ORDU’DA 6 KONKORDATO VAR

Ekonomi 25.12.2018 - 19:04, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2160+ kez okundu.
 

ORDU’DA 6 KONKORDATO VAR

Ağustos ayında Türkiye ile ABD arasında Rahip Andrei Burunson sebebiyle başlayan gerilim sonrası dövizde yaşanan ani çıkış sonrası oluşan ekonomik dalgalanma sonrası Ordu’da 6 firma konkordato ilanında bulundu. Firmaların üçü Ünye, ikisi Fatsa biri ise Altınordu’da bulunuyor.

Konkordato ya da diğer bir ifadeyle iflas anlaşması haziran ayında dolar ve avroda ani çıkış sonrası pek çok kişinin daha sıklıkla duyduğu bir ifade oldu. Batık şirketlerin borçlarını ödeyebilmeleri için alacaklılarla yaptığı anlaşmayı ifade eden konkordatoyu Ordu’da son 6 ayda 6 firma ilan etti. Bu arada aynı dönemde Türkiye genelinde 294 anonim şirket, 552 limitet şirket olmak üzere toplam 846. şirket konkordato ilan etti.   2019’DA SAYI ARTABİLİR   Ekonominin bugünlerde içinde bulunduğu, nakit darlığı, ekonomik durgunluk, enflasyon ve yüksek faiz sonucu şirketlerin rekabet gücünün olumsuz etkilendiğini ifade eden Ordu Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bas, “Bu nedenle bazı şirketler konkordatoya başvurmaktadır. 2019 büyüme rakamları hükümet tarafından YEP yani Yeni Ekonomik Raporda yüzde 2.3 olarak öngörülmektedir. Uzun yıllar yüzde 5 ve yüzde 7 gibi yüksek büyüme rakamlarına alışmış ülkemiz için söz konusu rakam ekonominin 2019 da daralacağı sonucunu doğurmaktadır. Ekonomik durgunluk 2019’da konkordato talebinde bulunan şirket sayısını artırabilir.” şeklinde konuştu. İflaserteleme Sitesine Göre Ordu’da Konkordato ilan Eden Firmalar Netkaya Elektrik (Altınordu) Ateşli İnşaat (Fatsa) Bahadır İnşaat (Fatsa) Kale Market (Ünye) Kınıcıoğlu Gıda (Ünye) RSM İnşaat (Ünye)              
Ağustos ayında Türkiye ile ABD arasında Rahip Andrei Burunson sebebiyle başlayan gerilim sonrası dövizde yaşanan ani çıkış sonrası oluşan ekonomik dalgalanma sonrası Ordu’da 6 firma konkordato ilanında bulundu. Firmaların üçü Ünye, ikisi Fatsa biri ise Altınordu’da bulunuyor.

Konkordato ya da diğer bir ifadeyle iflas anlaşması haziran ayında dolar ve avroda ani çıkış sonrası pek çok kişinin daha sıklıkla duyduğu bir ifade oldu. Batık şirketlerin borçlarını ödeyebilmeleri için alacaklılarla yaptığı anlaşmayı ifade eden konkordatoyu Ordu’da son 6 ayda 6 firma ilan etti.

Bu arada aynı dönemde Türkiye genelinde 294 anonim şirket, 552 limitet şirket olmak üzere toplam 846. şirket konkordato ilan etti.

 

2019’DA SAYI ARTABİLİR  

Ekonominin bugünlerde içinde bulunduğu, nakit darlığı, ekonomik durgunluk, enflasyon ve yüksek faiz sonucu şirketlerin rekabet gücünün olumsuz etkilendiğini ifade eden Ordu Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bas, “Bu nedenle bazı şirketler konkordatoya başvurmaktadır. 2019 büyüme rakamları hükümet tarafından YEP yani Yeni Ekonomik Raporda yüzde 2.3 olarak öngörülmektedir. Uzun yıllar yüzde 5 ve yüzde 7 gibi yüksek büyüme rakamlarına alışmış ülkemiz için söz konusu rakam ekonominin 2019 da daralacağı sonucunu doğurmaktadır. Ekonomik durgunluk 2019’da konkordato talebinde bulunan şirket sayısını artırabilir.” şeklinde konuştu.

İflaserteleme Sitesine Göre Ordu’da Konkordato ilan Eden Firmalar

Netkaya Elektrik (Altınordu)

Ateşli İnşaat (Fatsa)

Bahadır İnşaat (Fatsa)

Kale Market (Ünye)

Kınıcıoğlu Gıda (Ünye)

RSM İnşaat (Ünye)

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.