ODÜ TASAVVUF MUSİKİ KONSERİ

Sanat 27.03.2018 - 15:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4740+ kez okundu.
 

ODÜ TASAVVUF MUSİKİ KONSERİ

Üniversitemizde Türk Tasavvuf Musikisi konserlerinin ilki gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, Altınordu İlçe Müftüsü Fatih Özdemir, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Şefliğini İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Samet Karahüseyin’in yaptığı Türk Tasavvuf Müziği konserinde sazendeler ve hanendeler tarafından birçok eser seslendirildi. Seslendirilen eserler arasında Hicaz Hümayun Peşrevi, Buyruğun Tut Rahmanın, Uşşak Taksim- Hak Bir Gönül Verdi Bana, Mekteb-i İrfana Girip, Şu Benim Divane Gönlüm, Hüseyni Taksim- Ne Feryad Edersin Divane Bülbül, Geydim Hırkayı Hakk’ın Yolunda gibi pek çok eser ve şiirler yer aldı. Konser sonrası Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Üniversitemizde gerçekleştirilen Türk Tasavvuf Musikisi konserinde yer alan eserlerin ayrı bir değeri olduğunu belirterek Arş. Gör. Samet Karahüseyin’e, hanendelere ve sazendelere teşekkür etti. Program Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta’nın ve Prof. Dr. Sadık Kılıç’ı, Arş. Gör. Samet Karahüseyin’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.
Üniversitemizde Türk Tasavvuf Musikisi konserlerinin ilki gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Kenan Şahin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, Altınordu İlçe Müftüsü Fatih Özdemir, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şefliğini İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Samet Karahüseyin’in yaptığı Türk Tasavvuf Müziği konserinde sazendeler ve hanendeler tarafından birçok eser seslendirildi. Seslendirilen eserler arasında Hicaz Hümayun Peşrevi, Buyruğun Tut Rahmanın, Uşşak Taksim- Hak Bir Gönül Verdi Bana, Mekteb-i İrfana Girip, Şu Benim Divane Gönlüm, Hüseyni Taksim- Ne Feryad Edersin Divane Bülbül, Geydim Hırkayı Hakk’ın Yolunda gibi pek çok eser ve şiirler yer aldı.

Konser sonrası Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Üniversitemizde gerçekleştirilen Türk Tasavvuf Musikisi konserinde yer alan eserlerin ayrı bir değeri olduğunu belirterek Arş. Gör. Samet Karahüseyin’e, hanendelere ve sazendelere teşekkür etti. Program Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta’nın ve Prof. Dr. Sadık Kılıç’ı, Arş. Gör. Samet Karahüseyin’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.