ŞENTÜRK: DERHAL SERBEST PİYASAYI OLUŞTURUN

Siyaset 06.09.2021 - 18:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3853+ kez okundu.
 

ŞENTÜRK: DERHAL SERBEST PİYASAYI OLUŞTURUN

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, fındık fiyatlarının serbest piyasada 23-24 Lira’ya kadar düşmesine sert tepki göstererek iktidara yüklendi.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, fındık fiyatlarının serbest piyasada 23-24 Lira’ya kadar düşmesine sert tepki göstererek iktidara yüklendi. TMO’nun geç ödeme yapmasını kabul edemeyeceklerini belirten Şentürk, sağlıklı ve dengeli serbest piyasa fiyatlarının oluşturulması için adımların şimdiden atılması gerektiğini kaydetti. “ÜRETİCİNİN DEĞİL 21 GÜN, 21 SAAT BİLE VAKTİ YOK” TMO’nun da fındık alımlarına başlamasına dikkat çeken Şentürk, ödemelerin 21 gün içerisinde yapılmasını da eleştirerek, üreticilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak için değil 21 gün 21 saat bile vakitlerinin olmadığını söyledi. “BİRİLERİNİN ÇIKIP BU SOYGUNA DUR DEMESİ LAZIM” Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada; “Bugün üzülerek ve kaygı ile takip ediyoruz. Sezona 25 Lira bandında giren serbest piyasada fiyatlar gittikçe düşmeye başladı. 24’den 23’lere kadar fiyatın gerilemesine daha sezonun başında bir anlam veremiyoruz. Bugünlerde gurbetçilerinde geri dönüşlerini düşünecek olursak fırsatçıların hemen nasıl harekete geçtiğine de tanık olmaya başladık. Kilogramda bir iki liralık vurgun çok yüksek meblağlara tekabül ediyor. Birilerinin çıkıp bu soyguna dur demesi lazım. İnsanlar biletlerini almış akşama sabaha yola çıkacaklar. TMO 21 gün sonra diyor. Serbest piyasa da işine gelirse 23 lira diyor. Bu üreticiye revamı? Hiç mi vicdani hiç mi Allah korkusu yok. Bunlara ve bu düzene seyirci kalanlara da peki ne demeli? Onu da kamuoyunun taktirine bırakıyorum” dedi. “TMO YARISINI PEŞİN YARISINI DA 21 GÜN SONRA ÖDESİN” TMO’nun fındık alım ve ödeme sistemlerini de yakın takibe aldıklarını sözlerine ekleyen Şentürk; “TMO, önce ki yıllara göre bu sene sanki biraz daha sistematik girmiş. Yapılan çalışmalar yakınen takibimizdedir. Zira burada eksik olan en önemli konu ödemelerin 21 gün içerisinde yapılacak olması. Adam biletini almış yarın İstanbul’a veya Almanya’ya gidecek. Diyeceksiniz ki hesabına yatar. Yatar ama bu adam gitmeden amele parasını nasıl ödeyecek? Kimden alacak? Gittiği zaman okullar başlıyor. Bir yanda düğün sezonu, bir yanda hastası derdi, kederi olanlar var. Bunların acil ve zaruri ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Hiç olmasa aldığı ürünün yarı parasını peşin yarısını da 21 gün içerisinde ödeseler daha iyi olmaz mı?” diye sordu. “HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ” Serbest piyasanın oluşması ve TMO ödemelerinin düzene girmesi için herkesi göreve davet eden Başkan Şentürk, şöyle devam etti; “Evet bizde biliyoruz ki Borsalar fındık fiyatı belirlemez. Ziraat Odaları da belirlemez. Ancak istikrarlı bir fiyat için bastırabilirler. Birisi sanayicinin bir diğeri de üreticinin en önemli borsa ve Odalarıdır. Ticaret ve Sanayi Odaları da bu duruma dahil olarak düzeni ve dengeyi sağlamalıdırlar. Bunların elinde ki tokmak yere mi düştü? Çok merak ediyoruz. Hiç sesleri solukları çıkmıyor. İlimiz ve bölge milletvekilleri de bu işin sorumlularıdır. El birliği ile hepsini göreve davet ediyor ve bu soruna çözüm bekliyoruz” diye konuştu.
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, fındık fiyatlarının serbest piyasada 23-24 Lira’ya kadar düşmesine sert tepki göstererek iktidara yüklendi.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, fındık fiyatlarının serbest piyasada 23-24 Lira’ya kadar düşmesine sert tepki göstererek iktidara yüklendi. TMO’nun geç ödeme yapmasını kabul edemeyeceklerini belirten Şentürk, sağlıklı ve dengeli serbest piyasa fiyatlarının oluşturulması için adımların şimdiden atılması gerektiğini kaydetti.

“ÜRETİCİNİN DEĞİL 21 GÜN, 21 SAAT BİLE VAKTİ YOK”
TMO’nun da fındık alımlarına başlamasına dikkat çeken Şentürk, ödemelerin 21 gün içerisinde yapılmasını da eleştirerek, üreticilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak için değil 21 gün 21 saat bile vakitlerinin olmadığını söyledi.

“BİRİLERİNİN ÇIKIP BU SOYGUNA DUR DEMESİ LAZIM”
Başkan Şentürk, yaptığı açıklamada; “Bugün üzülerek ve kaygı ile takip ediyoruz. Sezona 25 Lira bandında giren serbest piyasada fiyatlar gittikçe düşmeye başladı. 24’den 23’lere kadar fiyatın gerilemesine daha sezonun başında bir anlam veremiyoruz.
Bugünlerde gurbetçilerinde geri dönüşlerini düşünecek olursak fırsatçıların hemen nasıl harekete geçtiğine de tanık olmaya başladık. Kilogramda bir iki liralık vurgun çok yüksek meblağlara tekabül ediyor. Birilerinin çıkıp bu soyguna dur demesi lazım.
İnsanlar biletlerini almış akşama sabaha yola çıkacaklar. TMO 21 gün sonra diyor. Serbest piyasa da işine gelirse 23 lira diyor. Bu üreticiye revamı? Hiç mi vicdani hiç mi Allah korkusu yok. Bunlara ve bu düzene seyirci kalanlara da peki ne demeli? Onu da kamuoyunun taktirine bırakıyorum” dedi.

“TMO YARISINI PEŞİN YARISINI DA 21 GÜN SONRA ÖDESİN”
TMO’nun fındık alım ve ödeme sistemlerini de yakın takibe aldıklarını sözlerine ekleyen Şentürk; “TMO, önce ki yıllara göre bu sene sanki biraz daha sistematik girmiş. Yapılan çalışmalar yakınen takibimizdedir. Zira burada eksik olan en önemli konu ödemelerin 21 gün içerisinde yapılacak olması. Adam biletini almış yarın İstanbul’a veya Almanya’ya gidecek.
Diyeceksiniz ki hesabına yatar. Yatar ama bu adam gitmeden amele parasını nasıl ödeyecek? Kimden alacak? Gittiği zaman okullar başlıyor. Bir yanda düğün sezonu, bir yanda hastası derdi, kederi olanlar var. Bunların acil ve zaruri ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Hiç olmasa aldığı ürünün yarı parasını peşin yarısını da 21 gün içerisinde ödeseler daha iyi olmaz mı?” diye sordu.

“HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
Serbest piyasanın oluşması ve TMO ödemelerinin düzene girmesi için herkesi göreve davet eden Başkan Şentürk, şöyle devam etti; “Evet bizde biliyoruz ki Borsalar fındık fiyatı belirlemez. Ziraat Odaları da belirlemez. Ancak istikrarlı bir fiyat için bastırabilirler. Birisi sanayicinin bir diğeri de üreticinin en önemli borsa ve Odalarıdır.
Ticaret ve Sanayi Odaları da bu duruma dahil olarak düzeni ve dengeyi sağlamalıdırlar. Bunların elinde ki tokmak yere mi düştü? Çok merak ediyoruz. Hiç sesleri solukları çıkmıyor. İlimiz ve bölge milletvekilleri de bu işin sorumlularıdır. El birliği ile hepsini göreve davet ediyor ve bu soruna çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.