SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN UYARI

Sağlık 28.03.2020 - 00:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3782+ kez okundu.
 

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN UYARI

Ordu Sağlık Müdürü Dr Mustafa Kasapoğlu, Ordulu vatandaşları 14 gün kuralına uyulmasının önemini anlattı.

Ordu Sağlık Müdürü Dr Mustafa Kasapoğlu, Ordulu vatandaşları 14 gün kuralına uyulmasının önemini anlattı. “İl dışından Ordu’muza gelen değerli öğrenciler ve Kıymetli Ordu’lular; Koronavirüsle ülke olarak mücadele verdiğimiz şu günlerde bulaşma riskini ortadan kaldırmak için seyahatinizden sonra aile bireyleriniz ve diğer insanlarla olan temasınızda çok dikkatli olmanız gerekmektedir. İl dışından yeni gelen vatandaşlarımızın 14 gün kuralına titizlikle riayet ederek, 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları, diğer insanlarla temastan kaçınmaları çok önemlidir. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için 14 gün boyunca uymanız gereken kurallar şu şekildedir: - Ziyaretçi kabul etmeyin - Mümkünse ayrı bir odada kalın - Odanızı sık sık havalandırın - Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbı maske takın - Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın - Ayrı tuvalet ve banyo yok ise; bu alanlarda varsa mutlaka maske takın, maske yoksa dikkatli kullanın ve her kullanım sonrası temizleyin - Sık sık el hijyeni sağlayın (ellerinizi su ve normal sabunla en az 20 saniye yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın) - Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın İl dışından geldiğinizde ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile, 14 gün boyunca evden çıkmamanızı, yukarıdaki kurallara titizlikle uymanızı istiyoruz. Çünkü bu belirtiler virüsü taşıyan kimselerde 1-14 gün arasında ortaya çıkabilmektedir. Siz değerli vatandaşlarımızın bu kurallara titizlikle uyması mücadelemiz için çok önemlidir. Güncel bilgileri bakanlığımızın sosyal medya platformlarından takip ederek, olası bilgi kirliliğine karşı verdiğiniz destek için şimdiden teşekkür ederim.”  
Ordu Sağlık Müdürü Dr Mustafa Kasapoğlu, Ordulu vatandaşları 14 gün kuralına uyulmasının önemini anlattı.

Ordu Sağlık Müdürü Dr Mustafa Kasapoğlu, Ordulu vatandaşları 14 gün kuralına uyulmasının önemini anlattı.

“İl dışından Ordu’muza gelen değerli öğrenciler ve Kıymetli Ordu’lular;

Koronavirüsle ülke olarak mücadele verdiğimiz şu günlerde bulaşma riskini ortadan kaldırmak için seyahatinizden sonra aile bireyleriniz ve diğer insanlarla olan temasınızda çok dikkatli olmanız gerekmektedir.

İl dışından yeni gelen vatandaşlarımızın 14 gün kuralına titizlikle riayet ederek, 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları, diğer insanlarla temastan kaçınmaları çok önemlidir. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için 14 gün boyunca uymanız gereken kurallar şu şekildedir:

- Ziyaretçi kabul etmeyin

- Mümkünse ayrı bir odada kalın

- Odanızı sık sık havalandırın

- Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbı maske takın

- Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın

- Ayrı tuvalet ve banyo yok ise; bu alanlarda varsa mutlaka maske takın, maske yoksa dikkatli kullanın ve her kullanım sonrası temizleyin

- Sık sık el hijyeni sağlayın (ellerinizi su ve normal sabunla en az 20 saniye yıkayın veya alkollü el antiseptiği ile ovalayın)

- Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın

İl dışından geldiğinizde ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgularınız olmasa bile, 14 gün boyunca evden çıkmamanızı, yukarıdaki kurallara titizlikle uymanızı istiyoruz. Çünkü bu belirtiler virüsü taşıyan kimselerde 1-14 gün arasında ortaya çıkabilmektedir. Siz değerli vatandaşlarımızın bu kurallara titizlikle uyması mücadelemiz için çok önemlidir.

Güncel bilgileri bakanlığımızın sosyal medya platformlarından takip ederek, olası bilgi kirliliğine karşı verdiğiniz destek için şimdiden teşekkür ederim.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.