‘ORMANLARIMIZA İHANET EDİLİYOR’

Siyaset 30.03.2021 - 21:40, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2968+ kez okundu.
 

‘ORMANLARIMIZA İHANET EDİLİYOR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fatsa’daki altın madeni sahasının hemen yanı başında yeni ağaç kesimlerine başlanmasına sert tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fatsa’daki altın madeni sahasının hemen yanı başında yeni ağaç kesimlerine başlanmasına sert tepki gösterdi. Torun, “Bu ağaç kesimleri, Ordu ormanlarına yönelik yeni bir ihanet faaliyetidir. Biz ihanetin karşısında, doğanın ve halkımızın yanındayız” dedi. Torun, yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu: Ormanlarımızın yüzde 34’ünün altın madenleri eliyle talan edildiği Ordumuzda, yeni bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Bilindiği gibi, Fatsa ilçemizde, siyanürle altın arayan şirketin faaliyet sahasının hemen yanı başında, yeni bir ağaç kesimine başlanmıştı. Yargı süreçleri henüz tamamlanmadan 10 Mart’ta başlayan ağaç kesimleri, partimizin, çevre derneklerinin ve vatandaşlarımızın girişimleri sonucunda durdurulmuştu. Ancak üzülerek söylüyorum ki; vatandaşın feryadını duymayanlar, hukuksuzlukta ısrar ederek, ağaç kesimlerine yeniden başladı. “Hukuksuz işlemi durdurun” Buradan sorumlulara çağrıda bulunuyoruz: Fatsa Bahçeler mevkiindeki bu hukuksuz işlemi durdurun. Fatsa’daki maden sahasını genişletmek için yapıldığı belli olan bu ağaç kesimleri, Ordu ormanlarına yönelik yeni bir ihanet faaliyetidir. Altın madenlerinin toprağa, suya ve doğaya verdiği zararlar bilimsel çalışmalarla kanıtlanmışken, hala bu faaliyetlerde ısrar etmek Ordu’ya ihanettir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ihanetin karşısında, doğanın ve halkımızın yanındayız. Halkımızla birlikte direnecek, bu ihanete asla izin vermeyeceğiz.”      
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fatsa’daki altın madeni sahasının hemen yanı başında yeni ağaç kesimlerine başlanmasına sert tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fatsa’daki altın madeni sahasının hemen yanı başında yeni ağaç kesimlerine başlanmasına sert tepki gösterdi. Torun, “Bu ağaç kesimleri, Ordu ormanlarına yönelik yeni bir ihanet faaliyetidir. Biz ihanetin karşısında, doğanın ve halkımızın yanındayız” dedi.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu:

Ormanlarımızın yüzde 34’ünün altın madenleri eliyle talan edildiği Ordumuzda, yeni bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Bilindiği gibi, Fatsa ilçemizde, siyanürle altın arayan şirketin faaliyet sahasının hemen yanı başında, yeni bir ağaç kesimine başlanmıştı. Yargı süreçleri henüz tamamlanmadan 10 Mart’ta başlayan ağaç kesimleri, partimizin, çevre derneklerinin ve vatandaşlarımızın girişimleri sonucunda durdurulmuştu. Ancak üzülerek söylüyorum ki; vatandaşın feryadını duymayanlar, hukuksuzlukta ısrar ederek, ağaç kesimlerine yeniden başladı.

“Hukuksuz işlemi durdurun”

Buradan sorumlulara çağrıda bulunuyoruz: Fatsa Bahçeler mevkiindeki bu hukuksuz işlemi durdurun. Fatsa’daki maden sahasını genişletmek için yapıldığı belli olan bu ağaç kesimleri, Ordu ormanlarına yönelik yeni bir ihanet faaliyetidir. Altın madenlerinin toprağa, suya ve doğaya verdiği zararlar bilimsel çalışmalarla kanıtlanmışken, hala bu faaliyetlerde ısrar etmek Ordu’ya ihanettir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ihanetin karşısında, doğanın ve halkımızın yanındayız. Halkımızla birlikte direnecek, bu ihanete asla izin vermeyeceğiz.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.