ORDU’DA HAYATİ İNANÇ’TAN “CAN VEREN PERVANELER” KONFERANSI

Gündem 29.11.2021 - 01:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2877+ kez okundu.
 

ORDU’DA HAYATİ İNANÇ’TAN “CAN VEREN PERVANELER” KONFERANSI

Türkiye Gençlik Vakfı Ordu Şubesi Tarafından, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenecek konferansta; Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, ‘can Veren Pervaneler’ Konulu Konferansı düzenlenecek.

Türkiye Gençlik Vakfı Ordu Şubesi Tarafından, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenecek konferansta; Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, ‘can Veren Pervaneler’ Konulu Konferansı düzenlenecek. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla Türkiye Gençlik Vakfı Ordu Şubesi kültür, sanat etkinlikleri kapsamında eğitimci yazar Hayati İnanç’ı sevenleriyle bir araya getiriyor. Ortak düzenlenen etkinlikle eğitimci yazar Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler’’ konulu söyleşisi ile Ordulularla Altınordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda buluşuyor. Program 29 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da başlayacak. Konferansta Araştırmacı Yazar Hayati İnanç; Divan Edebiyatından, Halk Edebiyatından ve Cumhuriyet Döneminin önemli şairlerinden bolca örnek vererek gençlik yıllarında yaşadığı ve hayatında önemli iz bırakan olayları da dinleyicilere aktaracak. En değerli işin insana yatırım olduğuna dikkat çeken İnanç, katılımcılara tavsiyelerde bulunacak. Hayati İnanç Kimdir? İnsan hayatına dokunan sözleriyle bilinen Hayati İnanç’ın hayatıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, ezbere bildiği 7000 beyt ile divan edebiyatının yaşayan abidelerinden biri olan Hayati İnanç, "En değerli iş insana yatırım" inancında olan Hayati İnanç, klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı olarak seçti. İşte TRT de "Can Veren Pervaneler" programını hazırlayıp sunan, aynı konuda 4 kitabı yayımlanan Hayati İnanç'ın hayatına dair detaylar… Hayati İnanç, 1961 yılı Şubat ayında Denizli'nin Çameli ilçesinde doğmuştur.  Babası devlet memuru olarak çalışmıştır. Dört kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir. Büyük dedesi hacca giden Muğlalı bir ağa tarafından köle olarak Medine'den getirilen bir kişidir. İnanç, aslen Sudanlı bir kökene sahiptir. İlkokul yıllarını Denizli Çameli ilçesinde tamamlamıştır. Okulun birincisi olarak derece ile mezun olan İnanç, orta ikinci sınıfta Aydın Nazilli devlet parasız yatılı okulunu kazanmıştır. Devamında Aydın Lisesine gitmiş ve 1977'de lise öğrenimini tamamlamıştır. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Lisansını tamamlamıştır. Hayati İnanç, Avukatlığın dışında yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır.  Klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getirmiştir. TRT'de "Can Veren Pervaneler" programını sunmaktadır. HAYATİ İNANÇ'IN ESERLERİ Can Veren Pervaneler, Can Veren Pervaneler 2, Can Veren Pervaneler 3, Can Veren Pervaneler 4, Can Veren Pervaneler 5, İşte Geldik Gidiyoruz.      
Türkiye Gençlik Vakfı Ordu Şubesi Tarafından, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenecek konferansta; Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, ‘can Veren Pervaneler’ Konulu Konferansı düzenlenecek.

Türkiye Gençlik Vakfı Ordu Şubesi Tarafından, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenecek konferansta; Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, ‘can Veren Pervaneler’ Konulu Konferansı düzenlenecek.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla Türkiye Gençlik Vakfı Ordu Şubesi kültür, sanat etkinlikleri kapsamında eğitimci yazar Hayati İnanç’ı sevenleriyle bir araya getiriyor. Ortak düzenlenen etkinlikle eğitimci yazar Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler’’ konulu söyleşisi ile Ordulularla Altınordu Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda buluşuyor. Program 29 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da başlayacak.

Konferansta Araştırmacı Yazar Hayati İnanç; Divan Edebiyatından, Halk Edebiyatından ve Cumhuriyet Döneminin önemli şairlerinden bolca örnek vererek gençlik yıllarında yaşadığı ve hayatında önemli iz bırakan olayları da dinleyicilere aktaracak. En değerli işin insana yatırım olduğuna dikkat çeken İnanç, katılımcılara tavsiyelerde bulunacak.

Hayati İnanç Kimdir?

İnsan hayatına dokunan sözleriyle bilinen Hayati İnanç’ın hayatıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, ezbere bildiği 7000 beyt ile divan edebiyatının yaşayan abidelerinden biri olan Hayati İnanç, "En değerli iş insana yatırım" inancında olan Hayati İnanç, klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı olarak seçti. İşte TRT de "Can Veren Pervaneler" programını hazırlayıp sunan, aynı konuda 4 kitabı yayımlanan Hayati İnanç'ın hayatına dair detaylar…

Hayati İnanç, 1961 yılı Şubat ayında Denizli'nin Çameli ilçesinde doğmuştur.  Babası devlet memuru olarak çalışmıştır. Dört kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir. Büyük dedesi hacca giden Muğlalı bir ağa tarafından köle olarak Medine'den getirilen bir kişidir. İnanç, aslen Sudanlı bir kökene sahiptir.

İlkokul yıllarını Denizli Çameli ilçesinde tamamlamıştır. Okulun birincisi olarak derece ile mezun olan İnanç, orta ikinci sınıfta Aydın Nazilli devlet parasız yatılı okulunu kazanmıştır. Devamında Aydın Lisesine gitmiş ve 1977'de lise öğrenimini tamamlamıştır. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Lisansını tamamlamıştır.

Hayati İnanç, Avukatlığın dışında yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır.  Klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getirmiştir. TRT'de "Can Veren Pervaneler" programını sunmaktadır.

HAYATİ İNANÇ'IN ESERLERİ

Can Veren Pervaneler, Can Veren Pervaneler 2, Can Veren Pervaneler 3, Can Veren Pervaneler 4, Can Veren Pervaneler 5, İşte Geldik Gidiyoruz.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.