SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Sağlık 04.04.2020 - 11:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3559+ kez okundu.
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 601 sağlık çalışanının korona virüs salgınına yakalandığını belirterek, “Böylesine fedakârca bir mücadele söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevidir” dedi.

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarının sağlığının korunması, mağduriyetlerinin giderilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğine dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının cephede göğüs göğse çalıştığını vurgulayan Zengin, “Sağlık çalışanları korona virüs salgınına karşı kahramanca bir mücadele vermektedirler. Sağlık ordumuz cephede göğüs göğse çarpışıyor desek yanlış bir tabir olmaz. Nitekim 601 sağlık çalışanımızın korona virüs testlerinin pozitif olduğunu Sağlık Bakanı açıklamıştır. Sağlık çalışanları cesur, yürekli ve fedakâr kahramanlardır. Sağlık çalışanları salgınla mücadelenin sarsılmaz iradesidirler.  601 meslektaşımızın korona virüsü yeneceğine inanıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Böylesine fedakârca bir mücadele söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevidir” diye konuştu. “Süreç temenni ve teşekkürlerle geçiştirilecek bir süreç değildir” “İdareciler bugün değilse hangi gün sağlık çalışanlarının sorunlarını çözeceklerdir. Taşrada yönetici olanlar başka işlerle değil bu işlerle meşgul olmalıdırlar” diyen Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanları kahramanca bir mücadele verirken bazı işgüzar yöneticilerin, çalışma düzenlerini bahane ederek nöbet parası vermeyeceğiz, kesinti yapacağız, ödemede bulunmayacağız gibi söylemlerle sağlık çalışanlarının karşısına çıktıkları görülmektedir. Böyle yapanlara hatırlatıyorum; bugün verilen mücadele para pul meselesi değildir. Türk Milletinin sağlığı, Türk devletinin selameti için geceyi gündüze katarak yürütülen bir mücadeledir. Siz de bunun idrakine varın; kahramanların moral ve motivasyonunu bozacak iş ve işlemlerden uzak durun. Verilen mücadelenin değeri ölçülemezken, bir de çalışandan kesinti yapmaya kalkanlar kime ve neye hizmet ettiklerini ve ne yaptıklarını iyi düşünsünler. Buradan bir kez daha hatırlatmakta fayda var; sağlık çalışanlarına alkışlar, tebrikler ve dualar için necip Türk milletine teşekkür ediyoruz. Fakat yöneticilerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz. Süreç temenni ve teşekkürlerle geçiştirilecek bir süreç değildir. Sağlık çalışanlarının önce sağlığı korunmalı, sonra mağduriyetleri giderilmeli ve talepleri karşılanmalıdır.” 
Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 601 sağlık çalışanının korona virüs salgınına yakalandığını belirterek, “Böylesine fedakârca bir mücadele söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevidir” dedi.

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarının sağlığının korunması, mağduriyetlerinin giderilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğine dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının cephede göğüs göğse çalıştığını vurgulayan Zengin, “Sağlık çalışanları korona virüs salgınına karşı kahramanca bir mücadele vermektedirler. Sağlık ordumuz cephede göğüs göğse çarpışıyor desek yanlış bir tabir olmaz. Nitekim 601 sağlık çalışanımızın korona virüs testlerinin pozitif olduğunu Sağlık Bakanı açıklamıştır. Sağlık çalışanları cesur, yürekli ve fedakâr kahramanlardır. Sağlık çalışanları salgınla mücadelenin sarsılmaz iradesidirler.  601 meslektaşımızın korona virüsü yeneceğine inanıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Böylesine fedakârca bir mücadele söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevidir” diye konuştu.

“Süreç temenni ve teşekkürlerle geçiştirilecek bir süreç değildir”

“İdareciler bugün değilse hangi gün sağlık çalışanlarının sorunlarını çözeceklerdir. Taşrada yönetici olanlar başka işlerle değil bu işlerle meşgul olmalıdırlar” diyen Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanları kahramanca bir mücadele verirken bazı işgüzar yöneticilerin, çalışma düzenlerini bahane ederek nöbet parası vermeyeceğiz, kesinti yapacağız, ödemede bulunmayacağız gibi söylemlerle sağlık çalışanlarının karşısına çıktıkları görülmektedir. Böyle yapanlara hatırlatıyorum; bugün verilen mücadele para pul meselesi değildir. Türk Milletinin sağlığı, Türk devletinin selameti için geceyi gündüze katarak yürütülen bir mücadeledir. Siz de bunun idrakine varın; kahramanların moral ve motivasyonunu bozacak iş ve işlemlerden uzak durun. Verilen mücadelenin değeri ölçülemezken, bir de çalışandan kesinti yapmaya kalkanlar kime ve neye hizmet ettiklerini ve ne yaptıklarını iyi düşünsünler. Buradan bir kez daha hatırlatmakta fayda var; sağlık çalışanlarına alkışlar, tebrikler ve dualar için necip Türk milletine teşekkür ediyoruz. Fakat yöneticilerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz. Süreç temenni ve teşekkürlerle geçiştirilecek bir süreç değildir. Sağlık çalışanlarının önce sağlığı korunmalı, sonra mağduriyetleri giderilmeli ve talepleri karşılanmalıdır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.