Tiyatro Festivali Başladı

Sanat 28.05.2013 - 18:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3772+ kez okundu.
 

Tiyatro Festivali Başladı

Ordu Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin 9.’su; dün saat 11’de yürüyüş kortejiyle başladı.

Ordu Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin  9.’su; dün saat 11’de yürüyüş kortejiyle başladı.    Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda toplanan konuk ekipler, öğrenciler ve görevliler; “bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa” şarkısı eşliğinde binadan çıktılar.    Festival pankartı arkasında bando yer aldı. Belediye Başkanı’mız Sayın Seyit Torun ve Belediye Başkan Yardımcıları da kortejin önünde yerlerini aldılar.    Saat on birde yürüyüş başladı. Fidangör’den başlayan yürüyüş sırasında güzergah trafiğe kapatıldı. Trafik polisleri yol güvenliğini sağladılar.    Hollanda, Fransa, ABD, İtalya, Bulgaristan, Polonya, Venezuella, İspanya, Şili, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Erzurum ve Ordu’dan katılan guruplar; yürüyüş sırasında renkli görüntüler oluşturdular.    Festival listesinde adı yer alan Mısır ekibi; ülkesinde yaşadığı sorunlar nedeniyle etkinliğe katılamadı.     Kortej yol boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sevgi gösterileri ile herkes fotoğraf çekti. Belediye Başkanımız Seyit Torun; yol boyunca vatandaşlara karanfil attı.    Köprübaşı üzerinden Yenimahalle Kapalı Caddeye gelen kortej, burayı da yürüyerek caddenin sonundan alt geçide girdi.    Alt geçitten geçerken, öğrencilerin neşesi ve sevinç çığlıkları görülmeye değerdi.    Yaklaşık 1 saat süren kortej yürüyüşü; Atatürk Anıtı önünde son buldu.    7 gün boyunca sürecek tiyatro gösterileri; bugün Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda oynanan Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt oyunuyla başladı.
Ordu Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin 9.’su; dün saat 11’de yürüyüş kortejiyle başladı.

Ordu Belediyesi’nin her yıl düzenlediği, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin  9.’su; dün saat 11’de yürüyüş kortejiyle başladı.

   Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda toplanan konuk ekipler, öğrenciler ve görevliler; “bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa” şarkısı eşliğinde binadan çıktılar.

   Festival pankartı arkasında bando yer aldı. Belediye Başkanı’mız Sayın Seyit Torun ve Belediye Başkan Yardımcıları da kortejin önünde yerlerini aldılar.

   Saat on birde yürüyüş başladı. Fidangör’den başlayan yürüyüş sırasında güzergah trafiğe kapatıldı. Trafik polisleri yol güvenliğini sağladılar.

   Hollanda, Fransa, ABD, İtalya, Bulgaristan, Polonya, Venezuella, İspanya, Şili, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Erzurum ve Ordu’dan katılan guruplar; yürüyüş sırasında renkli görüntüler oluşturdular.

   Festival listesinde adı yer alan Mısır ekibi; ülkesinde yaşadığı sorunlar nedeniyle etkinliğe katılamadı.

    Kortej yol boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sevgi gösterileri ile herkes fotoğraf çekti. Belediye Başkanımız Seyit Torun; yol boyunca vatandaşlara karanfil attı.

   Köprübaşı üzerinden Yenimahalle Kapalı Caddeye gelen kortej, burayı da yürüyerek caddenin sonundan alt geçide girdi.

   Alt geçitten geçerken, öğrencilerin neşesi ve sevinç çığlıkları görülmeye değerdi.

   Yaklaşık 1 saat süren kortej yürüyüşü; Atatürk Anıtı önünde son buldu.

   7 gün boyunca sürecek tiyatro gösterileri; bugün Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda oynanan Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt oyunuyla başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.