TERCİH DANIŞMA KOMİSYONLARI KURULDU

Eğitim 07.07.2018 - 07:24, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3254+ kez okundu.
 

TERCİH DANIŞMA KOMİSYONLARI KURULDU

Ortaokulu tamamlayan ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Liselerde okuyacak olan 8.sınıf öğrencileri ve öğrenci velileri, 2 Temmuz tarihinde başlayan tercih işlemleri için okulları ziyarete başladı.

Ortaokulu tamamlayan ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Liselerde okuyacak olan 8.sınıf öğrencileri ve öğrenci velileri, 2 Temmuz tarihinde başlayan tercih işlemleri için okulları ziyarete başladı.  13 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek olan Liselere geçiş ve yerleşme süreci bu yıl defa ilk uygulanıyor. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk defa uygulanan Liselere Geçiş ve yerleşme sürecinde öğrenci ve ailelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek üzere okullar tarafından Liselere Geçiş Tercih Danışma hizmeti verildi.  Okullarda verilen danışma hizmeti kapsamında, uzman öğretmen ve yöneticiler tarafından öğrencilere Lise Geçiş tercih işlemleri anlatılıyor ve rehberlik yapılıyor.  TERCİHLER NASIL YAPILIYOR? 2017–2018 eğitim ve öğretim yılında Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlayan öğrenciler ile Açık Öğretim Ortaokulu’ndan mezun olmuş olan bütün öğrenciler liselere yerleşmek üzere tercih işlemi yapacaklardır. Sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacak olup; sınavsız ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre öğrencilerin ikamet adresleri, okudukları ortaokul, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Bu yıl ilk defa uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili olarak, açıklamada bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş; “tüm öğrenci ve ailelerine ulaşarak süreci en sağlıklı şekilde sonlandırmak istiyoruz. Bütün okullarımızda öğrenci ve ailelere tercih işlemlerinde yardımcı olmak ve yerleştirme süreciyle ilgili bilgi vermek üzere danışma birimleri oluşturduk.” dedi. İlimizin bütün ilçelerinde oluşturulmuş olan danışma birimleri tercih işlemlerinin sona ereceği güne kadar hizmet vermeye devam edecek.  
Ortaokulu tamamlayan ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Liselerde okuyacak olan 8.sınıf öğrencileri ve öğrenci velileri, 2 Temmuz tarihinde başlayan tercih işlemleri için okulları ziyarete başladı.
Ortaokulu tamamlayan ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Liselerde okuyacak olan 8.sınıf öğrencileri ve öğrenci velileri, 2 Temmuz tarihinde başlayan tercih işlemleri için okulları ziyarete başladı. 
13 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek olan Liselere geçiş ve yerleşme süreci bu yıl defa ilk uygulanıyor.
2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilk defa uygulanan Liselere Geçiş ve yerleşme sürecinde öğrenci ve ailelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek üzere okullar tarafından Liselere Geçiş Tercih Danışma hizmeti verildi. 
Okullarda verilen danışma hizmeti kapsamında, uzman öğretmen ve yöneticiler tarafından öğrencilere Lise Geçiş tercih işlemleri anlatılıyor ve rehberlik yapılıyor. 
TERCİHLER NASIL YAPILIYOR?
2017–2018 eğitim ve öğretim yılında Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlayan öğrenciler ile Açık Öğretim Ortaokulu’ndan mezun olmuş olan bütün öğrenciler liselere yerleşmek üzere tercih işlemi yapacaklardır. Sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacak olup; sınavsız ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre öğrencilerin ikamet adresleri, okudukları ortaokul, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir.
Bu yıl ilk defa uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili olarak, açıklamada bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş; “tüm öğrenci ve ailelerine ulaşarak süreci en sağlıklı şekilde sonlandırmak istiyoruz. Bütün okullarımızda öğrenci ve ailelere tercih işlemlerinde yardımcı olmak ve yerleştirme süreciyle ilgili bilgi vermek üzere danışma birimleri oluşturduk.” dedi.
İlimizin bütün ilçelerinde oluşturulmuş olan danışma birimleri tercih işlemlerinin sona ereceği güne kadar hizmet vermeye devam edecek.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.