine ilklere imza attı. Ünye Belediyesi yaklaşık 40 yıllık arşivini dijital ortama aktardı.

Temmuz 2015 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde Ünye Belediyesi’nin arşivi modern bir hale getirildi. Tekkiraz Mahallesinde oluşturulan arşiv merkezini ziyaret eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, arşiv sistemi hakkında bilgi aldı. Ziyareti sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Çamyar, “Daha önce çok kötü bir durumda olan Ünye Belediyemizin arşivini 3,5 milyon, diğer bir ifadeyle yan yana koyulduğunda 150 km’lik bir evrak taranmak suretiyle dijital ortama aktarılmış oldu. Bu çalışmayla adeta Ünye’nin hafızasını tazelemiş olduk. Bu arşiv taramaları esnasında belediyemizin en eski evraklarından ki tarihi 1941 olan bir evrakımızı arkadaşlarımız çerçeveletmek suretiyle tarafımıza takdim ettiler. Arkadaşlarımız çağın niteliklerini taşıyan modern bir arşiv oluşturdu. Arşiv sistemimiz, neme, ısıya, yangına ve hırsızlığa karşı son derece duyarlı şekilde dizayn edildi. Sensörler ile çalışan sistem herhangi bir olumsuzluğu ilgili birimlerimize otomatik olarak bildirmektedir. Ünye Belediyesi kurumsal kimlik çalışmaları neticesinde kendi geçmişini de bu çalışmayla gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir çalışmayı gerçekleştirmiş oldu. Ben emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Arşivleme aynı zamanda Devlet Arşivleri standart dosya planlarına uygun olarak ve TSE 13298 standartlarında yapıldı. Ünye Belediyesi dijital arşiv ve son teknoloji evrak saklama sistemi ile Ordu’da ilk belediye olma özelliği taşıyor. Ünye Belediyesi bu kapsamda yine e-belediye uygulamasına ilk belediye olarak da çevre belediyelere örnek bir belediyecilik çalışmasına imza atmıştı. Uygulama sayesinde geriye dönük evraklara dakikalar içerisinde ulaşılmış oluyor. Böylece zamandan da büyük ölçüde tasarruf sağlanarak vatandaşlara hizmetin en hızlı şekilde ulaştırılması sağlanmış oluyor.
Ünye Belediyesi arşiv çalışmalarından bölgede yine ilklere imza attı. Ünye Belediyesi yaklaşık 40 yıllık arşivini dijital ortama aktardı.

Temmuz 2015 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde Ünye Belediyesi’nin arşivi modern bir hale getirildi.

Tekkiraz Mahallesinde oluşturulan arşiv merkezini ziyaret eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, arşiv sistemi hakkında bilgi aldı.

Ziyareti sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Çamyar, “Daha önce çok kötü bir durumda olan Ünye Belediyemizin arşivini 3,5 milyon, diğer bir ifadeyle yan yana koyulduğunda 150 km’lik bir evrak taranmak suretiyle dijital ortama aktarılmış oldu. Bu çalışmayla adeta Ünye’nin hafızasını tazelemiş olduk. Bu arşiv taramaları esnasında belediyemizin en eski evraklarından ki tarihi 1941 olan bir evrakımızı arkadaşlarımız çerçeveletmek suretiyle tarafımıza takdim ettiler. Arkadaşlarımız çağın niteliklerini taşıyan modern bir arşiv oluşturdu. Arşiv sistemimiz, neme, ısıya, yangına ve hırsızlığa karşı son derece duyarlı şekilde dizayn edildi. Sensörler ile çalışan sistem herhangi bir olumsuzluğu ilgili birimlerimize otomatik olarak bildirmektedir. Ünye Belediyesi kurumsal kimlik çalışmaları neticesinde kendi geçmişini de bu çalışmayla gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir çalışmayı gerçekleştirmiş oldu. Ben emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Arşivleme aynı zamanda Devlet Arşivleri standart dosya planlarına uygun olarak ve TSE 13298 standartlarında yapıldı.

Ünye Belediyesi dijital arşiv ve son teknoloji evrak saklama sistemi ile Ordu’da ilk belediye olma özelliği taşıyor. Ünye Belediyesi bu kapsamda yine e-belediye uygulamasına ilk belediye olarak da çevre belediyelere örnek bir belediyecilik çalışmasına imza atmıştı.

Uygulama sayesinde geriye dönük evraklara dakikalar içerisinde ulaşılmış oluyor. Böylece zamandan da büyük ölçüde tasarruf sağlanarak vatandaşlara hizmetin en hızlı şekilde ulaştırılması sağlanmış oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.