SAHİLİMİZİ YOK OLMAKTAN KURTARDIK!

Gündem 18.11.2020 - 02:06, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1858+ kez okundu.
 

SAHİLİMİZİ YOK OLMAKTAN KURTARDIK!

Giresun Çevreyolu’nun başlangıcı için Gülyalı ilçesi Tepealtı sahillerine yapılması planlanan viyadüklerin eşsiz güzellikteki kumsalımızı yok edeceği gerekçesiyle Ordu Çevre Derneği ile birlikte açtığımız davada Ordu 1. İdari Mahkemesince “yürütmeyi durdurma” kararı verildi.

Giresun Çevreyolu’nun başlangıcı için Gülyalı ilçesi  Tepealtı sahillerine yapılması planlanan viyadüklerin eşsiz güzellikteki kumsalımızı yok edeceği gerekçesiyle Ordu Çevre Derneği ile birlikte açtığımız davada Ordu 1. İdari Mahkemesince “yürütmeyi durdurma” kararı verildi. YOLA DEĞİL TAHRİBATA KARŞIYIZ Verilen “yürütmeyi durdurma” kararının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, “Çevreyi korumak insan yaşamını korumaktır. Gülyalı’nın bugününe olduğu gibi geleceğine de sahip çıkıyoruz. Doğanın tahrip edilmesine göz yumamayız. Verdiğimiz hukuki mücadele neticesinde mahkeme karşı çıktığımız noktaları haklı buldu” dedi. Gelişim ve kalkınmada ulaşımın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tepe, “Yola değil doğanın tahribatına karşıyız. Çünkü gerçekleştirilecek tahribatın dönüşü yok. Viyadük sahilimize saplanmış bir bıçak gibi duracaktı. Kumsal alana müdahale edilmeden projenin gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Kumsalları korumak zorundayız. Tepealtı plajları yalnızca Gülyalı’nın değil Ordu’nun da sıklıkla kullandığı bir cazibe merkezidir. Bu alanda özel işletmelerin yanında Büyükşehir Belediyemize ait bir de Halk Plajı bulunmaktadır” dedi. ORDU ŞEHRİ BENZER MÜCADELELERLE SAHİLİNİ KORUMAYI BİLDİ Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımı sürecinde Ordu kamuoyunun verdiği mücadeleyi hatırlatan Başkan Tepe, “Bugün şehrimizin sahillerine gıptayla bakılıyorsa bu 90’lı yıllarda verilen mücadelenin ürünüdür. Sahil yolu yapımı sırasında Karadeniz’deki şehirlerin sahille bağlantısı koparıldı. Ordu şehri buna izin vermedi. Bundan sonra da buna benzer dönüşü olmayan uygulamalarda aynı mücadeleyi sergilemek mecburiyetindeyiz” dedi.  
Giresun Çevreyolu’nun başlangıcı için Gülyalı ilçesi Tepealtı sahillerine yapılması planlanan viyadüklerin eşsiz güzellikteki kumsalımızı yok edeceği gerekçesiyle Ordu Çevre Derneği ile birlikte açtığımız davada Ordu 1. İdari Mahkemesince “yürütmeyi durdurma” kararı verildi.

Giresun Çevreyolu’nun başlangıcı için Gülyalı ilçesi  Tepealtı sahillerine yapılması planlanan viyadüklerin eşsiz güzellikteki kumsalımızı yok edeceği gerekçesiyle Ordu Çevre Derneği ile birlikte açtığımız davada Ordu 1. İdari Mahkemesince “yürütmeyi durdurma” kararı verildi.

YOLA DEĞİL TAHRİBATA KARŞIYIZ

Verilen “yürütmeyi durdurma” kararının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, “Çevreyi korumak insan yaşamını korumaktır. Gülyalı’nın bugününe olduğu gibi geleceğine de sahip çıkıyoruz. Doğanın tahrip edilmesine göz yumamayız. Verdiğimiz hukuki mücadele neticesinde mahkeme karşı çıktığımız noktaları haklı buldu” dedi. Gelişim ve kalkınmada ulaşımın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tepe, “Yola değil doğanın tahribatına karşıyız. Çünkü gerçekleştirilecek tahribatın dönüşü yok. Viyadük sahilimize saplanmış bir bıçak gibi duracaktı. Kumsal alana müdahale edilmeden projenin gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Kumsalları korumak zorundayız. Tepealtı plajları yalnızca Gülyalı’nın değil Ordu’nun da sıklıkla kullandığı bir cazibe merkezidir. Bu alanda özel işletmelerin yanında Büyükşehir Belediyemize ait bir de Halk Plajı bulunmaktadır” dedi.

ORDU ŞEHRİ BENZER MÜCADELELERLE SAHİLİNİ KORUMAYI BİLDİ

Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımı sürecinde Ordu kamuoyunun verdiği mücadeleyi hatırlatan Başkan Tepe, “Bugün şehrimizin sahillerine gıptayla bakılıyorsa bu 90’lı yıllarda verilen mücadelenin ürünüdür. Sahil yolu yapımı sırasında Karadeniz’deki şehirlerin sahille bağlantısı koparıldı. Ordu şehri buna izin vermedi. Bundan sonra da buna benzer dönüşü olmayan uygulamalarda aynı mücadeleyi sergilemek mecburiyetindeyiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.