ORTA KÖYDE HAİN SALDIRI 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Asayiş 01.01.2017 - 10:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3996+ kez okundu.
 

ORTA KÖYDE HAİN SALDIRI 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Noel Baba kıyafeti giyen terörist, uzun namlulu silahla gece kulübüne girerek ateş açtı. İçişleri Bakanı Soylu, 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 4'ü ağır 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde terör saldırısı gerçekleşti.Noel Baba kıyafetli olduğu belirtilen teröristin saldırısında ilk belirlemelere göre bir polis şehit oldu, 38 kişi de hayatını kaybetti.Edinilen bilgilere göre terörist, saat 01.01'de Reina isimli gece kulübünün girişine koşarak geldi ve elindeki uzun namlulu silahla ateş açtı.Saldırgan kapı önünde bekleyen bir polisi şehit ederek gece kulübünün içerisine girdi ve etrafa rastgele ateş açtı. Açılan ateşte birçok kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi yönlendirildi.Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "39 insanımızı kaybettik" dedi. Hayatını kaybedenlerden 21'inin kimliğinin belirlenemediğini belirten Soylu, şu ifadeleri kullandı:"Henüz 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.Bugün 01.15 sıralarında gerçekleşen bir terör saldırısı. Şu anda 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor, 4'ü ağır olarak bize bildirildi.Teröristi arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz."Polis olay yerinde inceleme yapıyorOrtaköy'deki gece kulübüne yapılan silahlı saldırıda yaralananlar hastanelere sevk ediliyor.Saldırının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, saldırıda yaralananları hastanelere taşıyor.Gece kulübü çevresinde önlem alan polisin olaya ilişkin çalışması devam ediyor.Vali Şahin: 35 vatandaşımız hayatını kaybettiİstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy'deki bir gece kulübünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 35 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.Şahin, "Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız var hastanelerde..." dedi.
İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Noel Baba kıyafeti giyen terörist, uzun namlulu silahla gece kulübüne girerek ateş açtı. İçişleri Bakanı Soylu, 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 4'ü ağır 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde terör saldırısı gerçekleşti.

Noel Baba kıyafetli olduğu belirtilen teröristin saldırısında ilk belirlemelere göre bir polis şehit oldu, 38 kişi de hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre terörist, saat 01.01'de Reina isimli gece kulübünün girişine koşarak geldi ve elindeki uzun namlulu silahla ateş açtı.

Saldırgan kapı önünde bekleyen bir polisi şehit ederek gece kulübünün içerisine girdi ve etrafa rastgele ateş açtı. Açılan ateşte birçok kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi yönlendirildi.

Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "39 insanımızı kaybettik" dedi. Hayatını kaybedenlerden 21'inin kimliğinin belirlenemediğini belirten Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Henüz 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.

Bugün 01.15 sıralarında gerçekleşen bir terör saldırısı. Şu anda 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor, 4'ü ağır olarak bize bildirildi.

Teröristi arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz."

Polis olay yerinde inceleme yapıyor


Ortaköy'deki gece kulübüne yapılan silahlı saldırıda yaralananlar hastanelere sevk ediliyor.

Saldırının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, saldırıda yaralananları hastanelere taşıyor.

Gece kulübü çevresinde önlem alan polisin olaya ilişkin çalışması devam ediyor.

Vali Şahin: 35 vatandaşımız hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy'deki bir gece kulübünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda en az 35 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Şahin, "Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız var hastanelerde..." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.