SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI YAPILDI

Gündem 22.12.2021 - 16:44, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2449+ kez okundu.
 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI YAPILDI

Gerçekleştirilen eğitim toplantısına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Doğangün Çiflik ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Gelecek yıllarda yaşanması muhtemel su sıkıntılarının önüne geçilmesini hedefleyen “Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı ve Stratejisi” projesi Türkiye’de ilk defa Ordu’da uygulanacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede hedef kentin artan su ihtiyacı başta olmak üzere, önümüzdeki süreçlerde yaşanması muhtemel riskleri ortaya çıkarmak ve tedbirleri önceden alarak susuzluk riskini en aza indirgemek amacıyla bir eğitim programı düzenlendi. OSKİ GENEL MÜDÜRÜ MURAT US, “ÜLKEMİZDE İLK DEFA  UYGULANACAK BU ÇALIŞMADA SON AŞAMAYA GELİNDİ” Türkiye’de ilk defa Ordu’da uygulanacak olan, Entegre Kentsel Su Yönetimi Projesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, Ordu ili özelinde uygulanacak bu projenin ilerleyen yıllarda yaşanması muhtemel su sıkıntılarını en aza indirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Genel Müdür Murat Us, açıklamalarına şöyle devam etti:“ Türkiye’de ilk defa Ordu’da uygulayacağımız bu proje ile gelecek yıllarda yaşanması muhtemel su sıkıntılarının önüne geçmek istiyoruz. Bu kapsam da oluşturduğumuz, Entegre Kentsel Su Yönetim Planı ve Stratejisine tüm paydaş kurum temsilcilerini davet ettik.  Ordu ili özelinde uygulanacak bu proje ile ortak sorunlar başta olmak üzere yağmur suyu, taşkın, katı atık hizmetleri ile ilgili sayısal verilerin yanı sıra yöre halkının şikâyetleri ve ilgili kurumların görüşleri dikkate alındı. Ayrıca yapılan çalışma sonunda ortaya çıkacak rapor doğrultusunda, Dünya Bankası kredileri, hibeler vb. gibi mali desteklere daha hızlı erişim sağlanacağı düşünülmektedir. Böyle önemli bir projenin Ordu’ya kazandırılmasında büyük emeği olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler‘e,  Dünya Bankası ve İlbank yetkililerine, Safage-Optimal Danışman Firmalarımıza, mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür eder, projenin ve eğitim programının ilimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.    
Gerçekleştirilen eğitim toplantısına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Doğangün Çiflik ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Gelecek yıllarda yaşanması muhtemel su sıkıntılarının önüne geçilmesini hedefleyen “Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı ve Stratejisi” projesi Türkiye’de ilk defa Ordu’da uygulanacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede hedef kentin artan su ihtiyacı başta olmak üzere, önümüzdeki süreçlerde yaşanması muhtemel riskleri ortaya çıkarmak ve tedbirleri önceden alarak susuzluk riskini en aza indirgemek amacıyla bir eğitim programı düzenlendi.
OSKİ GENEL MÜDÜRÜ MURAT US, “ÜLKEMİZDE İLK DEFA 
UYGULANACAK BU ÇALIŞMADA SON AŞAMAYA GELİNDİ”
Türkiye’de ilk defa Ordu’da uygulanacak olan, Entegre Kentsel Su Yönetimi Projesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten OSKİ Genel Müdürü Murat Us, Ordu ili özelinde uygulanacak bu projenin ilerleyen yıllarda yaşanması muhtemel su sıkıntılarını en aza indirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Genel Müdür Murat Us, açıklamalarına şöyle devam etti:“ Türkiye’de ilk defa Ordu’da uygulayacağımız bu proje ile gelecek yıllarda yaşanması muhtemel su sıkıntılarının önüne geçmek istiyoruz. Bu kapsam da oluşturduğumuz, Entegre Kentsel Su Yönetim Planı ve Stratejisine tüm paydaş kurum temsilcilerini davet ettik.  Ordu ili özelinde uygulanacak bu proje ile ortak sorunlar başta olmak üzere yağmur suyu, taşkın, katı atık hizmetleri ile ilgili sayısal verilerin yanı sıra yöre halkının şikâyetleri ve ilgili kurumların görüşleri dikkate alındı. Ayrıca yapılan çalışma sonunda ortaya çıkacak rapor doğrultusunda, Dünya Bankası kredileri, hibeler vb. gibi mali desteklere daha hızlı erişim sağlanacağı düşünülmektedir. Böyle önemli bir projenin Ordu’ya kazandırılmasında büyük emeği olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler‘e,  Dünya Bankası ve İlbank yetkililerine, Safage-Optimal Danışman Firmalarımıza, mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür eder, projenin ve eğitim programının ilimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.