ORDU 700 BİNİN ALTINA DÜŞTÜ

Siyaset 30.12.2019 - 12:54, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2504+ kez okundu.
 

ORDU 700 BİNİN ALTINA DÜŞTÜ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’i eleştiren SP Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, parlak kağıtlara basılmış parlak yalanlardan öteye geçmeyen işler ortaya konmadığı için 2013’te 770 bin ile büyükşehir olan Ordu’nun nüfusunun 700 binden da aşağıya düştüğünü söyledi.

Saadet Partisi (SP) İl Divan Toplantısı Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. SP Genel Başkan Yardımcısı Arif Ağdağ’ın da katıldığı toplantıya daha önce katılacağı açıklanan SP Genel İdare Kurulu Üyesi İdris Naim Şahin’in rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı belirtildi. ORDU ÜRETMİYOR-YARIŞMIYOR Toplantıda bir konuşma yaparak 2019’un son divan toplantısı olması sebebiyle 2019 muhasebesinin yapılması gerektiğini aktaran SP Ordu İl Başkanı Erken Temiz, “2019’un en önemli olaylarından biri belediye seçimleriydi. Ordu’da büyükşehir belediye seçimini iktidar partisi kazandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler adaylığı sırasında 552 proje açıkladı. Ancak aradan geçen yaklaşık 9 ayda 5,5 proje bile göremedik.  O ‘yarışan Ordu, üreten Ordu, marka Ordu’ gibi bir takım sloganları kullanıyordu. Ancak geçen süre içiresinde Ordu emeklemeye dahi başlayamadı. Proje diye ortaya atılan Ünye Belediye Başkan Adayımız Veysel İlhanın ifadesiyle ‘parlak kağıtlara basılmış parlak yalanların’ hiç biri hayata geçmedi. Ne 2014 belediye seçimleri sırasında vaat edilen 52 ne de 2019 belediye seçimleri sırasında vaat edilen 552 projeyi göremedik.” dedi.      ORDU 700 BİNLERİN ALTINA DÜŞTÜ Yapılan bazı şeyler olduğunu ancak bunların hiç birinin Ordu’da insanların refah düzeyini yükseltecek, doğduğu topraklarda karnını doyurmasını sağlayacak şeyler olmadığını ifade eden SP Ordu İl Başkanı Temiz, “Geçmişte 770 bin nüfusla büyükşehir olan Ordu günümüzde 700 bin nüfusunun da altına düştü. Yakın zamanda bu rakamlar açıklanacak. Neden bu insanlar bu toprakları terk ediyor. Çünkü sizin o parlak kağıtlara bastığınız parlak yalanlarınız bu milletin hiçbir sorununa çözüm olmadı. Siz insanımızın kendi toprağında üretmiş olduğu emeğinin ve alın terinin sonucu ortaya çıkan ürünlerinin hiç birine hak ettiği değeri verecek bir yatırımı bir projeyi ortaya koyamadınız. İnsanları mahallerine, beldelerine ilçelerine geri dönderemediniz. “ şeklinde konuştu.                                                     ŞAHİN OLUMLU ETKİLEDİ     Seçim sonuçlarını da değerlendiren Temiz, “Biz 31 Mart mahalli seçimlerine gücümüzü de aşmak suretiyle etkili bir çalışma yürütmeye gayret ettik. Bunun neticesinde şu anda Genel İdare Kurulu Üyemiz olan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i büyükşehir belediye başkanı olarak belirledik. Yine ilçelerde en fazla oy alabilecek adaylarla seçime katılma gayreti içinde olduk. Bu seçimlerin özeti şudur: Türkiye genelinde bir önceki seçimlerde yüzde 1,5 olan oy oranı 3,3’e çıktı. Yani yüzlük bir oy artışı var. Bunda Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun önemli bir payı olduğunu gördük. Ordu’da ise ilçeler bazında ortalama yüzde 7, büyükşehir belediyesinde ise yüzde 27 oy alındı. Bu da teşkilatlar bazında ciddi bir toparlanmaya yol açtı, Saadet Partisi’nin yeniden umut olarak görülmesine neden oldu.” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’i eleştiren SP Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, parlak kağıtlara basılmış parlak yalanlardan öteye geçmeyen işler ortaya konmadığı için 2013’te 770 bin ile büyükşehir olan Ordu’nun nüfusunun 700 binden da aşağıya düştüğünü söyledi.

Saadet Partisi (SP) İl Divan Toplantısı Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. SP Genel Başkan Yardımcısı Arif Ağdağ’ın da katıldığı toplantıya daha önce katılacağı açıklanan SP Genel İdare Kurulu Üyesi İdris Naim Şahin’in rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı belirtildi.

ORDU ÜRETMİYOR-YARIŞMIYOR

Toplantıda bir konuşma yaparak 2019’un son divan toplantısı olması sebebiyle 2019 muhasebesinin yapılması gerektiğini aktaran SP Ordu İl Başkanı Erken Temiz, “2019’un en önemli olaylarından biri belediye seçimleriydi. Ordu’da büyükşehir belediye seçimini iktidar partisi kazandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler adaylığı sırasında 552 proje açıkladı. Ancak aradan geçen yaklaşık 9 ayda 5,5 proje bile göremedik.  O ‘yarışan Ordu, üreten Ordu, marka Ordu’ gibi bir takım sloganları kullanıyordu. Ancak geçen süre içiresinde Ordu emeklemeye dahi başlayamadı. Proje diye ortaya atılan Ünye Belediye Başkan Adayımız Veysel İlhanın ifadesiyle ‘parlak kağıtlara basılmış parlak yalanların’ hiç biri hayata geçmedi. Ne 2014 belediye seçimleri sırasında vaat edilen 52 ne de 2019 belediye seçimleri sırasında vaat edilen 552 projeyi göremedik.” dedi.   

 

ORDU 700 BİNLERİN ALTINA DÜŞTÜ

Yapılan bazı şeyler olduğunu ancak bunların hiç birinin Ordu’da insanların refah düzeyini yükseltecek, doğduğu topraklarda karnını doyurmasını sağlayacak şeyler olmadığını ifade eden SP Ordu İl Başkanı Temiz, “Geçmişte 770 bin nüfusla büyükşehir olan Ordu günümüzde 700 bin nüfusunun da altına düştü. Yakın zamanda bu rakamlar açıklanacak. Neden bu insanlar bu toprakları terk ediyor. Çünkü sizin o parlak kağıtlara bastığınız parlak yalanlarınız bu milletin hiçbir sorununa çözüm olmadı. Siz insanımızın kendi toprağında üretmiş olduğu emeğinin ve alın terinin sonucu ortaya çıkan ürünlerinin hiç birine hak ettiği değeri verecek bir yatırımı bir projeyi ortaya koyamadınız. İnsanları mahallerine, beldelerine ilçelerine geri dönderemediniz. “ şeklinde konuştu.                                                  

 

ŞAHİN OLUMLU ETKİLEDİ    

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Temiz, “Biz 31 Mart mahalli seçimlerine gücümüzü de aşmak suretiyle etkili bir çalışma yürütmeye gayret ettik. Bunun neticesinde şu anda Genel İdare Kurulu Üyemiz olan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i büyükşehir belediye başkanı olarak belirledik. Yine ilçelerde en fazla oy alabilecek adaylarla seçime katılma gayreti içinde olduk. Bu seçimlerin özeti şudur: Türkiye genelinde bir önceki seçimlerde yüzde 1,5 olan oy oranı 3,3’e çıktı. Yani yüzlük bir oy artışı var. Bunda Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun önemli bir payı olduğunu gördük. Ordu’da ise ilçeler bazında ortalama yüzde 7, büyükşehir belediyesinde ise yüzde 27 oy alındı. Bu da teşkilatlar bazında ciddi bir toparlanmaya yol açtı, Saadet Partisi’nin yeniden umut olarak görülmesine neden oldu.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.