TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ YAPACAK

Gündem 12.07.2017 - 10:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3934+ kez okundu.
 

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ YAPACAK

Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi olan Türk Yıldızları, Ordu Valiliği’nin daveti üzerine 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da hava gösterisi gerçekleştirecek.

Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi olan Türk Yıldızları, Ordu Valiliği’nin daveti üzerine 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da hava gösterisi gerçekleştirecek. Türk Yıldızları’nın, 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da yapacağı hava gösterisiyle ilgili Ordu Valiliği’nde Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Ahmet Arık başkanlığında yapılan Koordinasyon Toplantısına, Türk Yıldızları ekibinden Hv.Plt.Yzb.M.Kemal Koyunluoğlu, Hv.Hrk.Asb.Kd.Bçvş.Celal Erdemir, İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özler Özer, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör, Zabıta Dairesi Başkanı Hulusi Yılmaz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz ile ilgili kurumların yöneticileri katıldı. Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Arık, “Türk Yıldızlarının televizyonlardan izlediğimiz o güzel gösterilerini, ilimizde vatandaşlarımıza canlı olarak izletilmesi, halkımızın Türk havacılığının geldiği noktayı, pilotlarımızın maharetini burada bizzat görebilmeleri, hissedebilmeleri için Ordu Valiliği olarak Türk Yıldızları’nın Ordu’da gösteri yapmaları yönünde talebimiz oldu. Türk Yıldızları, bu talebimiz doğrultusunda 19 Ağustos 2017 tarihinde ilimizde bir gösteri yapacaklar. Talebimize olumlu karşılayan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına teşekkür ediyoruz. 19 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek hava gösterisi öncesinde planlamalar yapmak ve görüş alış-verişinde bulunmak için bugün bir toplantı gerçekleştiriyoruz” dedi. Türk Yıldızları hakkında bilgi veren Hv.Plt.Yzb.M.Kemal Koyunluoğlu, “Türk Yıldızları, yurt dışında Türk Milleti’ni ve Türk Silahlı Kuvvetlerini temsille görevlidir. Bir nevi gökyüzündeki Milli takımımız diyebiliriz. Bugün, 19 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak gösterinin koordinasyon çalışmalarını yapmak üzere Ordu’ya geldik” diye konuştu. Daha sonra, Türk Yıldızları’nın basın ve halkla ilişkiler ekibinden Hv.Hrk.Asb.Kd.Bçvş.Celal Erdemir tarafından, 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da gerçekleştirilecek hava gösterisinin programı, tanıtım çalışmaları, uçuş ve yer emniyeti, ihtiyaçlar konusunda bir sunum yapıldı. Türk Yıldızları’nı Tanıyalım: 7 Aralık 1992 tarihinde kurulan Türk Yıldızları, Konya 3’üncü Ana Jet Komutanlığı bünyesinde konuşlu olup, Dünyada sesten hızlı savaş uçaklarıyla ve 8 uçaklı formasyonla gösteri yapan tek timdir. Türk Yıldızları, kuruluşundan bugüne kadar 22 farklı ülkede elli milyondan fazla kişiye gösteri yapmıştır. 24.08.2001 tarihinde Azarbeycan Bakü’de yaptıkları gösteriyle tek seferde bir milyondan fazla seyirciye gösteri yaparak, bir rekoru elinde bulundurmaktadır.
Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi olan Türk Yıldızları, Ordu Valiliği’nin daveti üzerine 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da hava gösterisi gerçekleştirecek.

Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi olan Türk Yıldızları, Ordu Valiliği’nin daveti üzerine 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da hava gösterisi gerçekleştirecek. Türk Yıldızları’nın, 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da yapacağı hava gösterisiyle ilgili Ordu Valiliği’nde Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Arık başkanlığında yapılan Koordinasyon Toplantısına, Türk Yıldızları ekibinden Hv.Plt.Yzb.M.Kemal Koyunluoğlu, Hv.Hrk.Asb.Kd.Bçvş.Celal Erdemir, İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Murat Yılmaz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Özler Özer, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör, Zabıta Dairesi Başkanı Hulusi Yılmaz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz ile ilgili kurumların yöneticileri katıldı. Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Arık, “Türk Yıldızlarının televizyonlardan izlediğimiz o güzel gösterilerini, ilimizde vatandaşlarımıza canlı olarak izletilmesi, halkımızın Türk havacılığının geldiği noktayı, pilotlarımızın maharetini burada bizzat görebilmeleri, hissedebilmeleri için Ordu Valiliği olarak Türk Yıldızları’nın Ordu’da gösteri yapmaları yönünde talebimiz oldu. Türk Yıldızları, bu talebimiz doğrultusunda 19 Ağustos 2017 tarihinde ilimizde bir gösteri yapacaklar. Talebimize olumlu karşılayan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına teşekkür ediyoruz. 19 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek hava gösterisi öncesinde planlamalar yapmak ve görüş alış-verişinde bulunmak için bugün bir toplantı gerçekleştiriyoruz” dedi. Türk Yıldızları hakkında bilgi veren Hv.Plt.Yzb.M.Kemal Koyunluoğlu, “Türk Yıldızları, yurt dışında Türk Milleti’ni ve Türk Silahlı Kuvvetlerini temsille görevlidir. Bir nevi gökyüzündeki Milli takımımız diyebiliriz. Bugün, 19 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak gösterinin koordinasyon çalışmalarını yapmak üzere Ordu’ya geldik” diye konuştu. Daha sonra, Türk Yıldızları’nın basın ve halkla ilişkiler ekibinden Hv.Hrk.Asb.Kd.Bçvş.Celal Erdemir tarafından, 19 Ağustos 2017 tarihinde Ordu’da gerçekleştirilecek hava gösterisinin programı, tanıtım çalışmaları, uçuş ve yer emniyeti, ihtiyaçlar konusunda bir sunum yapıldı.

Türk Yıldızları’nı Tanıyalım: 7 Aralık 1992 tarihinde kurulan Türk Yıldızları, Konya 3’üncü Ana Jet Komutanlığı bünyesinde konuşlu olup, Dünyada sesten hızlı savaş uçaklarıyla ve 8 uçaklı formasyonla gösteri yapan tek timdir. Türk Yıldızları, kuruluşundan bugüne kadar 22 farklı ülkede elli milyondan fazla kişiye gösteri yapmıştır. 24.08.2001 tarihinde Azarbeycan Bakü’de yaptıkları gösteriyle tek seferde bir milyondan fazla seyirciye gösteri yaparak, bir rekoru elinde bulundurmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.