ORDU 14. SIRADA

Eğitim 10.03.2022 - 01:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4178+ kez okundu.
 

ORDU 14. SIRADA

16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları'na 378 başvuru yaparak geçtiğimiz yıla göre %79,14 artış göstererek büyük bir başarıya imza atıldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16. sı düzenlenen "Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda ön değerlendirmeyi geçen ve bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanan projeler belirlenmiştir. Yarışmaya Samsun Bölgesi'nde toplam 1686 başvuru yapılmış, ilimizden 378 proje başvurusu yapılmıştır. 2021 yılına göre %79,14 artış olmuştur. Bu sonuca göre  81 il içinde 14. sıraya yükselmiş bulunmaktayız. TÜBİTAK projeleri, ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile millî teknoloji hamlesi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlayan en önemli çalışmalardandır. Bu çalışmaların bilim ile toplum adına ve bilimsel etkinlikler üzerine birçok kategorisi bulunmaktadır. Bu kategorilerinden biri de ortaokul öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri gelmektedir. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları' nın temel amacı ortaokul öğrencilerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmalarını sağlamak ve gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Eğitimkenti Ordu'muzun akademik alandaki başarılarının yanı sıra sosyal ve bilimsel alandaki gelişimini odak noktamıza alarak her türlü çalışmamıza geleceğin bilim insanları öğrencilerimiz için ara vermeksizin devam ediyoruz. Yapılan çalışmalar ve öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizin üstün gayret ve ilgileri ile de TÜBİTAK projelerine katılım oranımız her geçen yıl artıyor. İlimiz geneli ortaokullarımız tarafından yapılan 378 başvuru ile geleceğin bilim insanı adayları öğrencilerimiz, gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK çalışmaları sayesinde yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri, sanata ve teknolojiye dair eğlenceli deneyimler kazanılabilecekleri ve bu deneyimlerini günlük yaşantılarına aktarılabilecekleri şenlik havasındaki ortamlarda bilim ile iç içe öğrenmeler gerçekleştireceklerdir. 
16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları'na 378 başvuru yaparak geçtiğimiz yıla göre %79,14 artış göstererek büyük bir başarıya imza atıldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 16. sı düzenlenen "Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda ön değerlendirmeyi geçen ve bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanan projeler belirlenmiştir. Yarışmaya Samsun Bölgesi'nde toplam 1686 başvuru yapılmış, ilimizden 378 proje başvurusu yapılmıştır. 2021 yılına göre %79,14 artış olmuştur. Bu sonuca göre  81 il içinde 14. sıraya yükselmiş bulunmaktayız.

TÜBİTAK projeleri, ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile millî teknoloji hamlesi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlayan en önemli çalışmalardandır. Bu çalışmaların bilim ile toplum adına ve bilimsel etkinlikler üzerine birçok kategorisi bulunmaktadır. Bu kategorilerinden biri de ortaokul öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri gelmektedir.

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları' nın temel amacı ortaokul öğrencilerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmalarını sağlamak ve gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır.

Eğitimkenti Ordu'muzun akademik alandaki başarılarının yanı sıra sosyal ve bilimsel alandaki gelişimini odak noktamıza alarak her türlü çalışmamıza geleceğin bilim insanları öğrencilerimiz için ara vermeksizin devam ediyoruz. Yapılan çalışmalar ve öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizin üstün gayret ve ilgileri ile de TÜBİTAK projelerine katılım oranımız her geçen yıl artıyor.

İlimiz geneli ortaokullarımız tarafından yapılan 378 başvuru ile geleceğin bilim insanı adayları öğrencilerimiz, gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK çalışmaları sayesinde yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri, sanata ve teknolojiye dair eğlenceli deneyimler kazanılabilecekleri ve bu deneyimlerini günlük yaşantılarına aktarılabilecekleri şenlik havasındaki ortamlarda bilim ile iç içe öğrenmeler gerçekleştireceklerdir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.