ORDU ÜNİVERSİTESİ SPORDA BAŞARILI

Spor 28.07.2018 - 14:53, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3828+ kez okundu.
 

ORDU ÜNİVERSİTESİ SPORDA BAŞARILI

Akademik gelişiminin yanı sıra kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini Ordu Üniversitesi , farklı spor dallarında gerçekleştirilen müsabakalarda birçok başarıya imza attı.

Akademik gelişiminin yanı sıra kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini Ordu Üniversitesi , farklı spor dallarında gerçekleştirilen müsabakalarda birçok başarıya imza attı. 2011-2018 yılları arasında üniversitelerarası basketbol, futbol, voleybol, hentbol, boks, masa tenisi, muay thai, halk oyunlarına, engelli olimpiyatları ve Üniversitelerarası Hentbol Süper Lige Terfi Müsabakaları’na ev sahipliği yapan Üniversitemiz ülke sporuna katkı sunmaya devam ediyor.  Bu kapsamda, muay thaide 1 kez, judoda ise 2 kez Türkiye birinciliğiyle başarıya ulaşan öğrencilerimiz güreş, bilardo, satranç, wushu, boks, taekwando gibi spor dallarında da toplamda 27 kez sıralamada ilk üçe girerek Üniversitemize kupa ve madalya kazandırdı. Ayrıca öğrencilerimiz üniversitelerarası birinci ve ikinci lig kategorilerinde göstermiş oldukları performanslarla hentbol, futbol,  voleybol, basketbol, badminton, korfbol ve tenis dallarında Üniversitemizi başarı ile temsil etmeye devam ediyor. Ordu Üniversitesi bünyesinde son yıllarda gerçekleştirilen sportif faaliyetler ve bu alanda elde edilen başarılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ve yükseköğretim kurumlarının, öğrencilerin akademik gelişimleriyle birlikte sosyal gelişimlerinden de sorumlu olduğunu belirteren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Dünya ve ülkemiz genelinde bilimde ve teknolojideki baş döndürücü gelişmelere paralel olarak spor aktivitelerinin insan yaşamındaki öneminin de giderek artmakta olduğu görülmektedir. Bireylerin fiziksel, zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişmelerine katkıda bulunan ve bir bilim dalı olan sporun ve spor müsabakalarının bilimsel bir yaklaşım içinde ele alınması, uygulanması ve toplumumuzun her kesiminde spor bilincinin oluşturulması gerekmektedir. Bununla birlikte üniversite öğrencilerinin, başarılı bir öğrenim süreci geçirmelerinde ve mesleklerinin gerektirdiği tüm nitelikleri kazanmalarında yükseköğretim kurumları bünyesinde gerçekleştirilen sportif etkinlikler büyük bir önem arz etmektedir. Biz de Üniversite yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden beri örnek teşkil eden akademik başarılarımızın yanında ev sahipliğini yaptığımız ulusal düzeydeki spor etkinlikleriyle gençlerimizin gelişimine katkı sunmaya devam etmekteyiz. Bu süreçte Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun spor tesislerinin imkânlarından yararlanarak ülke çapındaki yarışmalarda önemli dereceler elde eden ve Üniversitemizin tanınırlığına katkı sağlayan öğrencilerimizi bu vesileyle bir kez daha tebrik eder, bu başarılarını her alanda sürdürmelerini dilerim.” şeklinde konuştu.  
Akademik gelişiminin yanı sıra kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini Ordu Üniversitesi , farklı spor dallarında gerçekleştirilen müsabakalarda birçok başarıya imza attı.
Akademik gelişiminin yanı sıra kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini Ordu Üniversitesi , farklı spor dallarında gerçekleştirilen müsabakalarda birçok başarıya imza attı.
2011-2018 yılları arasında üniversitelerarası basketbol, futbol, voleybol, hentbol, boks, masa tenisi, muay thai, halk oyunlarına, engelli olimpiyatları ve Üniversitelerarası Hentbol Süper Lige Terfi Müsabakaları’na ev sahipliği yapan Üniversitemiz ülke sporuna katkı sunmaya devam ediyor.
 Bu kapsamda, muay thaide 1 kez, judoda ise 2 kez Türkiye birinciliğiyle başarıya ulaşan öğrencilerimiz güreş, bilardo, satranç, wushu, boks, taekwando gibi spor dallarında da toplamda 27 kez sıralamada ilk üçe girerek Üniversitemize kupa ve madalya kazandırdı.
Ayrıca öğrencilerimiz üniversitelerarası birinci ve ikinci lig kategorilerinde göstermiş oldukları performanslarla hentbol, futbol,  voleybol, basketbol, badminton, korfbol ve tenis dallarında Üniversitemizi başarı ile temsil etmeye devam ediyor.
Ordu Üniversitesi bünyesinde son yıllarda gerçekleştirilen sportif faaliyetler ve bu alanda elde edilen başarılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ve yükseköğretim kurumlarının, öğrencilerin akademik gelişimleriyle birlikte sosyal gelişimlerinden de sorumlu olduğunu belirteren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Dünya ve ülkemiz genelinde bilimde ve teknolojideki baş döndürücü gelişmelere paralel olarak spor aktivitelerinin insan yaşamındaki öneminin de giderek artmakta olduğu görülmektedir. Bireylerin fiziksel, zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişmelerine katkıda bulunan ve bir bilim dalı olan sporun ve spor müsabakalarının bilimsel bir yaklaşım içinde ele alınması, uygulanması ve toplumumuzun her kesiminde spor bilincinin oluşturulması gerekmektedir. Bununla birlikte üniversite öğrencilerinin, başarılı bir öğrenim süreci geçirmelerinde ve mesleklerinin gerektirdiği tüm nitelikleri kazanmalarında yükseköğretim kurumları bünyesinde gerçekleştirilen sportif etkinlikler büyük bir önem arz etmektedir. Biz de Üniversite yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden beri örnek teşkil eden akademik başarılarımızın yanında ev sahipliğini yaptığımız ulusal düzeydeki spor etkinlikleriyle gençlerimizin gelişimine katkı sunmaya devam etmekteyiz. Bu süreçte Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun spor tesislerinin imkânlarından yararlanarak ülke çapındaki yarışmalarda önemli dereceler elde eden ve Üniversitemizin tanınırlığına katkı sağlayan öğrencilerimizi bu vesileyle bir kez daha tebrik eder, bu başarılarını her alanda sürdürmelerini dilerim.” şeklinde konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.