ORÇEV: “YANGIN UÇAĞI İÇİN BÜTÇEYE EK ÖDENEK İSTİYORUZ”

Gündem 11.11.2021 - 18:27, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2028+ kez okundu.
 

ORÇEV: “YANGIN UÇAĞI İÇİN BÜTÇEYE EK ÖDENEK İSTİYORUZ”

Ordu Çevre Derneği, TBMM komisyonlarda tartışılan 2022 Bütçe görüşmelerinde yangın uçakları için verilen ek bütçe önergesinin ret edilmesini eleştirdi.

Ordu Çevre Derneği, TBMM komisyonlarda tartışılan 2022 Bütçe görüşmelerinde yangın uçakları için verilen ek bütçe önergesinin ret edilmesini eleştirdi. Yaz aylarında ülke genelinde yaşanan orman yangınlarında tartışılan yangın uçaklarının eksikliği ve alınamayan önlemler nedeniyle TBMM komisyonlarında Bütçe görüşmelerinde verilen yangın uçakları alınması için ek bütçe önergesi AKP ve MHP oylarıyla ret edildi. Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu yaptığı değerlendirmede yangın uçakları alınması için ek ödenek talebinin ret edilmesine tepki gösterdi. ORÇEV Yönetim Kurulunun açıklaması şöyle: “Yaz aylarında ülke genelinde aynı anda yaşanan orman yangınları sonucu büyük zararlarla karşılaştık. Köyler yandı. Börtü böcek yok oldu. Ekosistem uzun süre kendini yenileyemeyecek. Yangınlar nedeniyle yaptığımız açıklamada yangın uçakları alınmasının zorunluluğuna değinmiştik. Kaynakların nerelere kullanılacağına yönelik yapılan Bütçe sırasında verilen önergenin ret edilmesi kabul edilemez.”  Ret etmek yangına davetiyedir Yapılan açıklamada önergenin ret edilmesinin yangınlara davetiye çıkarmak olduğu vurgulandı. “Önerge neden ret edilir? Gerekçeler ve yaşanmışlıklar neden dikkate alınmıyor? Yazın yediden yetmişe hepimizin içi yandı, acı çektik. Bunlar bilindiği halde yangın uçağı alınmasına karşı olmanın bir anlamı olur, o da yangına davetiye çıkarmaktır. Yangınlara yönelik en etkili olan ve yaşanan yangında eksikliği ortaya çıkan yangın uçaklarının alınmasına karşı oy kullananlar yaşanan acıyı bir kat daha artırdı. Bunu unutmayacağız.”  Geç kalınmadı Ordu Çevre Derneği açıklamasında çağrı yaptı. “Komisyonda önerge ret edilmiş olsa da geç kalınmış değil. Meclis oturumunda bu yanlıştan dönülebilir. Ordu Çevre Derneği olarak takipçisi olacağız ve TBMM oturumunda ek bütçenin onaylanması için uyarımızı yineleyeceğiz. Çağrımız, yanlıştan bir an önce dönülmesidir.”    
Ordu Çevre Derneği, TBMM komisyonlarda tartışılan 2022 Bütçe görüşmelerinde yangın uçakları için verilen ek bütçe önergesinin ret edilmesini eleştirdi.

Ordu Çevre Derneği, TBMM komisyonlarda tartışılan 2022 Bütçe görüşmelerinde yangın uçakları için verilen ek bütçe önergesinin ret edilmesini eleştirdi.
Yaz aylarında ülke genelinde yaşanan orman yangınlarında tartışılan yangın uçaklarının eksikliği ve alınamayan önlemler nedeniyle TBMM komisyonlarında Bütçe görüşmelerinde verilen yangın uçakları alınması için ek bütçe önergesi AKP ve MHP oylarıyla ret edildi.
Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu yaptığı değerlendirmede yangın uçakları alınması için ek ödenek talebinin ret edilmesine tepki gösterdi. ORÇEV Yönetim Kurulunun açıklaması şöyle: “Yaz aylarında ülke genelinde aynı anda yaşanan orman yangınları sonucu büyük zararlarla karşılaştık. Köyler yandı. Börtü böcek yok oldu. Ekosistem uzun süre kendini yenileyemeyecek. Yangınlar nedeniyle yaptığımız açıklamada yangın uçakları alınmasının zorunluluğuna değinmiştik. Kaynakların nerelere kullanılacağına yönelik yapılan Bütçe sırasında verilen önergenin ret edilmesi kabul edilemez.” 
Ret etmek yangına davetiyedir
Yapılan açıklamada önergenin ret edilmesinin yangınlara davetiye çıkarmak olduğu vurgulandı. “Önerge neden ret edilir? Gerekçeler ve yaşanmışlıklar neden dikkate alınmıyor? Yazın yediden yetmişe hepimizin içi yandı, acı çektik. Bunlar bilindiği halde yangın uçağı alınmasına karşı olmanın bir anlamı olur, o da yangına davetiye çıkarmaktır. Yangınlara yönelik en etkili olan ve yaşanan yangında eksikliği ortaya çıkan yangın uçaklarının alınmasına karşı oy kullananlar yaşanan acıyı bir kat daha artırdı. Bunu unutmayacağız.” 
Geç kalınmadı
Ordu Çevre Derneği açıklamasında çağrı yaptı. “Komisyonda önerge ret edilmiş olsa da geç kalınmış değil. Meclis oturumunda bu yanlıştan dönülebilir. Ordu Çevre Derneği olarak takipçisi olacağız ve TBMM oturumunda ek bütçenin onaylanması için uyarımızı yineleyeceğiz. Çağrımız, yanlıştan bir an önce dönülmesidir.”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.