ULUSAL PEYZAJ MİMARLIĞI GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gündem 14.05.2022 - 06:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3780+ kez okundu.
 

ULUSAL PEYZAJ MİMARLIĞI GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu Üniversitesi “13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  “13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik programına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Balta, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yeşil, peyzaj mimarlığı mesleğinin önemi, bölümde verilen dersler ile bölümün akademik ve fiziki yapısı gibi pek çok konuda dinleyicilere bilgi vererek Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutladı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Balta, “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinliklerimiz bugün ve yarın olmak üzere iki gün olacak. Bu kapsamda bu zamana kadar hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından yapılan önemli çalışmalar görselleri ile birlikte sunulacak. Ziraat Fakültesi’ne verdikleri katkılardan dolayı Sayın Rektör’ümüze teşekkür ediyor, Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutluyorum.” dedi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, peyzaj mimarlığı mesleğinin önemine değinerek doğru kentleşmeye dikkat çekti. Rektör Akdoğan, “Hangi alanda, hangi mekanda, hangi şartlarda olursa olsun insana hizmet etmek hayatın en önemli faaliyetidir. Evrendeki tüm varlıklar insana hizmet eder. Dolayısıyla bu varlıkların yerli yerinde kullanılması için insan olarak elimizden geleni yapmamız gerekir. İnsana yapılmayan, insana hizmet etmeyen bir yatırım anlamdan uzaktır. Peyzaj mimarlığı kentleşmenin, bir arada yaşamanın arttığı çağdaş dünyada önemli bir meslek olarak kendini göstermektedir. Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü de alanında uzman akademik personeli ve öğrencileri ile önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bizler Rektörlük olarak Ziraat Fakültesi için, Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve diğer bölümler için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu düşüncelerle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu. Açılış konuşmaları sonrasında bölüm tanıtımı ve öğrenci projelerinden oluşan video gösterimi yapıldı. Sunumlarla devam eden program sonrasında bölüm öğrencilerinin farklı tasarım ve planlama dersleri kapsamında hazırlamış oldukları sergi gezildi
Ordu Üniversitesi “13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinliği gerçekleştirildi.
Ordu Üniversitesi  “13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü” etkinliği gerçekleştirildi.
Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik programına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Balta, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yeşil, peyzaj mimarlığı mesleğinin önemi, bölümde verilen dersler ile bölümün akademik ve fiziki yapısı gibi pek çok konuda dinleyicilere bilgi vererek Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutladı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Balta, “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinliklerimiz bugün ve yarın olmak üzere iki gün olacak. Bu kapsamda bu zamana kadar hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından yapılan önemli çalışmalar görselleri ile birlikte sunulacak. Ziraat Fakültesi’ne verdikleri katkılardan dolayı Sayın Rektör’ümüze teşekkür ediyor, Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutluyorum.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, peyzaj mimarlığı mesleğinin önemine değinerek doğru kentleşmeye dikkat çekti. Rektör Akdoğan, “Hangi alanda, hangi mekanda, hangi şartlarda olursa olsun insana hizmet etmek hayatın en önemli faaliyetidir. Evrendeki tüm varlıklar insana hizmet eder. Dolayısıyla bu varlıkların yerli yerinde kullanılması için insan olarak elimizden geleni yapmamız gerekir. İnsana yapılmayan, insana hizmet etmeyen bir yatırım anlamdan uzaktır. Peyzaj mimarlığı kentleşmenin, bir arada yaşamanın arttığı çağdaş dünyada önemli bir meslek olarak kendini göstermektedir. Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü de alanında uzman akademik personeli ve öğrencileri ile önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bizler Rektörlük olarak Ziraat Fakültesi için, Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve diğer bölümler için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu düşüncelerle etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmaları sonrasında bölüm tanıtımı ve öğrenci projelerinden oluşan video gösterimi yapıldı. Sunumlarla devam eden program sonrasında bölüm öğrencilerinin farklı tasarım ve planlama dersleri kapsamında hazırlamış oldukları sergi gezildi
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.