“ORDU’YU KİM BU HALE GETİRDİ?”

Gündem 21.04.2022 - 00:13, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4422+ kez okundu.
 

“ORDU’YU KİM BU HALE GETİRDİ?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun SEGE 2022 araştırması üzerinden iktidarı ve büyükşehir belediyesini eleştirdi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun 17 ilçesinin sosyo-gelişmişlik sıralamasında gerilediğini belirterek, hem iktidara hem de büyükşehir belediyesine tepki gösterdi. Torun, “Bu araştırmalar gösteriyor ki, hem Ordu hem de 17 ilçemiz, sosyo-ekonomik olarak bir çöküş yaşıyor. Peki bu çöküşün sorumlusu kim? Bu yönetimin Ordu’ya verdiği değer de Ordu’ya reva gördüğü tablo da budur” dedi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Torun, yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu: 17 İLÇE SIRALAMADA GERİLEDİ “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ülkemizdeki 973 ilçenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerinin incelendiği, SEGE 2022 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rapor, Ordu’nun ve ilçelerinin düştüğü durumu açıkça gözler önüne seriyor. Buna göre, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımızın yönettiği Gülyalı ilçemiz ve merkez ilçemiz Altınordu dışındaki 17 ilçemizin tamamı, 2017 yılına göre büyük oranda gerilemiş durumda. Ayrıca Forbes dergisinin Türkiye araştırmasına göre de Ordu yaşanılabilir kentler sıralamasında 81 il arasında 44. sırada yer alıyor. BU ÇÖKÜŞÜN SORUMLUSU KİM? Bu araştırmalar gösteriyor ki, hem Ordu hem de 17 ilçemiz, sosyo-ekonomik olarak bir çöküş yaşıyor. Peki sormak istiyoruz: Bu çöküşün sorumlusu kim? Ordu’yu kim bu hale getirdi? Şüphesiz ki bu tablonun sorumlusu, ülkemizi 20 yıldır tek başına yöneten iktidar ve 8 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimindeki Ordu Büyükşehir Belediyesi ile aynı partinin ilçe belediyeleridir. Bu yönetimin Ordu’ya verdiği değer de Ordu’ya reva gördüğü tablo da budur. İKTİDAR ORDU’YA SIRTINI DÖNDÜ, BÜYÜKŞEHİR VASATLIK İÇİNDE İktidar Ordu’ya sırtını dönmüş, halkımızın dertlerini unutmuş, Büyükşehir Belediyesi de bir vasatlığa teslim olmuştur. Bu iktidarın Ordu’ya yaptığı; şehrimizi altın madenleriyle talan etmek, üreticilerimizi yabancı şirketlerin insafına terk etmek ve şehrimizin bir yol sorununu dahi çözememekten ibarettir. Büyükşehir Belediyesi ise kendilerine teslim ettiğimiz teleferiği bile işletemeyen, belediye taşınmazlarını satarak kasasına para bulmaya çalışan bir acizlik ve beceriksizlik içindedir. BU TABLO ORDU’NUN KADERİ DEĞİL Hemşehrilerimiz unutmasın ki; bu olumsuz tablo Ordu’nun kaderi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ilk seçimlerde iktidara geldiğimizde ve inşallah Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığımızda Ordu’ya gereken değeri verecek ve hak ettiği yere taşıyacağız. Ordu’yu her alanda geriletmek onlara nasip olsa da biz güzel şehrimizi, ülkemizin en güçlü kentlerinden biri haline getireceğiz.”  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun SEGE 2022 araştırması üzerinden iktidarı ve büyükşehir belediyesini eleştirdi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun 17 ilçesinin sosyo-gelişmişlik sıralamasında gerilediğini belirterek, hem iktidara hem de büyükşehir belediyesine tepki gösterdi. Torun, “Bu araştırmalar gösteriyor ki, hem Ordu hem de 17 ilçemiz, sosyo-ekonomik olarak bir çöküş yaşıyor. Peki bu çöküşün sorumlusu kim? Bu yönetimin Ordu’ya verdiği değer de Ordu’ya reva gördüğü tablo da budur” dedi.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Torun, yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu:
17 İLÇE SIRALAMADA GERİLEDİ
“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ülkemizdeki 973 ilçenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerinin incelendiği, SEGE 2022 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rapor, Ordu’nun ve ilçelerinin düştüğü durumu açıkça gözler önüne seriyor. Buna göre, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımızın yönettiği Gülyalı ilçemiz ve merkez ilçemiz Altınordu dışındaki 17 ilçemizin tamamı, 2017 yılına göre büyük oranda gerilemiş durumda. Ayrıca Forbes dergisinin Türkiye araştırmasına göre de Ordu yaşanılabilir kentler sıralamasında 81 il arasında 44. sırada yer alıyor.
BU ÇÖKÜŞÜN SORUMLUSU KİM?
Bu araştırmalar gösteriyor ki, hem Ordu hem de 17 ilçemiz, sosyo-ekonomik olarak bir çöküş yaşıyor. Peki sormak istiyoruz: Bu çöküşün sorumlusu kim? Ordu’yu kim bu hale getirdi? Şüphesiz ki bu tablonun sorumlusu, ülkemizi 20 yıldır tek başına yöneten iktidar ve 8 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimindeki Ordu Büyükşehir Belediyesi ile aynı partinin ilçe belediyeleridir. Bu yönetimin Ordu’ya verdiği değer de Ordu’ya reva gördüğü tablo da budur.
İKTİDAR ORDU’YA SIRTINI DÖNDÜ, BÜYÜKŞEHİR VASATLIK İÇİNDE
İktidar Ordu’ya sırtını dönmüş, halkımızın dertlerini unutmuş, Büyükşehir Belediyesi de bir vasatlığa teslim olmuştur. Bu iktidarın Ordu’ya yaptığı; şehrimizi altın madenleriyle talan etmek, üreticilerimizi yabancı şirketlerin insafına terk etmek ve şehrimizin bir yol sorununu dahi çözememekten ibarettir. Büyükşehir Belediyesi ise kendilerine teslim ettiğimiz teleferiği bile işletemeyen, belediye taşınmazlarını satarak kasasına para bulmaya çalışan bir acizlik ve beceriksizlik içindedir.
BU TABLO ORDU’NUN KADERİ DEĞİL
Hemşehrilerimiz unutmasın ki; bu olumsuz tablo Ordu’nun kaderi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ilk seçimlerde iktidara geldiğimizde ve inşallah Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığımızda Ordu’ya gereken değeri verecek ve hak ettiği yere taşıyacağız. Ordu’yu her alanda geriletmek onlara nasip olsa da biz güzel şehrimizi, ülkemizin en güçlü kentlerinden biri haline getireceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.