'ORDU BÜYÜK KÖY OLUYOR'

Siyaset 30.01.2015 - 09:34, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3761+ kez okundu.
 

'ORDU BÜYÜK KÖY OLUYOR'

Ordu’daki ilçe belediye başkanlarının İstanbul’dan Ordu’ya nüfus taşıma işlemlerinde başarılı olamadığını söyleyen MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz Ordu’nun köy olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Ordu büyük köy oluyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ve Altınordu İlçe Başkanı Osman Sıldır ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Ordu’nun nüfusunun düşmesini eleştirdi. Büyükşehir olan illerin göç veren değil göç alan il olması gerektiğini belirten Köksal Yılmaz, ilçe belediye başkanlarının İstanbul’dan Ordu’ya nüfus taşıma işlemlerinde başarılı olamadığını ve Ordu’nun köy olma yolunda ilerlediğini belirtti. “Ordu büyük köy oluyor” Ordu’nun köy olma yolunda ilerlediğini savunan Köksal Yılmaz, “Büyükşehir yapılırken 770 bin yapılan Ordu nüfusu, son açıklamayla birlikte 724 bine düştü. Gelecek seçimlerde bu nüfusla birlikte milletvekili sayımızda 5 olacak. Ordu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 13 yıllık iktidarında büyükşehir olmaktan çok büyük köy olma yolunda ilerliyor” şeklinde konuştu. “Nüfus taşıma işlemi başarılı olmadı” Ordu nüfusunu arttırmak için ilçe belediye başkanlarının çeşitli illeri gezdiğini fakat ellerinin boş döndüğünü kaydeden Yılmaz, “İlçelerdeki nüfus giderek azalıyor. Esnaf kepenk indiriyor. İcralı olan bir sürü esnaf kardeşimiz var. 19 ilçenin belediye başkanı il dışına giderek nüfus getirmeye çalıştılar. Fakat insanları ikna edemediler. Adalet ve Kalkınma Partisi ilçeleri atıl durumda bıraktı” ifadelerini kullandı. “Büyükşehrin göç alması lazım” MHP’nin iktidar olması durumunda Ordu’da iş sahası kuracaklarını vurgulayan Köksal Yılmaz, “Büyükşehir olduk diye sevinen Ordu göç vermeye başladı. Büyükşehir olan illerin göç alması gerekir. Haziran’da iktidar olursak Ordu’ya iş adamlarını getirip, istihdamı arttıracağız.”
Ordu’daki ilçe belediye başkanlarının İstanbul’dan Ordu’ya nüfus taşıma işlemlerinde başarılı olamadığını söyleyen MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz Ordu’nun köy olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Ordu büyük köy oluyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ve Altınordu İlçe Başkanı Osman Sıldır ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Ordu’nun nüfusunun düşmesini eleştirdi. Büyükşehir olan illerin göç veren değil göç alan il olması gerektiğini belirten Köksal Yılmaz, ilçe belediye başkanlarının İstanbul’dan Ordu’ya nüfus taşıma işlemlerinde başarılı olamadığını ve Ordu’nun köy olma yolunda ilerlediğini belirtti.

“Ordu büyük köy oluyor”
Ordu’nun köy olma yolunda ilerlediğini savunan Köksal Yılmaz, “Büyükşehir yapılırken 770 bin yapılan Ordu nüfusu, son açıklamayla birlikte 724 bine düştü. Gelecek seçimlerde bu nüfusla birlikte milletvekili sayımızda 5 olacak. Ordu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 13 yıllık iktidarında büyükşehir olmaktan çok büyük köy olma yolunda ilerliyor” şeklinde konuştu.

“Nüfus taşıma işlemi başarılı olmadı”
Ordu nüfusunu arttırmak için ilçe belediye başkanlarının çeşitli illeri gezdiğini fakat ellerinin boş döndüğünü kaydeden Yılmaz, “İlçelerdeki nüfus giderek azalıyor. Esnaf kepenk indiriyor. İcralı olan bir sürü esnaf kardeşimiz var. 19 ilçenin belediye başkanı il dışına giderek nüfus getirmeye çalıştılar. Fakat insanları ikna edemediler. Adalet ve Kalkınma Partisi ilçeleri atıl durumda bıraktı” ifadelerini kullandı.

“Büyükşehrin göç alması lazım”
MHP’nin iktidar olması durumunda Ordu’da iş sahası kuracaklarını vurgulayan Köksal Yılmaz, “Büyükşehir olduk diye sevinen Ordu göç vermeye başladı. Büyükşehir olan illerin göç alması gerekir. Haziran’da iktidar olursak Ordu’ya iş adamlarını getirip, istihdamı arttıracağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.