TAŞ OCAĞINA TEPKİ VAR

Gündem 26.04.2021 - 18:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3803+ kez okundu.
 

TAŞ OCAĞINA TEPKİ VAR

Ordu Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi’ndeki taş ocağının mahalleyi olumsuz etkilendiğini belirten halk, Ordu Çevre Derneği’nin katılımıyla toplantı düzenledi.

Ordu Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi’ndeki taş ocağının mahalleyi olumsuz etkilendiğini belirten halk, Ordu Çevre Derneği’nin katılımıyla toplantı düzenledi. Ordu Kabataş Alankent Mahallesi Alanbaşı Küme Evleri Mevki’nde yeniden faaliyete geçirilmek istenen taş ocağından olumsuz etkilenecek olan halk tepkili. Ordu Çevre Derneği’nden destek isteyen halk, taş ocağını istemediklerini dile getirdiler. Taş ocağının yanında yapılan toplantıda konuşan Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Bu taş ocağını engellemek için birliğini sağlayarak mücadele etmeniz gerekir.” vurgulayarak, dernek olarak her türlü desteğe hazırız dedi. Gönül, taş ocağının zararlarından söz ederek, “Özellikle yaz aylarında burada tozun etkisi fazla olacak. Hem tarımı hem de sağlığınızı etkileyecek. Bu nedenle fiili mücadele kaçınılmaz. Belki çalışmalarını yasalara göre yapıldığını söyleyecekler ancak biliyoruz her yasal olan meşru değildir. Tozdan boğulurken onların yasalara göre izin almış olmaları zarar görmenizi göz önünde bulundurulmamalı mı? Sizlere sorulmadı, hatta kağıt üzerinde duyuru yapılmış olabilir. Şu an sizin burada toplantıya gelmeniz istemediğinizin en önemli belgesidir.” dedi. Mahalle içinde taş ocağı olmaz ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gönül konuşmasında proje hakkında da bilgi vererek, “24.6 hektar alanda izin alınmış. Su deposu var, Şirket koruyacağız diyor, nasıl koruyacaklarsa. Fındık bahçeleri tozdan etkilenecek. Patlama yapılacak. Projede evlerin zarar göreceğini yazıyorlar. Yani göreceğiniz zararları açıkça yazmışlar. Evleriniz zarar görecek, toprak kayacak. Hatta su kaynakları kaybolacak. Patlatmalı taş ocağı bu bölgeye zarar verecek. Zararları karşılayacaklarını da yazmışlar. Bu, zarar vereceklerinin açık itirafı. Mahalle içinde bu çalışma olmaz.” dedi. Toplantıda mahalle halkı da tepkilerini dile getirdi: Selahattin Yüksel: (AZA)- “Burada daha önce taş ocağı vardı. Çok sıkıntı çektik. Şimdi yeniden açılmak isteniyor. Buraya yakın mahallelerimiz var. Yetkililerden destek bekliyoruz. Sesimizi duyuşunlar.” İsa Yabul: “Çocukluğum burada geçti. Her tarafı delik deşik yaptılar. Evler 20 metre yakınlıkta. Yetkililerden destek bekliyoruz. Taş ocağı istemiyoruz. Bahçelerimizden meyve yiyemiyoruz.” Hasan Yüksel: “Burayı yok etmek istiyoruz. Burada su kaynağımız var. Taş ocağı yapmak istiyorlar. 140 hanenin suyu buradan geliyor. Burası torunlarımın geleceği. Bu işe karşıyız. Büyüklerimizden yardım istiyoruz.” İbrahim Yabul : “Buraya önceden de taş ocağı vardı. Çukurlarla bırakıp gittiler. Yeniden taş ocağı açmak istiyorlar. İstemiyoruz. Evlerimize, başımıza taş yağdı. Bizim gitmeye yerimiz yok. Yaşam istiyoruz. Torunlarımızın geleceğine dokunmasınlar.”  
Ordu Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi’ndeki taş ocağının mahalleyi olumsuz etkilendiğini belirten halk, Ordu Çevre Derneği’nin katılımıyla toplantı düzenledi.

Ordu Kabataş ilçesi Alankent Mahallesi’ndeki taş ocağının mahalleyi olumsuz etkilendiğini belirten halk, Ordu Çevre Derneği’nin katılımıyla toplantı düzenledi.
Ordu Kabataş Alankent Mahallesi Alanbaşı Küme Evleri Mevki’nde yeniden faaliyete geçirilmek istenen taş ocağından olumsuz etkilenecek olan halk tepkili. Ordu Çevre Derneği’nden destek isteyen halk, taş ocağını istemediklerini dile getirdiler.
Taş ocağının yanında yapılan toplantıda konuşan Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Bu taş ocağını engellemek için birliğini sağlayarak mücadele etmeniz gerekir.” vurgulayarak, dernek olarak her türlü desteğe hazırız dedi. Gönül, taş ocağının zararlarından söz ederek, “Özellikle yaz aylarında burada tozun etkisi fazla olacak. Hem tarımı hem de sağlığınızı etkileyecek. Bu nedenle fiili mücadele kaçınılmaz. Belki çalışmalarını yasalara göre yapıldığını söyleyecekler ancak biliyoruz her yasal olan meşru değildir. Tozdan boğulurken onların yasalara göre izin almış olmaları zarar görmenizi göz önünde bulundurulmamalı mı? Sizlere sorulmadı, hatta kağıt üzerinde duyuru yapılmış olabilir. Şu an sizin burada toplantıya gelmeniz istemediğinizin en önemli belgesidir.” dedi.
Mahalle içinde taş ocağı olmaz
ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gönül konuşmasında proje hakkında da bilgi vererek, “24.6 hektar alanda izin alınmış. Su deposu var, Şirket koruyacağız diyor, nasıl koruyacaklarsa. Fındık bahçeleri tozdan etkilenecek. Patlama yapılacak. Projede evlerin zarar göreceğini yazıyorlar. Yani göreceğiniz zararları açıkça yazmışlar. Evleriniz zarar görecek, toprak kayacak. Hatta su kaynakları kaybolacak. Patlatmalı taş ocağı bu bölgeye zarar verecek. Zararları karşılayacaklarını da yazmışlar. Bu, zarar vereceklerinin açık itirafı. Mahalle içinde bu çalışma olmaz.” dedi.
Toplantıda mahalle halkı da tepkilerini dile getirdi:
Selahattin Yüksel: (AZA)- “Burada daha önce taş ocağı vardı. Çok sıkıntı çektik. Şimdi yeniden açılmak isteniyor. Buraya yakın mahallelerimiz var. Yetkililerden destek bekliyoruz. Sesimizi duyuşunlar.”
İsa Yabul: “Çocukluğum burada geçti. Her tarafı delik deşik yaptılar. Evler 20 metre yakınlıkta. Yetkililerden destek bekliyoruz. Taş ocağı istemiyoruz. Bahçelerimizden meyve yiyemiyoruz.”
Hasan Yüksel: “Burayı yok etmek istiyoruz. Burada su kaynağımız var. Taş ocağı yapmak istiyorlar. 140 hanenin suyu buradan geliyor. Burası torunlarımın geleceği. Bu işe karşıyız. Büyüklerimizden yardım istiyoruz.”
İbrahim Yabul : “Buraya önceden de taş ocağı vardı. Çukurlarla bırakıp gittiler. Yeniden taş ocağı açmak istiyorlar. İstemiyoruz. Evlerimize, başımıza taş yağdı. Bizim gitmeye yerimiz yok. Yaşam istiyoruz. Torunlarımızın geleceğine dokunmasınlar.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.