ODÜ’DE “İSTANBUL’UN FETHİ” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gündem 31.05.2023 - 09:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4220+ kez okundu.
 

ODÜ’DE “İSTANBUL’UN FETHİ” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “İstanbul’un Fethi” paneli gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “İstanbul’un Fethi” paneli gerçekleştirildi. Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, panelistler, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bizler bu milletin evlatları olarak ecdadımızın hayırla, rahmetle minnetle anmakla mükellefiz. Ülkemiz tarihinde çok büyük olaylar yaşamış, daha önce İstanbul’u almak için kaç defa uğraşlar verilmiş, ama Yüce Allah İstanbul’un fethini Fatih Sultan Mehmet’e ve askerlerine nasip etmiştir. Peygamberimiz İstanbul’un fethini ‘İstanbul mutlaka fetih olunacaktır, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onun askerleri ne güzel askerdir.’ ifadeleriyle müjdelemiştir. Bizler bugün ecdadımızın çabaları sayesinde buradayız. Dolayısıyla bizlere düşen en mühim görevlerden biri de gençlerimize, çocuklarımıza ve milletimize tarihi süreci anlatmak, onlara tarih bilincini kazandırmaktır. Sahip olduğumuz bu imkanların kolay elde edilmediğini ve bunlara sahip çıkmamız gerektiğini yeni nesillere öğretip, onları bu noktalarda duyarlı ve bilinçli hale getirmemiz gerekmektedir. Atalarının geçmişine, tarihine, kültürüne, onların ortaya koyduğu ruha sahip olmayan milletlerin çocukları tarih yapamaz, tarih yazdıramaz ve geleceğe inançla yürüyemez. Bu noktada inancımız, medeniyetimiz, kültürümüz bizim en büyük sermayemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor İstanbul’un fethinin 570’inci yıl dönümünü kutluyorum.” diye konuştu. Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yetkin Karaoğlu’nun yaptığı panelde dinleyiciler Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alıcı tarafından “Fethin Fenomenolojik ve İrfani Kodları”; emekli öğretim üyesi ve İstanbul eski müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran tarafından “Fetih Ruhu ve Ahlakı” ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Veysel Öz tarafından “İstanbul’un Fethinin İnsani ve Medeni Değeri” konularında bilgilendirildi.
Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “İstanbul’un Fethi” paneli gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “İstanbul’un Fethi” paneli gerçekleştirildi.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, panelistler, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bizler bu milletin evlatları olarak ecdadımızın hayırla, rahmetle minnetle anmakla mükellefiz. Ülkemiz tarihinde çok büyük olaylar yaşamış, daha önce İstanbul’u almak için kaç defa uğraşlar verilmiş, ama Yüce Allah İstanbul’un fethini Fatih Sultan Mehmet’e ve askerlerine nasip etmiştir. Peygamberimiz İstanbul’un fethini ‘İstanbul mutlaka fetih olunacaktır, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onun askerleri ne güzel askerdir.’ ifadeleriyle müjdelemiştir. Bizler bugün ecdadımızın çabaları sayesinde buradayız. Dolayısıyla bizlere düşen en mühim görevlerden biri de gençlerimize, çocuklarımıza ve milletimize tarihi süreci anlatmak, onlara tarih bilincini kazandırmaktır. Sahip olduğumuz bu imkanların kolay elde edilmediğini ve bunlara sahip çıkmamız gerektiğini yeni nesillere öğretip, onları bu noktalarda duyarlı ve bilinçli hale getirmemiz gerekmektedir. Atalarının geçmişine, tarihine, kültürüne, onların ortaya koyduğu ruha sahip olmayan milletlerin çocukları tarih yapamaz, tarih yazdıramaz ve geleceğe inançla yürüyemez. Bu noktada inancımız, medeniyetimiz, kültürümüz bizim en büyük sermayemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor İstanbul’un fethinin 570’inci yıl dönümünü kutluyorum.” diye konuştu.

Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yetkin Karaoğlu’nun yaptığı panelde dinleyiciler Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alıcı tarafından “Fethin Fenomenolojik ve İrfani Kodları”; emekli öğretim üyesi ve İstanbul eski müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran tarafından “Fetih Ruhu ve Ahlakı” ve Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Veysel Öz tarafından “İstanbul’un Fethinin İnsani ve Medeni Değeri” konularında bilgilendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.