“SİZ ÜRETİCİYE DÜŞMAN MISINIZ?”

Gündem 19.08.2022 - 09:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4112+ kez okundu.
 

“SİZ ÜRETİCİYE DÜŞMAN MISINIZ?”

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, değerlendirmelerde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın fındık üreticisine yalan söylemeye devam ettiğini belirterek, “Önce fındığı 54 lira açıkladılar, bir gün sonra 52 liraya düşürdüler. Şu anda fındık serbest piyasada 43 lira civarında. Fındığı biz üretiyoruz ama fiyatını yabancı şirketler belirliyorsa, Türkiye’de her şeyin fiyatı artarken, bir tek fındığın fiyatı düşüyorsa bu üreticiye ihanet etmektir” dedi. Torun iktidara, “Siz üreticiye düşman mısınız” diye seslendi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, şu değerlendirmelerde bulundu: MİLLETE YALAN SÖYLEDİLER “Bu iktidar fındık üreticisine yalan söylemeye, üreticiyi kandırmaya devam ediyor. Önce fındığı 54 lira açıkladılar, bir gün sonra 52 liraya düşürdüler. Açıkça millete yalan söylediler. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne bakıyoruz, fındığı 52 liradan bile almamak için bin dereden su getiriyor. Yüzde 6 nem var, rutubet var diyerek fiyat kırmaya hazırlanıyor. Defalarca çağrı yaptık. Alım yeri sayıları az, üreticiyi mağdur etmeyin, bu sayıyı artırın dedik. Ama hala hiçbir adım atmıyorlar. Sormak istiyoruz: Yahu siz üreticiye düşman mısınız? FİYAT 2,5 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ Serbest piyasa fiyatlarına bakıyoruz tam bir hayal kırıklığı. Şu anda fındığın kilogramı serbest piyasada 43 lira civarında. İktidarın aldığı bir önlem var mı? Yok. 54 lira dedikleri fındık fiyatı şu anda 43 liraya, yani 2,5 doların altına düştüyse, bunun sorumlusu bu iktidardır. Fındığı biz üretiyoruz ama fiyatını yabancı şirketler belirliyorsa, Türkiye’de her şeyin fiyatı artarken, bir tek fındığın fiyatı düşüyorsa bu üreticiye ihanet etmektir. BU İKTİDAR SON KEZ FİYAT AÇIKLADI Kıymetli üreticilerimiz; mağdur olduğunuzu biliyoruz ama asla umutsuzluğa kapılmayın. Bu iktidar bu yıl fındık fiyatını son kez açıklamıştır. Artık iktidar değişecek ve bu mağduriyetler son bulacak. İnşallah iktidara geldiğimizde, 2023’ün fındık fiyatını hep beraber belirleyeceğiz. İşte o zaman fındık üreticisi de alın terinin karşılığını alacak. Bizim iktidarımızda, yerli üreticimiz asla ve asla yabancı şirketlere teslim edilmeyecek.” dedi.    
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, değerlendirmelerde bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın fındık üreticisine yalan söylemeye devam ettiğini belirterek, “Önce fındığı 54 lira açıkladılar, bir gün sonra 52 liraya düşürdüler. Şu anda fındık serbest piyasada 43 lira civarında. Fındığı biz üretiyoruz ama fiyatını yabancı şirketler belirliyorsa, Türkiye’de her şeyin fiyatı artarken, bir tek fındığın fiyatı düşüyorsa bu üreticiye ihanet etmektir” dedi. Torun iktidara, “Siz üreticiye düşman mısınız” diye seslendi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, şu değerlendirmelerde bulundu:

MİLLETE YALAN SÖYLEDİLER

“Bu iktidar fındık üreticisine yalan söylemeye, üreticiyi kandırmaya devam ediyor. Önce fındığı 54 lira açıkladılar, bir gün sonra 52 liraya düşürdüler. Açıkça millete yalan söylediler. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne bakıyoruz, fındığı 52 liradan bile almamak için bin dereden su getiriyor. Yüzde 6 nem var, rutubet var diyerek fiyat kırmaya hazırlanıyor. Defalarca çağrı yaptık. Alım yeri sayıları az, üreticiyi mağdur etmeyin, bu sayıyı artırın dedik. Ama hala hiçbir adım atmıyorlar. Sormak istiyoruz: Yahu siz üreticiye düşman mısınız?

FİYAT 2,5 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

Serbest piyasa fiyatlarına bakıyoruz tam bir hayal kırıklığı. Şu anda fındığın kilogramı serbest piyasada 43 lira civarında. İktidarın aldığı bir önlem var mı? Yok. 54 lira dedikleri fındık fiyatı şu anda 43 liraya, yani 2,5 doların altına düştüyse, bunun sorumlusu bu iktidardır. Fındığı biz üretiyoruz ama fiyatını yabancı şirketler belirliyorsa, Türkiye’de her şeyin fiyatı artarken, bir tek fındığın fiyatı düşüyorsa bu üreticiye ihanet etmektir.

BU İKTİDAR SON KEZ FİYAT AÇIKLADI

Kıymetli üreticilerimiz; mağdur olduğunuzu biliyoruz ama asla umutsuzluğa kapılmayın. Bu iktidar bu yıl fındık fiyatını son kez açıklamıştır. Artık iktidar değişecek ve bu mağduriyetler son bulacak. İnşallah iktidara geldiğimizde, 2023’ün fındık fiyatını hep beraber belirleyeceğiz. İşte o zaman fındık üreticisi de alın terinin karşılığını alacak. Bizim iktidarımızda, yerli üreticimiz asla ve asla yabancı şirketlere teslim edilmeyecek.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.